Tuesday, June 30, 2009

Natural Clenx Tea

Nah... my Kinohimitsu tea sudah habis.  Jadi kali ni aku mo try ni teh pulak.  Sudah 2 hari berturut-turut minum. Rasa tea lebih kurang macam Kinohimitsu jugak. Mimang kalau pagi-pagi tu confirm terbang pigi ke jamban la - sakit perut memulas macam biasa.  Harap-harap lepas ni bulih slim la.  Pasal sebelum ni aku dah pigi buat B.T selama 2 bulan tapi hasilnya sungguh mengeciwakan. Sedihnya aku. Terasa membazir duit pulak. Mungkin pasal faktor umur kali lambat turun ni berat badan. Ketara la bah tu sudah tua!!! Aduiii bah...  Jadi, aku mo try la ni teh pulak.

What is Natural Clenx Tea?

Natural Clenx Tea™ contains 100% organic green tea and natural herbs without added sugar. It is definitely complements your weight management program and healthy lifestyle.

This unique herbal formulation is suitable for long term consumption, it helps to keep the colon clean, stimulate peristaltic movement of the intestine and remove excessive fat and waste. It is traditionally used for:

 Colon cleansing and aid peristaltic movements of the colon.
 Removing accumulated waste and excessive fat.

Natural Clenz Tea™ individually sealed in sachets for your convenience and to maintain tea freshness. This formulation is clinically proven that it helps peristaltic movement in colon; it does not over-stimulate the gastrointestinal tract or cause nutrients and moisture body loss. Drink it daily to effectively maintain a healthy and ideal body shape.

The colon plays a remarkable role in human body. The condition of our colon has very significant effects on every organ in the body and on our sense of well being in general.

Harga:  RM20.00++

Sunday, June 28, 2009

Lunch @ Mosaic Hyatt

Hari ni me and hubby lunch di Mosaic Hyatt. Belum pernah try set lunch di sini.  Selalu pigi for dinner saja. Terkejut aku dengan pilihan hubby pasal selama ni dia mesti mo makan nasi tapi kali ni dia ambik set lunch pulak. The set lunch include complimentary bread, cream of mushroom soup & magherita pizza  and aku pulak order pasta.  Tengok makanan kami ni:


Complimentary Bread*
Cream of Mushroom Sup*

Caesar Salad
Magherita Pizza*

Penne Smoked Salmon 

Green Tea Ice Cream


Pemandangan restoran


Rating:
***** - sedappp!!  Must try!

Note:
* - Set lunch = RM25.00++ (Hyatt members price) & RM35.00++ (non members price)

What's hot?

What's Hot??


?


?


?


?


?


?


?





This is hot!!!


Still hot from the oven!!


My new gucci

and ..... it's Deep Purple


and... i lvoe it...

Saturday, June 27, 2009

Mini hat on my hair

Lepas rebonding, singgah sekejap di kedai bawah salon sementara menunggu hubby yang lambat datang pungut aku dan aku telah terjumpa......................... 















topi ini yang sungguh comel sekali


it's a hair clip
(mimang sebelum ni aku sudah intai-intai ni clip masa di Hong Kong lagi )



Boleh pakai begini


or begini pun boleh
ooopsss... mirahnya rambut... lupa kasih mati flash!!


Excuse the color... ini bah baru lawa... tanpa flash... tadi tu mirah betul. Macam pelauh pulak.


Sebenarnya macam-macam cara pun boleh guna. Terpulang kepada kreativiti individu itu sendiri la.  Since my hair baru rebonding... jadi, i tak boleh la clip-clip tu rambut nanti rusakkkk rambut sia!!

X-Tenso Hair Straightening

Setelah mo hampir setahun aku "K.G. com"... (Kumpulan Geriting dot com), akhirnya hari ini aku telah membuat keputusan untuk rebonding my hair.  Lamanya sudah tidak kasih buat rebonding.  Bertahun-tahun jugak la. Aku telah membuat temujanji ke salon aku di Hair Cut, Lintas dan bersetuju untuk guna product Loreal X-Tenso Cera Thermic (yang terbaru  <---- click to see the product) seperti yang dicadangkan oleh my salon. Penatnya aku berebonding.  4 jam bah. Macam mo tumbuh akar bontot aku pasal terlampau lama duduk.  


Kepingin bah aku ada rambut macam ni... hehehehe


Ok... mari sini.  Biar aku cerita macam mana proses rebondingnya dibikin. Mula-mula prosesnya cuci+treatment sebanyak 4 kali berturut-turut (setiap treatment kena tunggu 5 minit) sebab mau kasi masuk tu protein. Lepas tu, kasih blow dry then baru sesi rebonding (apply cream no. 1) kena tunggu 18 minit. Then after that cuci, kasih blow dry  & iron. Lepas tu baru apply cream no. 2 (10 minit).  After that wash & buat treatment yang terakhir... (10 minit). Lepas treatment, wash and blow dry only - terus siap..... dan kena trim sikit hujung rambut tu.


Nah ni gambar diambil selepas 4 kali buat treatment (simpan protein) terus jadi lurus ikal... (ni belum buat rebonding lagi ni)


Tidak sempat aku ambik gambar time sesi rebonding.  So, yang ini gambar ketika treatment yang paling terakhir selepas rebonding.   Nampak tu berasap sudah kepala aku.


Nah... siap sudah... Amacam? Ok tak? Panjangnya sudah rambut aku... i loike it...
(jangan pandang depan almari.  Hehehe...)



Friday, June 26, 2009

LV Speedy in Wild Child

IKLAN SEKEJAP



Aduiii.... chantikkknya bah Speedy ni... hmmmm..... bilaaa la....


Cantikkan si Emma Roberts @ Popyy menjinjing tu beg dalam movie Wild Child.
Uuuhh... i LVoe.


Wednesday, June 24, 2009

Lets Go For "JoWa"?

Selain aktiviti RENDAMING.... Sometimes (i repeat - sometimes), i also go for "JoWa" with my hubby. What is "JoWa"?? JoWa means:-


JOGGING
Plus (+)
WALKING



Kalau sudah tak larat jogging, terpaksa la walking-walking bah... wakakaka... Dan hakikat sebenarnya walkingnya lebih banyak daripada jogging. Hehehe... Bagus juga kita ber-JoWa sebab bagus untuk kesihatan, kasi keluar tu peluh dan sambil-sambil tu mengharap agar berat badan pun ikut menurun la bah - aiseyman...
P/S: Lepas aktiviti JoWa dan rendaming, rasanya perlu ikut hubby pigi buat GYMING la pulak. Oooo malasnya......

What is "Rendaming"



Ini laa yang dinamakan aktiviti RENDAMING - means berendam di dalam kolam since i can't swim... so terpaksa laa aku be-rendaming menemankan lakiku swimming. Begitu lama sudah aku ndak be-rendaming ni, sekali aku pigi semalam terus sakit satu badanku hari ni pasal konon praktis-praktis mo berenang ala-ala katak konon....habis tu air kolam ber-kocak ku kerjakan!! Wakakakaka.... Terpaksa la malam ni aku pigi berurut di Kinko.

Sunday, June 21, 2009

Kinohimitsu Japan D'Tox Tea



Beberapa bulan ni aku terasa gendut terutamanya di pinggang dan perut. Tau la aku ni bukan jenis ber-exercise. Kalau berdiet pulak, nyesal jak diet pasal diet or puasa pun tetap jugak gitu timbangan tu. Jadi bagus ndak payah diet. Kalau dulu aku diet/puasa, cepat pulak turun. Heran aku. Mungkin pasal sudah tua kali jadi lambat sikit turun tu  berat badan. 

Dijadikan cerita, baru-baru tu aku ke Guardian mo mencari teh untuk Detox dengan harapan sambil detox sambil menurunkan berat badan konon. Jadi, aku beli la ni teh - Kinohimitsu. Baru mo mencuba-cuba nasib jak ni. Belum pernah aku baca apa-apa pasal ni teh.  Ada 2 flavor - mint dan halia.  So, aku pilih flavor halia. Aku minum satu hari satu teh selepas makan malam dan the next morningnya - mak aii... aku menangis di jamban!! Sakit perut memulas-mulas gara-gara angin menyucuk di perut dan di jubur!! Wakakakaka... Tapi... hasilnya... perut kempis ya!! Habisss tu taik aku buang semua.  Setakat ni sudah 6 hari berturut-turut aku minum ni teh dan 6 hari berturut-turut aku menderita di jamban. Mungkin pasal aku mempunyai masalah sembelit juga sebelum ni tu la sakit tu. Tapi... semakin hari aku minum, semakin hari kurang sakitnya. Cuma yang peliknya... ndak jugak tu berat badan menurun. Mengkali kena habiskan satu kotak kot.  So, anda berani cuba??

KINOHIMITSU J'pan D'tox Tea ~ Ginger can be taken regularly for a healthier, stronger and energized body. Ginger has been well-known for over 5000 years for its powerful health imparting properties and is said to have most potent medicinal properties. Our tea is naturally tasty, gentle and effective, enjoyable by both children and adults. Features & benefits: Promotes regular bowel movement Elimates harmful waste from bowels Good tasting that also ideal for serving quests Suggestion Serving: Once to twice daily after meal. One pack each time. Raw honey may be added to enhance taste.

Features & benefits:

  • Promotes regular bowel movement
  • Elimates harmful waste from bowels
  • Good flavour that is also ideal for serving quests

Suggestion Serving:

Once to twice daily after meal. One pack each time. Raw honey may be added to enhance taste.

Harga sekotak:
Less than RM20.00 (14 tea bags)

Drag Me To Hell



Di kala malam yang bising dengan bunyi korok ni (macam tu plaster hidung sudah tidak berfungsi la pulak), aku ingin berkongsi cerita mengenai wayang yang aku baru tengok tadi yang bertajuk  Drag YOU to hell  hehehe... bukan Drag you to hell tapi Drag ME to Hell yang mengisahkan... baca summarynya sendiri ----> Christine Brown is an ambitious L.A. loan officer with a charming boyfriend, professor Clay Dalton. Life is good until the mysterious Mrs. Ganush arrives at the bank to beg for an extension on her home loan. Should Christine follow her instincts and give the old woman a break? Or should she deny the extension to impress her boss, Mr. Jacks, and get a leg-up on a promotion? Christine fatefully chooses the latter, shaming Mrs. Ganush and dispossessing her of her home. In retaliation, the old woman places the powerful curse of the Lamia on Christine, transforming her life into a living hell. Haunted by an evil spirit and misunderstood by a skeptical boyfriend, she seeks the aid of seer Rham Jas to save her soul from eternal damnation. To help the shattered Christine return her life to normal, the psychic sets her on a frantic course to reverse the spell. As evil forces close in, Christine must face the unthinkable: How far will she go to break free of the curse?  Watch the trailer ----> DRAG ME TO HELL

Rating: ***** (Aku bagi 5/5 laa... untuk crita thriller ni pasal banyak adengan yang mihir. Wakakaka) 

Friday, June 19, 2009

Happy Birthday Rose

HAPPY BIRTHDAY

ROSLINAH MD. SALLEH

17 JUN 2009

Ayat biasa laa kan... macam biasa ...

"SEMOGA PANJANG UMUR & DIMURAHKAN REZEKI"

video

Friday, June 12, 2009

Pengurat

Dulu... 
(sewaktu kecik - comel la konon tu)





Kini...




Dan sekarang?



PENGURAT!!!!!



My Kelabu @ Smoky sudah berpaling tadah!!! Sudah la mengurat di rumah orang.  Jarang balik rumah pulak tu. Gambar ini diambil oleh lakiku di kawasan perumahan kami. 10 minit jalan kaki kalau daripada rumah kami.  Aduii... tengok bah gambar si Kelabu ni. Ndak berapa nampak dia baring di situ. Macam warna lantai sudah. Lakiku panggil dia tapi dia buat-buat tak dengar pulak tu. Apa ndaknya... rupanya ada girlfren la pulak... Kweng kweng kweng.

Lagi Kisah Kucing Yang Mintak Puji

Si Kontol ni getek... selalu mo masuk rumah. Suka menangis-nangis mo masuk rumah. Malas aku mo melayan karenahnya.  Tapi oleh kerana tiada lagi kucing aku yang paling kecik/bungsu, jadi aku layan la perasaannya tu. Setiap kali dapat masuk mesti dia mo main sama ni bulu kambing biri-biri Australia.  Terbaring-baring la dia, tertidur-tidur, tergigit-gigit menggeram la dia dengan ni bulu.  

Bila aku keluarkan tu bulu ke dapur.... nah... cuba kamu tengok gayanya.






Wednesday, June 10, 2009

Look Who's Sleeping?

Pandangan dari siring....


Masih titun Zzzz ... tidak sedar diri.



Sudah mulai terjaga... buka mata


Tersedar dan tidak selesa.... Nah... kotak kasut siapa ko pakai ni?


Mata makin besar...


Tapi masih tidak peduli


Macam tension.... kerana diambil gambarnya balik-balik



Nah... hensemnya kucing aku ni... miauuu




LV in Baby Stroller?



The loooooongggg wait is finally over -------> my X'mas wish? Punya laa bangas sudah aku menunggu since November 2008. Baru sampai KL bulan Mei?

TQ  Ajelin.  I'm sooo sexcited... 

P/S:  You simpan LV in Najmi stroller? Sampai gitu sekali?
Kesian, terpaksa Najmi kena dukung.  

Tuesday, June 9, 2009

My kasut baru

Lupa mo update. Last week aku beli kasut baru... yeah-yeah... walaupun tidak lawa... tapi aku suka... ini untuk pakai hari-hari pigi kerja.

Tengok ni. Alamak... silaunya flash camera ni.


Ini pulak tanpa flash. Punya buruk kasut ni... Rupa sebenar kasut tidak la seburuk dan sehodoh ini bah.