Friday, May 1, 2009

Kain Baju Raya

Hari ni aku telah bershopping kain raya di Jakel.  Hmm... mungkin terlalu awal bagi korang tapi bagi aku sudah terlambat.  Sebab last week aku tanya tailorku samada bila tarikh last boleh hantar kain untuk bikin baju raya.  Bulih-bulih tu auntie cakap, "haii yaa... saya manyak sibuk ooo...." Aduiii... kejam bunyinya. Tapi bisuk aku mau try jugak pujuk dia terima kainku ni. So, tema colour tahun ni aku pilih hijau. Jarang juga aku pakai kain plain ni. Entah hijau apa ni. Hijau epal kah ni? Warna dalam gambar tak brapa jelas. Kalau diikut warnanya lebih tua dari yang di gambar ni. Amacam? Cun kah? Hihihi....


Aku punya sebelah kiri (Shantung Silk) dan hubby punya sebelah kanan (Viscose).

3 comments:

Kimora said...

Yeah betul juga kan...hmmm bagus pigi membeli kain utk raya ni, last raya mimang kompom ndak ada baju raya sbb ndak siap

Cath J said...

Yesss my fren... ini lah masanya mau mintak jahit...... mana ada awal ni...hihihi.....

Lawa green nya.... I like!!!!!

rahma said...

ala, km belum beli lai tau... habis la ni, nda tau ada ka org mo jahitkan nnt. br hubby tuh cerewet sikit klu cr baju melayu!!