Tuesday, August 11, 2009

Vacuum

Tajuk post kali ni adalah VACUUM.  Tapi bukan Vacuum Cleaner ya... Yang aku makusdkan adalah kucing aku yang namanya si Vaccum. Kenapa namanya Vacuum? Pasal kalau aku kasih makan dia dengan keropok kucing, dia akan makan keropok tu dengan gelojoh seperti menyedut ala-ala penyedut hampagas @ Vacuum Cleaner.  Ya lucu. Memang lucu kalo tengok caranya makan tu.

Tingu la muka si Vacuum yang stim ni. Hmm... penuh dengan kepura-puraan.  Selalu bila dia nampak aku, dia akan berlakon macam kucing kelaparan yang sudah seminggu tak makan. Padahal my maid bilang, baru juga dia makan 15 minit yang lalu.  Mintak puji!!!


Ni la dia gambar si Vacuum tu. Nampak macam kecil/masih muda. Padahal... tua sudah bah ni. Mengkali umurnya sudah 3 tahun lebih pun ada ooo....






Keluar lagi tu lidahnya tu.

Sudah! Buat muka kesian...



8 comments:

Ina said...

banyak betul bah kucing mu ni...berapa ekor semua??

CHINA DOLL said...

Ina,
tinggal 6 ekor bah.

Ina said...

mak aii byknya!! aku ni penggeli kucing bah hehe

Cath J said...

Your cat, sangat sehat lah... can see from his bulu.. ^_^

Oh ya. apa kabar sudah kucing yg masuk hospital tu??

CHINA DOLL said...

Ina - ko ni sama macam si Bibah (Habibah). Penggeli dengan kucing!! Heran aku.

Cath - kucing yg masuk hospital sudah lari dari rumah lepas balik dari hospital!!! Kin panas.

Alicia Kee said...

aku pun tidak sukak sbb aku bukan saja geli tp aku takut kenak cakar... tp laki ku sibuk mau memelihara kucing... asal nampak kucing di puja... geram aku!

amoi said...

Macam aku ndak pernah jumpa dia ni...sudah gambarnya jadi wallpaper desktop ku.hihihihi

Anonymous said...

Vacuum.. hahaha.. Kucing bukan haiwan penggeli.. apa yang penting, kasih sayang dengan kucing.. kucing perlu di berbelai..

Kucing Aku bernama Garfield muda (6 bulan) sangat bermanja dengan aku... Manja dengan aku..