Wednesday, February 17, 2010

India Restaurant

15 February 2010 @ 7pm...  
Hari ni kami dinner di luar pasal stok makanan tin sudah mulai habis. Hehehe... Tak banyak restoran halal yang ada di sekitar Tsim Sha Tsui, HK.  So far macam kami jumpa 3 tempat saja. Yang ni salah satu yang kami jumpa.  Namanya India Restaurant yang terletak di 2A Humphrey's Avenue, 1st Floor, TST Kowloon.  Ermm.... cua tengok gambarnya ni.



Restaurantnya di tingkat 1.


Aku tidak tau apa namanya ni. Kerepek kering kali. Ahahaha... Tapi sedap jugak la... Sedap pasal free. Ahahaha... 


Time aku makan tu kerepek kan... aku cicah sama tu sos-sos
di bawah ni. Sedap juga la walaupun pedas.


Hubby ordered Fish Curry.  Maybe dia ingat fish curry di sini sama macam di negara kita.  Hehehe... Dia expect macam kari di Penampang tu (Krishna Fish Head Curry). Sekali tengok... nahhhh.... pedas! kental pulak tu. Ikan pun tidak fresh. Harganya HK98++


Macambiasa... i ordered Chicken Briyani and as usual, the chicken bertapuk di bawah nasi.
 Kira sedap juga dibandingkan dengan briyani Ziafat Restaurant. Harga HK86++


Telur dadar - HK68++ (ermm... quite expensive... kalo di tempat kita baru RM3 kali)

Wahhh... romanticnya kami dinner. Hihihi... di corner-corner bah... siap ada bunga Rose lagi atas meja. Hehehe... kalah-kalah Valentine.


So, after dinner... kami turun untuk tengok bunga api... yahoooo....


Rating (Food):  *** (boleh laaa kalau terdesak...)

1 comment:

Cath J said...

masih berfikir2 aku..siapa yg gambar kamu ah kalau kamu berduaan dlm photo?? hehehhee