Monday, August 30, 2010

Happy 53rd Independence Day




Merdeka! Merdeka! Merdeka! Yeayyyyy....
Happy Merdeka Everybody....

Kalau kamurang laa kan... kebiasaannya camana laa kamurang punya sambutan Hari Merdeka?Barbeque? ke pantai? bercountdown? disco? lepak di KK? turun padang tingu bunga api?? Cakap pasal bunga api ni kan, teringat aku sama kawanku. Dia pernah cerita sama aku dia sanggup menunggu jam 12 malam untuk tingu bunga api semata-mata dari luar rumahnya sebab tak dapat turun pigi bandar. Excited bah member... bukan macam aku. Teda perasaan ni bah..... enduk bah... kesian..... tiap tahun pun sama jak. Asyik terperuk duduk di rumah, tingu tv or main internet... belum pun jam 12 malam sudah tertidur... Ndak sempat pun tingu bunga api. Kesian.... macam malam ni la jugak. Duduk berhadapan dengan my laptop dengan ditemani facebook. Mujur laa ada internet ooh kan zaman sekarang.

So, hari ni... sebagai tanda menghargai Hari Kemerdekaan... aku telah menghidupkan lampu klip-klip di rumahku. Biar meriah. Kasih kalah tu roundabout Dewan Undangan Negeri. Hohoho... nehhhhhh... kamurang ada??? Kasi hidup bah lampu klip-klip kamurang di rumah tu kalau berani... huhuuuu.... Sebenarnya kan, aku ni mintak puji. Aku baru bah suruh orang pasang ni lampu klip-klip tadi petang sempena sambutan Hari Raya kunuk. Jadi ambik la kesempatan malam ni rasmi terus celebrate tu Hari Merdeka kunuk... Huahuahua.... Tiada bunga api... lampu klip-klip pun jadi laa....

Tingu lampu klip-klip ku ni... meriah tak? Pokok pun kena tabur lampu klip-klip. Huhuuu....


Kalau aku pasang lampu di atas macam istana la pulak nanti rumah aku.

Ermm.... macam ndak cukup pulak lampu di pokok ni.


Gelap. Tak brapa jelas. Ni gambar pokok di luar pagar kena taruh tu lampu klip-klip.



Apa macam??? Cukup meriah tak??


SELAMAT HARI MERDEKA!!!!

7 comments:

Agee said...

sambut merdeka kah raya awal ni .. :) 2 in 1 la bah kan ..:) Salam kemerdekan dari perantauan .. (maka besok2 ada sudah muka sya di kk ..:)

Mimi said...

Punya meriah! Hehehe... Ada open house ka? :P

CathJ said...

wahhhh meriah nya... Kalau live ni lagi lawa ni kan.... ^_^

Happy Merdeka... ^_^

CHINA DOLL said...

Happy Merdeka everybody...
Mimi - yup... wajib tu buat openhouse. khikhikhik...
jemput la dtg ke rumah yer.

Kimora said...

sungguh meriah...i like (diclick ya)

Puan Saiman said...

Wah!!!!!... meriah, merdeka di hari raya..... kagum2... nangis guling2 bah semua roundabut di kk ni, klu drng nmpk lampu di rumah adik.

jojo said...

wah... ndak apa amoi.. kasi buat sampai atas ..biar jadi istana terus.. :-) senang mau cari rumah ko nanti