Saturday, July 18, 2009

July Shopping

Konon Mega Sale bah sekarang ni di KL tapi aku tingu macam nada-nada jak salenya ni. Apa yang aku pigi bulan April hari tu, begitu la juga barang yang dia jual. Sungguh menghampakan. Konon trip ke KL kali ni mo mengangkut banyak kasut tapi sekali tingu... adehhhhh.... sepasang jak jumpa bah. Hampeh gue... yang sale pun barang buruk jak. Aduii... 

So ini la hasil shoppinganku masa aku ke KL pada 11-13 July 2009 baru-baru tu.  Kesian... 2 hari ja ada masa untuk shopping.
   


Kasut Vincci (I love Vincci walaupun tumitnya selalu tercabut)
 - Gold color and of course ada lip-lap nya


Body Scrub from L'occitane (untuk firming kunuk) 
Wangi ni... bau almond. Ini 2nd time sudah aku beli.

Bodyscrub from Origins (untuk brightening) - tapi yang ini tak wangi la... bau beras.
Baca ni ---> Origins
(FYI, Chinadoll mimang hantu bodyscrub)


Brooch
(Mine is pink & green is for my fav aunt- Kak Ani)

More brooches.... for my opismate

Anting-anting from Bonita - Mula-mula tingu di kedai macam lawa 
coz mengkali effect lampu kedai bah tu. Tp bila sampai rumah .... 
macam bidak pula.  Tingu la.. sapa b'day akan datang bulih bagi kali.

Terpengaruh dengan cakap pondan aku beli la ni perfume - 
THE ONE from DOLCE & GABBANA 
Wangi juga laa... tapi yang peliknya tiada org perasan pun dengan haruman ini.
So, siapa yang harus dipersalahkan dalam hal ini????
Of course la my hubby!!! (Hmm... biasa la... mangsa...)

Setiap kali kalo aku mau beli perfume, mesti la my hubby yang lebih2.
 Tidak mau kalah. Malassss aku.  Bergaya jak... 
Banyak sudah perfume dia berbaris tapi ndak habis pakai.
Kali ni dia beli Davidoff Adventure kah tu kalau tak silap nama perfume tu. 
2 kali sudah dia beli ni. Favourite la tu kunuk.



Ok... next..... seterusnya....



this is my favourite ....




tarik nafas dulu......



perlahan-lahan scroll down.....


lagi.....



dan lagi.....



sabarrrrr.........



sabar itu separuh daripada iman..........



Jeng - jeng - jenggggg.........

Nah!!! Topi lagi. 
Hehehe...


Aku suka bah... biar la bah... cute mo ang talaga? Kali ni warna putih & batunya pink!!! Biarlah kalo orang cakap pelik. Yang penting... i LVoe it!!




Ok, what's next?



Tadaaaaaaaa...... another headband from Bonita



Setiap kali aku pakai ni sangkam, mestilah kena tegur.
Kenapa ya?? Macam anak-anak kah??
Bah... biar la bah... aku suka... dorang tu yang tiada citarasa.
Padahal... dorang mo beli bah tu untuk kasi anak durang. Wakakaka...




Next
Ini apa pula??

Mini hairclip from Bonita also.
Color gold (Chinadoll mimang LVoe gold)


Trip kali ni aku tak ada beli accessories pulak.  Aku kuatkan imanku supaya tidak membeli accessories kali ni pasal aku teringat yang dalam laci  masih ada yang belum berpakai.  
Mari kita cubuk accessories si Chinadoll yang bertempiaran tu.



IKLAN sekejap la...



 
Nah... ini baru yang ampai-ampai dalam laci. Belum lagi yang bertempiaran.




Ok... next....


Lancome Travel Pink Make up palette (Limited Edition - last stock ni)
Ini sebenarnya adalah untuk my fren yang bakal birthday 21 July ni - 
Ms. Ronie George (Mujur la dia tak baca blog aku. Kalo tidak awal lagi dia sudah tau hadiah dia. Hehehe)


Dan yang terakhir...


Dior Lipgloss for me, myself & I

2 comments:

Cath J said...

Eeeeee... best nya jalan2 shopping.... !!! and semua nice stuff....

ehhh...siapa ckp mcm budak2 pakai headban2 mcm tu???... uishhhh, budak2 mana boleh pakai brg2 mcm ni ohhhhh....... kici2 sudah melawan... ishhh!!! (Kikikikikik.....) budak2 pakai yg ada cinderella2, snow white2 ja...biasaaa... tu! (kekekkeke)

Cute nya topi.... hehhehehe.....

Nal said...

Wow...banyak bling-bling kali ni.....berpinar mata aku....hehehehehe

I like the cinderella carriage yang ko kasi rusak tu... :-)