Friday, January 30, 2009

Gosip fitnah semata-mata

Ada cerita lucu tadi petang yang mo dikongsi dengan kawan-kawan di luar sana.  Tadi si Zally telefon aku.  Baca perbualan kami ni:

Zally:  "Fam, ko di mana ni? Ko boleh bercakap kah?"
Aku: "Bulih... aku di parking kereta ni.  Baru mo masuk kereta. Kenapa?"
Zally: "Fam.... ada cerita!! Ada orang mengumpat kau!!"

(Tersenyum aku terus.  Hmm... biasa laa... aku memang selalu kena umpat pun.... glamer kan.  Ada saja orang tak puas hati.  Jeles la tu. Kah kah kah....)

Aku:  "Siapa?"
Zally: "Staff SPTA"

(Macam aku tidak kenal pun staff SPTA kecuali si Sylvia, PA di sana dan Dekannya.  Hmm... aku mana la kenal orang. Orang saja yang banyak kenal aku. Hehehehe...)

Aku:  "Siapa?? Mana aku kenal staff SPTA. Si Sylvia saja aku kenal"

Zally: "Aku pun tak tau. Adik aku punya kawan ada kerja di situ. Dia cerita dengan adikku.  Dia tanya betulkah ko ada ke mana-mana lately? Aku cakap memang la ko ada pergi berjalan (ke HK).  Ko tau apa Fam? Orang tu cakap dia nampak ko bersama lelaki lain semasa di airport!! Kau konon kelihatan takut-takut masa tu.  Lelaki yang digambarkan tu konon tua dan hitam. Macam sugar daddy la" (Zally bercerita sambil ketawa geli hati ni)

Aku:  "Astaghfirullah....." (aku ketawa sambil terduduk bercangkung, sampai tak sempat masuk kereta kerana kelucuan)

Aku:  "Buduh!!! Dia ingat aku ni perempuan jalang?!" (Aku ketawa besar-besar)

Aku:  "Ko tengok muka si Awang (lakiku) tu hitam kah? Putih jugak tu sudah... lama sudah dia tidak main golf..."  

Zally: (Ketawa setengah mati)

(Aduii... tersinggung la laki aku ni tau...tapi aku tau, bila aku cerita sama lakiku pasal benda ni, dia memang tidak ada perasaan pun.  So, tidak payah cerita pun ok)

Zally:  "Nanti aku try risik-risik sama adikku suruh dia tanya kawannya di SPTA tu siapa yang mengumpat kau/menyebarkan fitnah ni"

Aku: "Bah" (Masih sakit perut ketawa)

Aduii bah... Ada jugak orang begini ya.  Lucu ni.  Kesian. Mungkin dia tidak tau yang aku ni sudah kahwin.  Nah... Ini la dia gambar laki aku... Ndak bah ni hitam dan tua... sampai hati jugak tu....


6 comments:

LaQueen said...

lucu jugak ni cerita mu. aku tumpang ketawa. kau nampak muda remaja bah tu mi.

Agee said...

kesian ko.. ada juga yg mo mengumpat.. mcm artis la pula kena gosip. Kali diorg tidak tahu ko sudah ada laki.. macam muda remaja kan..

CHINA DOLL said...

LaQueen & Agee...
Remaja la mengkali... kah kah kah kah....

Anonymous said...

saya rasa kan c pengumpat tu mesti salah urang tu tau...kah kah kah...yg dia nmpk tu artis hong kong ka, korea ka...mana kita tau..ko ni kan ala ala artis gitu...eheeheehhee...ketara la ba tu salah urang...

jojo said...

adeh.... ko kena tukar info tu... tambah..'a celebrity in the making'...or..
better add in 'a beuty queen'.. sebab ko mmg sudah menang hari tue..

CHINA DOLL said...

To Anonymous,
Entah... paluii!! Sikalur la bah tu!