Sunday, March 28, 2010

KESUMBA Retro 70s Nite

27 March 2010, me and BFF Tasha sexcited mau pigi dinner KESUMBA (Kelab Suri Rumah & Staff Wanita UMS) kali ni.  Bukan apa... kami sexcited kali ni kerana tema nya bertajuk  Retro 70s... sekali sekala... mau juga bergaya sakan.  Bukan selalu... lebih-lebih lagi kalo ada geng sekepala... huhuuu.... Dinner kali ni dibuat di Blue Lagoon, Marina Sutera Harbour.

So, jam 4.3opm Tasha datang ke rumahku untuk bersiap.  Betul-betul si Tasha sexcited ni... bajunya sebulan lebih awal sudah ready. Hihihi.... Sedangkan aku pula.... "baju pinjam" baru dapat petang tu.  Huhuuu...  Si Tasha datang ke rumahku dengan sexynya sudah ready for retro kecuali belum set rambut la... Kali ni dia tolong aku mekap ala-ala 70-an kunuk.... setengah mati dia mengatur eyeshadowku pasal susah mau jumpa tu eye socket. Wakakaka... Andangnya mata cina... tiada kelopak mata bah... duinabahh.... pity nya aku... huhuuu.... Tapi berjaya juga dibuatnya akhirnya.... Thank you darling...

Lepas mekap,  kelamkabut kami pigi salun pasal janji dengan salun jam 5.00 tepat.  Tapi kami datang jam 5.40pm. Hehehe.... Well... biasa ler... perempuannnnn.... huahuahua... 

Begini laa rupa kami ketika sampai di salun.  Rambut belum dibuat apa-apa. Konok mau cuci dulu. Tapi memandangkan masa mencemburui kami kerana dinner bermula jam 6.45pm... so, teruskan ja la dengan set rambut ala-ala 70-an tu konok.

Woww.... macam teenager nya kami di sini. Hehehe...


15 minit kemudiaan....
Jeng-jeng-jeng...

***************
************************
****************
************************
****************
************************
****************
************************

Amacam??? Cukup tinggi kah rambut tu?? Nampak 70an kah? Tasha bilang aku macam sailormoon.... Elsa pulak bilang aku macam watak dalam scooby doo bidooo. Hehehe... We are now ready for our retro nite bebeh.....



Bila sampai di Sutera... bertouch-up dulu bah di tandas.... nanti muka berminyak time kena ambik gambar di red carpet.... huhuu... sempat lagi rambutku terlanggar di atap kereta time mo masuk kereta si tasha sebab terlampau tinggi kot. Hehehe... Nasib ndak rusakkkk....


Sesi interview red carpet... kena tanya brapa jumlah kos perbelanjaan untuk persiapan ke Retro Nite ni.  Well, i said... ni baju, belt & accessories aku pinjam punya... tapi Molly macam tak percaya... Hehehe... Actually memang betul ni baju pinjam... si Chloe yang kasih pinjam last minit ni pasal baju yang sepatutnya aku pakai malam tu bidak... Sebenarnya aku ada beli kain dan sudah hantar untuk dijahit... tapi... outcomenya amat mengecewakan... bukannya nampak retro... sebaliknya baju tu ibarat macam baju mau pigi buat persembahan skate ice... ermm... imagine... skirt kembang begitu... nanti laa if ada masa aku blog gambar baju tu di post yang akan datang... itu pun sekiranya kalo ada permintaan dari pembaca blog laa...



Tapiiiii..... boots putih tu aku punya ya... harusssss!! Well you guys... bukan korang tak tau aku hantu kasut boots kan.  Tu kasut aku beli semata-mata untuk pigi tu retro.  Aku mau juga boots warna putih.... baru ngam dengan tema... actually, if ada kuning or pink pun aku mau tu tau... cuma di KK ni tak banyak pilihan... sudah tu... size pulak tiada... bayangkan... oleh kerana mau kelihatan vogue... aku sanggup beli tu boots walaupun boots tu agak sempit dengan aku. Huhh!! Beauty is very-very pain!!!  Dan spec ituuuu...... walaupun murah... tapi... penyelamat juga tu... accessories di kepala... tanpa spec... tak brapa nampak retro tu tau... Hihihi.... Nasib laa ada orang sayang sama aku ni dan sanggup belikan spec untuk aku.  


To: Elly & Karen... rugi korang tidak pigi oooo..... kalau kamurang ada time ni... konpom best gilaaak... Hohoho....  


Sempat bergambar dengan artis jemputan - Shanie in the house....


Kepada orang ofisku yang sedang membaca blog ini... kamurang kenal kah perempuan di tengah-tengah tu?? Hehehe...


Barisan PA-PA UMS yang ada bakat ber-kabret... Wakakaka....


Cina abisnya la bah aku ni.... cina zaman 70-an. Huahuahua....

Macam-macam aktiviti menarik yang dibuat malam tu seperti menari-nari 70an, joget, poco-poco, ada cabutan bertuah, pertandingan jangan lupa lirik, sesi lakonan, karaoke... etc.

Fuhhh.... rambutku.... punya tinggi...


and finally..... guess what??

I've won for the Best Dressed Retro 70s.... Huhuuu.... Actually, this is the 3rd time aku menang acara best dressed.  First time dulu, time dinner KESUMBA juga... tak ingat tahun bila... maybe 2001 kah... hadiahnya sejambak bunga, crown & gelang emas.  Lumayan kan... hehehe... Second time is time dinner MIA tahun 2008 kah tu ya... itu pun quite lumayan juga hadiahnya... RM500 (cash), sejambak bunga, crown & selempang.  And kali ni hadiahnya... ermmm.... cuma... voucher facial treament.... ermm.... lu pikir la sendiri ya.  Huhuuu....




Well... tidak apa... kita pigi ni dinner pun untuk suka-suka saja.  Lagipun, selain tu... aku ada dapat lucky draw juga... tapi hadiah tu masih dalam kereta kawan... so, belum tahu apa hadiah tu. Tapi menurut sumber yang boleh dipercayai... ia adalah sebuat cerek.... huhuuu.... boleh laaa.... kasih hadiah dengan bakal pengantin yang akan datang.  Siapa kah yang malang tu ya?? hehehe....

Apa pun... we enjoyed that nite... syabas dan tahniah kepada urusetia penganjur kerana berjaya mengadakan majlis retro ini.  Phewitttt... next year buat lagi ya... kalau boleh... tema pakaiannya... "Bling-bling glamourous" kah... hehehe....

Note:
For more pictures... boleh tengok di FB ku...

12 comments:

Ina said...

betul2 macam cina thn 70an...tp cun!! mmg patut menang!!! tahniah!!!

Cath J said...

Whuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... so sey and very very prettyyyyy!!!

I like laaaaaaaaaaaaa....

I pun memang suka gila lah kalau ada dinner thema2 ni... BEST hehehhehehe...

voucher treatment?? uh huuuuuuu... nasib baju pinjam ;-p

Nah Puan Seri Zainab juga yg membagi hadiah... ^_^

Cath J said...

so sey??? = sooo sexy bah tu...hilang x nya... ;)

Daddy + Mummy said...

cun la kak!! Mmg ptt kakak yg menang!! Huhuhu!!

Rosc said...

Biar betul ko menari mie?

Zaiton Yunus said...

meletop giler...congrates on your winning...:)

CHINA DOLL said...

Hehehe.... tq-tq-tq... everybody.... seronok kan kalo ada dinner yang ada tema-tema tu. Hihihi...

CHINA DOLL said...

To: Rosc... gilaaa kah tidak menari?? ahahaha... guyang-guyang inul sikit ja bah... hehehe...

Borneolady16 said...

So cute and stunning larrrrrrrrrr!!!! mmg kena dgn boots yg u pakai...cantikkkkkkkk....

Anonymous said...

Nak ngurat boleh tak? Nak buat gf.....boleh la..huhu

go min nam said...

Lawalh bju tu kak...mana boleh cari style bgitu...bap sya pun ada ikut dinner nie kat jb..tema 60an..boleh bg tipsnya mcm mana nak bgaya..bingung sdh memikir

CHINA DOLL said...

Dear Go Min Nam,
Baju yg saya pakai ni kawan kasi pinjam.
Kalau nak tengok baju 60an, saya ada juga. Hihihi...