Monday, July 20, 2009

Nair Cream Moisturising Hair Remover

Lucu.  Seumur hidup aku belum pernah cukur bulu kakiku. Yang peliknya, sejak aku pakai gaun dalam, bulu kaki jadi kasar dan berubah mo jadi ikal-ikal ----> keriting la bah tu. Hehehe... Harus mo ingat... keturunan keluarga KEE mimang banyak bulusss...  Jadi terfikir tiba-tiba mo pakai hair remover untuk kaki pasal masalahku ialah bulu kaki yang keriting tu hanya di hujung pergelangan kaki saja.  Tempat-tempat lain normal bulunya.  Pelik but true.  Then, aku telah ternampak iklan dalam magazine....

Nair Cream.... (Moisturising Hair Remover for dry & sensitive skin)
Ideal for your .... legs, underarms, bikini areas  - hmm biar betul bulih pakai di ketiak?Tak berani aku....


Ini la gambar bulu kaki aku tu.  Sikit ja bah. Yang kasar tu hanya di bahagian pergelangan kaki....

BEFORE

Jelekkknya...Tak brapa terang gambar di atas... so aku ambik lagi gambar kaki aku. Kali ni dengan flash... Nampak the bulu yang kasar tu??


Semangat berapi-api aku mo membuang bulu tu. Penggunaannya adalah seperti berikut.... Okay...mula-mula, tempek tu cream di kaki.  Tingu macam yang aku buat di bawah ni. Tempek guna spatula - jan pulak kamu pakai tangan. Karang hangus tangan kamu sia tidak tau ya...


Biarkan selama 5 minit. 


Lepas 5-6 minit tu, kikis tu sisa cream pakai spatula.  Kalau masih ada bulu biarkan.  Tunggu lagi 2-3 minit.  Tapi jangan melebihi 15 minit. Kalo bulu sudah jatuh, terus kasih bersih kaki dengan spatula/buang tu sisa cream dan cuci kaki dengan air suam.

Dan hasilnya....

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V


TADAAAA......

AFTER

Wah... bersih kaki aku... santikkknya.... halussss lagi tu.  Lepas ni tak la aku malu mo angkat skirt baju kurungku kalo mau menerai kasut. Hihihihi.... 

Note: 
Product bulih didapati di Guardian.  
Harga: RM25.00++

6 comments:

Kimora said...

amazingnya....murah lagi tu...hmmm cam sama ja kita punya prob ni tau...mau cuba lah nanti hehehehe

Cath J said...

Hahahha... ada lagi tu malu mengangkat skirt... hahahha...

aku selalu buang bulu kaki ku my fren... bida betullll kalau nda di buang (Sama lah yg pandai2 menjadi kasar mesti di pergelangan kaki...kurang asam betul)... hehehehe...

tapi I pakai satinique kah nama nya... mcm satin2 gitu lah konon nama nya... sama juga cara pakai, main scrap2.... ^_^

Anonymous said...

eh ko also KEE family ka?hehe..kenal kee sezely kee harris?

CHINA DOLL said...

To Anonymous,
Keluarga KEE besar... nama tu macam tidak kenal la pulak. Dia asal sebelah mana?

Anonymous said...

buang bulu kaki tambah panjang bulu kaki lagi..huhuh..

try guna stoking..:D

CHINA DOLL said...

To Anonymous,
Yakah???? Biar betul???
Ndak pa la... Itu cream pakai sikit ja. Boleh pakai sampai tahun depan. Hehehehe...