Thursday, July 30, 2009

Lovely & Best Blog Award

Dapat award lagi... TQ Rahma...




So dengan kuasa yang ada pada saya, maka saya amat berbesar hati untuk memberi award ini kepada para sahabat saya seperti berikut:-

Agee
Ajelin
Alicia
Jojo
Herda
Aishah Irene
Momie Cay
Zue



Wednesday, July 29, 2009

Guerlain kiss Dior

UPDATES... Tambahan shoppingku semasa di KL :))


Presenting you my Jewel Lipstick Compact from Guerlain


Cantikkkkssss kan?? casing goldishhh...



Kalo ditarik keluar, automatic cerminnya akan terbuka.

Tadaa....



Color Gabrielle (60) = light pink+peach





Yang paling aku suka ni adalah cerminnya




Berkilat - hmm... silau mata memandang





Dan casingnya pun memang lawa bah... hmmm... i lvoe it



Dan akhir sekali...


v


v


v


v


v


v


v


v


Dior Bronze - Harmonie De Blush (Sunshine Tones)

Tuesday, July 28, 2009

July Accessories

Yeay-yeay... weekend baru ni (25-27 Julai 2009) aku follow hubby pigi KL.  Aku cakap sama hubby aku takut Tsunami jadi aku kena bawa la sekali. Hahaha... Tau la... cuaca di Sabah sekarang ni kan tak menentu. Balik-balik kuat angin la, hujan la... eee.... bikin takuttt laa....

Bukan apa bah kan... aku benci bah kalo hubby pigi outstation time weekend sebab terasa betul aku sunyi - alone & lonely @ HOME ALONE... I hate it!!! aku benci bah tidur saturang (maybe i miss the koroks bah tu. Hahahaha). Kalo hubby outstation hari-hari biasa (hari bekerja monday-friday), aku masih boleh terima sebab aku pun busy di ofis.  Tapi if WEEKEND, mimang tiada ampun punya ni. 

Jadi dijadikan cerita, aku pun kena bawa laa.... (Sebenarnya memang pun selalu kena bawa. Cuma aku saja yang tak mau follow pasal kalo setakat 1 malam saja tu... hmm... buang karan & buang duit beli tiket kapalterbang. Bagus lagi tu duit kapalterbang aku pakai shopping di 1B. Kweng-kweng-kweng).

Sebenarnya, ini bukan shopping trip ya... tapi masih ber-trip mo shopping juga...  jadi sempat pungut ini saja bah... kesian...




Rantai panjang with bling-bling beli di Midvalley


Bling-bling Earrings from Ruscoe & Co



Itu saja??? Macam tak percaya kan??


Ngantuksss.... zzzzz....

Tolonggggggg..... aku mengantuksssssssss..... aku penat... baru balik dari KL semalam. Aku perlu rehat dan tidur yang secukupnya... Zzzz.....

Friday, July 24, 2009

Tag - Wedding Plan


Aku telah ditag oleh si Kyeko di dalam Facebook. Memandangkan sudah kena tag - aku buat jak la walaupun sebenarnya aku dah kahwin.


Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with d wedding plan!=) At the end, choose d people u want to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it's because I want to know about u! =)

(To do this, go to “notes” under tabs on your profile page, paste these instructions in the body of the note, type your wedding plan, tag d people (in the right hand corner of the app) then click publish.)



1. how old are you?
= 25 (oopsss)

2. are you single?
= Pura-pura single 

3. at what age do you think you'll get married?
= Kalo masih ada laki, bulih kahwin kah lagi?

4. do you think you'll be marrying the person you are with now?
= soalan apa bah ni?? mimang la bah... 

5. if not, who do you want to marry?
= Jericho Rosales kali... itu pun kalo dia mau sama aku la...

6. who will be your bridesmaid & bestman?
= My Cousins (Adek & Joel) <--- tetap & berpencen

7. do you want a garden/beach or traditional wedding?
= Garden/Beach

8. where do you plan to go on honeymoon?
= Eiffel---> I'm in love

9. how many guests do you think you'll invite?
= cincai 300 la

10. will that include your exes?
= suka hatinya la mo datang atau tidak. 

11. how many layers of cake do you want?
= 5 la

12. when do you want to get married, morning or evening?
= Waktu mo masuk senja bulih kah?

13. name the song/tune you'd like to play at your wedding?
= I'll be loving you forever, NKOTB & Everyday I love You, Boyzone

14. do you prefer fine dining or just normal spoon&fork?knife?
= Normal la...

15. champagne or red wine?
= champagne la - tapi air zapple kunuk.

16. honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
=Right after the wedding!!

17. money or household items?
= Since sudah ada pengalaman - hmm... biarlah $$$$

18. how many kids would you like to have?
= 1 pun cukup la.

19. will you record your honeymoon in DVD/CD?
= Tidak terfikir pulak. Bah, sudah kena tanya - record la...

20. whose wedding plan would you like to know next.
= Elsa, Amoi, Dewi, Cathj, Ajelin, Agee, Jojo, Alicia, Aishah Irene, Azlena & Herda

Monday, July 20, 2009

Escaped Lion in Shuwaikh!!

Aku dapat emel lucu hari ni yang aku mo share sama kamurang di sini. Cuba tingu ni.


Technicians at Shuwaikh car repair shops were having a normal day at work, when suddenly a nervous looking LION came out of no where...seemingly hungry because of how skinny his body looks





Workers freaked out, jumping over each other, some locking themselves up in cars, some in the offices, and some just ran away...but one brave guy took the picture of this Lion without making a sound....and there was the SHOCK when the Lion turned around...nobody could believe it.

v
v
v
v
v
v
v

v

v

v

v

v

v





Kweng-kweng-kweng....

Nair Cream Moisturising Hair Remover

Lucu.  Seumur hidup aku belum pernah cukur bulu kakiku. Yang peliknya, sejak aku pakai gaun dalam, bulu kaki jadi kasar dan berubah mo jadi ikal-ikal ----> keriting la bah tu. Hehehe... Harus mo ingat... keturunan keluarga KEE mimang banyak bulusss...  Jadi terfikir tiba-tiba mo pakai hair remover untuk kaki pasal masalahku ialah bulu kaki yang keriting tu hanya di hujung pergelangan kaki saja.  Tempat-tempat lain normal bulunya.  Pelik but true.  Then, aku telah ternampak iklan dalam magazine....

Nair Cream.... (Moisturising Hair Remover for dry & sensitive skin)
Ideal for your .... legs, underarms, bikini areas  - hmm biar betul bulih pakai di ketiak?Tak berani aku....


Ini la gambar bulu kaki aku tu.  Sikit ja bah. Yang kasar tu hanya di bahagian pergelangan kaki....

BEFORE

Jelekkknya...Tak brapa terang gambar di atas... so aku ambik lagi gambar kaki aku. Kali ni dengan flash... Nampak the bulu yang kasar tu??


Semangat berapi-api aku mo membuang bulu tu. Penggunaannya adalah seperti berikut.... Okay...mula-mula, tempek tu cream di kaki.  Tingu macam yang aku buat di bawah ni. Tempek guna spatula - jan pulak kamu pakai tangan. Karang hangus tangan kamu sia tidak tau ya...


Biarkan selama 5 minit. 


Lepas 5-6 minit tu, kikis tu sisa cream pakai spatula.  Kalau masih ada bulu biarkan.  Tunggu lagi 2-3 minit.  Tapi jangan melebihi 15 minit. Kalo bulu sudah jatuh, terus kasih bersih kaki dengan spatula/buang tu sisa cream dan cuci kaki dengan air suam.

Dan hasilnya....

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V


TADAAAA......

AFTER

Wah... bersih kaki aku... santikkknya.... halussss lagi tu.  Lepas ni tak la aku malu mo angkat skirt baju kurungku kalo mau menerai kasut. Hihihihi.... 

Note: 
Product bulih didapati di Guardian.  
Harga: RM25.00++

Happy Birthday Herda...

Happy Birthday to my niece Herda
20 July (yang ke brapa tu aah?? hehehe)
Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki


P/S:  Nampak sedapnya kek ni. Berliur aku bah....

Sunday, July 19, 2009

Admitted again

Hmmm ni la ni...  si Kelabu @ Smoky punya hal lagi. Gara-gara asyik bercinta... ndak pandai ingat pulang rumah.... tapi sekali jatuh sakit... baru mau ingat pulang rumah. Selesma lagi... bersin, beringus, keluar air mata segala... sampai tak sedap tidur dia. Balik2 bersin. Minta sayang... mo tidur berpangku dengan my maid.  Kesian... Jadi kena bawa la dia pigi ke klinik hari Selasa tu dan terus kena admitted. Tadi, kami pigi visit dia. Doktor bilang belum boleh pulang lagi pasal masih bersin tapi KUAT MAKAN.  Adeh.... 

Tingu mukanya yang minta kesian ni.... mo minta bawa pulang rumah.  Camana mo bawa balik kalo hidung masih basah.



Ni gambar taik si Kelabu.  Belum sempat kena kasih bersih oleh nurse. Bila aku nampak gambar taik si Kelabu ni... terus teringat aku sama si Cathj.  (Cath, suruh jiranmu beli ni pasir untuk kucingnya)


Sempat aku rakam video si Kelabu. Cuba tingu gayanya ni.

video


Ini jiran-jiran si Kelabu yang kena admitted.



Buruknya muka...


Forget Omega

Forget this!! 




Jam ini pun sudah bulih menggembirakan hatiku.... huuuuhuuu....
Presenting you my new watch from SK Time... 


Crystal Swavroski


Amacam? Lawa tak? Talinya saja yang bidak kan... tapi biar laa... sebab my koleksi belum ada jam yang bertali hitam.

Saturday, July 18, 2009

Kisah "Buy 3 for RM100 only"

Ada bah ni aku mo cerita.  Ni la ni... masa hari tu aku berjalan di Sungai Wang KL kan, aku terjumpa la barang perhiasan ni.  MURAAAAHHHH.... mimang murah... Buy 1 for RM50.00 but if you buy 3 for RM100 only. Consider very cheap laa.... coz sebelum ni harga barang perhiasan ni dalam RM100-RM200 sebiji tau. 


Masih ingat dengan kereta bling-bling yang aku beli di Hongkong hari tu?? Haa... kira adik beradik la ni. Yang ni aku beli RM100++ (tak ingat harga)



So, berbalik kepada cerita "Buy 3 for Rm100 only".  Aku pun sexcited bah ni tingu tu harga. Murah bah...  Jadi aku pun start pilih la ni.... Mo beli 3 juga. 



Yang pertama aku angkat yang ni.  Love shape kunuk... (Chinadoll mimang suka LVOE)





Dan yang kedua.... aku angkut yang ni - Telur shape.  Lawa kan?? 






Lepas tu, bila mo pilih yang ketiga ni... hmm... pilih punya pilih.... aku berkenan sangat-sangat sama yang ini - Gerabak Cinderella....



Bulih-bulih time aku angkat ni gerabak cinderella kan....





gedebakkkk!!!!!





Hancur berkecai!!!!





Tau apa salesgirl tu cakap sama aku???
"Yang ni sebab dah jatuh, kira dah jual la. Cik kena bayar juga"
Hmm... "Once broken consider sold" la tu.
Kiayam tul.  Dia ingat aku tiada duit kah.
Mau tak mau terpaksa la aku angkut yang hancur tu.
Ruginya aku...


Yang sebenarnya, benda tu bukan jatuh/terlepas dari tangan aku. Cuma magnetnya tak kuat. Tu yang terlepas tu. Jadi, ceritanya bila sampai KK terpaksa la aku menukang tu kereta kuda.  Aku kasih pakai gam gajah tapi tak brapa kuat melekat. Hanya boleh lekat sementara ja ni. Rasanya perlu dipateri juga ni. Haiii... apa la nasib... 



Untuk menambah koleksi dalam almari....


July Shopping

Konon Mega Sale bah sekarang ni di KL tapi aku tingu macam nada-nada jak salenya ni. Apa yang aku pigi bulan April hari tu, begitu la juga barang yang dia jual. Sungguh menghampakan. Konon trip ke KL kali ni mo mengangkut banyak kasut tapi sekali tingu... adehhhhh.... sepasang jak jumpa bah. Hampeh gue... yang sale pun barang buruk jak. Aduii... 

So ini la hasil shoppinganku masa aku ke KL pada 11-13 July 2009 baru-baru tu.  Kesian... 2 hari ja ada masa untuk shopping.
   


Kasut Vincci (I love Vincci walaupun tumitnya selalu tercabut)
 - Gold color and of course ada lip-lap nya


Body Scrub from L'occitane (untuk firming kunuk) 
Wangi ni... bau almond. Ini 2nd time sudah aku beli.

Bodyscrub from Origins (untuk brightening) - tapi yang ini tak wangi la... bau beras.
Baca ni ---> Origins
(FYI, Chinadoll mimang hantu bodyscrub)


Brooch
(Mine is pink & green is for my fav aunt- Kak Ani)

More brooches.... for my opismate

Anting-anting from Bonita - Mula-mula tingu di kedai macam lawa 
coz mengkali effect lampu kedai bah tu. Tp bila sampai rumah .... 
macam bidak pula.  Tingu la.. sapa b'day akan datang bulih bagi kali.

Terpengaruh dengan cakap pondan aku beli la ni perfume - 
THE ONE from DOLCE & GABBANA 
Wangi juga laa... tapi yang peliknya tiada org perasan pun dengan haruman ini.
So, siapa yang harus dipersalahkan dalam hal ini????
Of course la my hubby!!! (Hmm... biasa la... mangsa...)

Setiap kali kalo aku mau beli perfume, mesti la my hubby yang lebih2.
 Tidak mau kalah. Malassss aku.  Bergaya jak... 
Banyak sudah perfume dia berbaris tapi ndak habis pakai.
Kali ni dia beli Davidoff Adventure kah tu kalau tak silap nama perfume tu. 
2 kali sudah dia beli ni. Favourite la tu kunuk.



Ok... next..... seterusnya....



this is my favourite ....




tarik nafas dulu......



perlahan-lahan scroll down.....


lagi.....



dan lagi.....



sabarrrrr.........



sabar itu separuh daripada iman..........



Jeng - jeng - jenggggg.........

Nah!!! Topi lagi. 
Hehehe...


Aku suka bah... biar la bah... cute mo ang talaga? Kali ni warna putih & batunya pink!!! Biarlah kalo orang cakap pelik. Yang penting... i LVoe it!!




Ok, what's next?



Tadaaaaaaaa...... another headband from Bonita



Setiap kali aku pakai ni sangkam, mestilah kena tegur.
Kenapa ya?? Macam anak-anak kah??
Bah... biar la bah... aku suka... dorang tu yang tiada citarasa.
Padahal... dorang mo beli bah tu untuk kasi anak durang. Wakakaka...




Next
Ini apa pula??

Mini hairclip from Bonita also.
Color gold (Chinadoll mimang LVoe gold)


Trip kali ni aku tak ada beli accessories pulak.  Aku kuatkan imanku supaya tidak membeli accessories kali ni pasal aku teringat yang dalam laci  masih ada yang belum berpakai.  
Mari kita cubuk accessories si Chinadoll yang bertempiaran tu.



IKLAN sekejap la...



 
Nah... ini baru yang ampai-ampai dalam laci. Belum lagi yang bertempiaran.




Ok... next....


Lancome Travel Pink Make up palette (Limited Edition - last stock ni)
Ini sebenarnya adalah untuk my fren yang bakal birthday 21 July ni - 
Ms. Ronie George (Mujur la dia tak baca blog aku. Kalo tidak awal lagi dia sudah tau hadiah dia. Hehehe)


Dan yang terakhir...


Dior Lipgloss for me, myself & I