Sunday, June 21, 2009

Kinohimitsu Japan D'Tox Tea



Beberapa bulan ni aku terasa gendut terutamanya di pinggang dan perut. Tau la aku ni bukan jenis ber-exercise. Kalau berdiet pulak, nyesal jak diet pasal diet or puasa pun tetap jugak gitu timbangan tu. Jadi bagus ndak payah diet. Kalau dulu aku diet/puasa, cepat pulak turun. Heran aku. Mungkin pasal sudah tua kali jadi lambat sikit turun tu  berat badan. 

Dijadikan cerita, baru-baru tu aku ke Guardian mo mencari teh untuk Detox dengan harapan sambil detox sambil menurunkan berat badan konon. Jadi, aku beli la ni teh - Kinohimitsu. Baru mo mencuba-cuba nasib jak ni. Belum pernah aku baca apa-apa pasal ni teh.  Ada 2 flavor - mint dan halia.  So, aku pilih flavor halia. Aku minum satu hari satu teh selepas makan malam dan the next morningnya - mak aii... aku menangis di jamban!! Sakit perut memulas-mulas gara-gara angin menyucuk di perut dan di jubur!! Wakakakaka... Tapi... hasilnya... perut kempis ya!! Habisss tu taik aku buang semua.  Setakat ni sudah 6 hari berturut-turut aku minum ni teh dan 6 hari berturut-turut aku menderita di jamban. Mungkin pasal aku mempunyai masalah sembelit juga sebelum ni tu la sakit tu. Tapi... semakin hari aku minum, semakin hari kurang sakitnya. Cuma yang peliknya... ndak jugak tu berat badan menurun. Mengkali kena habiskan satu kotak kot.  So, anda berani cuba??

KINOHIMITSU J'pan D'tox Tea ~ Ginger can be taken regularly for a healthier, stronger and energized body. Ginger has been well-known for over 5000 years for its powerful health imparting properties and is said to have most potent medicinal properties. Our tea is naturally tasty, gentle and effective, enjoyable by both children and adults. Features & benefits: Promotes regular bowel movement Elimates harmful waste from bowels Good tasting that also ideal for serving quests Suggestion Serving: Once to twice daily after meal. One pack each time. Raw honey may be added to enhance taste.

Features & benefits:

  • Promotes regular bowel movement
  • Elimates harmful waste from bowels
  • Good flavour that is also ideal for serving quests

Suggestion Serving:

Once to twice daily after meal. One pack each time. Raw honey may be added to enhance taste.

Harga sekotak:
Less than RM20.00 (14 tea bags)

13 comments:

Kimora said...

mcm sedap ni tau...mau cuba lah kerana aku pun sudah terlebih genduts kakaka

Alicia Kee said...

aku mau try jugak la ni... tp sakit perut sama jubur tu ndak ku mau pulak.. hari tu aku kenak berak2.. aduii melecet ba jubur... ada yg ndak menagsih berak tp smpi 200 lbh harganya....baru tu mau di makan smpi 2 3 kotak.. matai na..

CHINA DOLL said...

Aku try dulu kasih habis ni 1 kotak (14 uncang). Lepas habis ni aku mo try tu Tru Dtox. Sebenarnya ku cari jenama Tru Dtox tapi aku tak jumpa di Guardian tu.

Mummy Zuan said...

china doll,if ada perubahan..share share aa..sy minum NHdetoxlim tea herba..sama juga la pandai sakit perut tapi xla teruk sangat..

Alicia Kee said...

tp kan aku ada tinguk ini ba di internet... SIY untuk slimming.. di lulus jugak oleh KKM. ko cubak tinguk ni website... http://www.langsingdengansiy.com/

aku diet kena gastrik padahal aku punya jadual tu dr instructor kawan ku... benci aku ba berat betul sudah ku rasa..

@dR3h said...

kalau minum malam pagi sakit perut so kalau minum pagi malam la sakit? aku pun mcm mo try tapi mcm ndak plk aku sanggup mo tebirak d opis.. hahaha.. aku ni lain kalau mo membuang balik rumah.. hehehe

CHINA DOLL said...

To Herda,
Aduii... lain jugak buritmu ni. Memilih tempat. Ya. kalo minum malam, jam 6am sakit perut memulas sudah tu. Jadi bayangkan kalo minum pagi, jam brapa tu sakit perut?? Takut kena time miting. Wakakaka.

To Alicia,
Apa benda ko promote aku tu? X pemous langsung.

To MummyZuan,
Itu NHdetoxlim tu baguskah? Cuba kongsi pengalaman di sini.

Mummy Zuan said...

buli la...but yala..berak berak tu memang x lari...if ko ada masalah constipation,bagus juga minum ni..lega rasa nya.saya belum habis lagi ni satu kotak yang besar (50's di dalam tem ada promosi) nanti sy kasi tau ko apa hasilnya..heheh

wendi said...

Mi, tu SIY tu kan, kalo ko perasan di blog c CJ Go Travel, dia ada order tu thru internet, dia ada cuba minum dia ckp, ada turun la badan dia tapi mesti continuously dan dia ada exercise juga la... nahh exercise lagii... sa pun ada p tgok2 tu website then ada juga sesi chat sama tu owner SIY tanya2 la gitu, tapi sa tia juga ambil, c Cath tu la ada ambil.. berani cuba?

CHINA DOLL said...

Wen, ok noted. Nanti saya check tu website. TQ aah.

Cath J said...

Helooo...heloooo....ada juga nama ku terselit disini...

Ya I ada guna SIY... Tidak lari dari 'masuk ke jamban' ni... tapi memang ada kesan juga... kalau mengikut timbangan nda lah byk.. 10 hari=1 kg ja...tapi dia loose in inch!! siap kasut ku yg mengigit tumit dulu...semua longgar2...pinggang...peha... I cuma cuba 1 set je setakat ni (1 set utk 10 hari ja) mau tau harga... RM200++ kalau di semenanjung termasuk pos laju nya..

cuba lah kalau berani.... Saya pin rasa2 mau cuba lagi...heheheh...

zahir said...

for those yg nak become more healthier,..take this Kinohimitsu as a toxin detox product.
To me,..kalau nak detox tu means nak eliminate the toxins inside our body. That's all.
Kalau nak kurus better go for exercise,..baru berbaloi2..hehe
:)

Anonymous said...

If you are going for most excellent contents like me, just go to see this
web page all the time for the reason that it offers quality contents, thanks

my homepage Pureberry Max Raspberry Ketone Select