Saturday, February 20, 2010

Welcome to Macau

Me and hubby telah memilih destinasi ke Macau untuk percutian sempena tahun baru cina kali ni.  So, 12 February 2010 (Friday) jam 2.20 petang kami telah menaiki pesawat Airasia (direct flight from KK to Macau) yang mengambil masa lebih kurang 2 jam setengah kot... aku pun tak ingat ohh. Flight ada sikit delayed... 20 minit gitu.  Jadi kami tiba di airport Macau dalam jam 6.00 petang gitu.

Begini la kejadian rupa airport Macau.  Uhhh... ada Hotel China lagi tu. Hihihi... Ferris wheel pun ada ooh! Bukan alang-alang...


Cuaca di luar sejuk, sedikit berkabus campur lagi titik-titik gerimis. Suhu di luar 12 celcius. OMG.... sejukkkk tu.....


Airport Macau kecik jak.  Macam airport terminal 2  di Tanjung Aru.  Jadi, cukup la snap satu keping gambar jak.


Keluar jak dari airport... ada sudah free shuttle bus untuk ke hotel kami.  Perjalanan ke hotel kami cuma mengambil masa lebih kurang 10 minit gitu.  Dekat rupanya....

to be continue dot dot dot . . .


1 comment:

Cath J said...

Oh Macau sejuk yer.. best lah... mau visit ni 1 day heheheh...