Tuesday, December 21, 2010

The Angels

Aku ingin tujukan post ini khas untuk dua jejaka idaman Jabatan Bendahari - Putera Mahkota @ Radi & Cdar.... (phewitttt....)


Ceritanya bermula begini... Satu hari tu aku telah jumpa sample sabun Protex ni di dalam majalah Cosmo yang aku beli. (jangan ketawa... baca dulu....)



Lantas aku telah berpikiran nakal. Aku telah poskan sample sabun mandi ni ke dalam sampul surat dan ditujukan kepada one of my jantan cabrets - Cdar a.k.a Mr. B.Y. Gilaaak... Bila si Cdar dapat benda tu kan, dia bagi tahu sama aku yang dia dapat tu sample sabun protex tapi dia tidak tahu siapa yang bagi pasal tiada tulis apa-apa kecuali namanya seperti ini:



Punya la aku menahan ketawa time dia cerita sama aku tu. Time tu aku mau kasi tau sama dia hal sebenar yang aku la bah yang bagi dia tu sample sabun just untuk "suka-suka". Mana sangka dia telah berpikir bahawa kemungkinan itu sample sabun adalah from his GUARDIAN ANGEL. (Ngam-ngam time tu permainan Guardian Angel kami sudah bermula) Bulih-bulih dia terpikir begitu. Punya la aku ketawa berabis ni. Lepas tu masa dia bagi tau aku tu... aku apa lagi... mengutuk berabis ni bah. Padahal aku tahu siapa dia punya Guardian Angel. Hahaha...


Me: Punya hina ko dapat ni barang. Biar betul ini dari GA mu. Kah mengkali dari mana-mana gayboy.

Cdar: Isskk... ndak la. Syukur tu ada. Daripada “orang” tu... langsung tiada dapat apa-apa. (Menyindir aku la tu)

Me: (Tersenyum panas) (Dalam hatiku – ya ko ... bagus aku teruskan permainan ini)


Hari berikutnya... tandukku telah keluar. Tapi kali ni aku ingin mengenakan dua orang sekaligus. Jadi pagi-pagi tu aku telah masukkan makanan seperti biskut/coklat ke dalam sampul surat dan letak di atas meja si Yai. Biar si Yai jak la edarkan ataupun siapa-siapa jak yang kebetulan singgah di ofis kami untuk ambik dan pass kepada orang-orang berkenaan. Kali ni aku mau sambung kenakan Cdar dan Radi sekali. Tapi di envelope Radi aku tulis TO MY ANGEL RADIKA KALBIE. Ya laa... aku sengaja la tulis perkataan “to my angel” tu pasal last year kan memang si Radi was my angel. Tapi untuk Cdar pulak aku sengaja tak tulis perkataan”angel”. Nanti kedapatan aku mempermainkan dorang berdua.


Bila dorang terima "makanan" tu, dua-dua merepot sama aku ni bah yang dorang dapat hadiah daripada GA masing-masing. Punya la aku geli hati... tapi bulih-bulih dorang masih tidak tau aku yang bagi dorang.



Semakin hari semakin excited dorang terima hadiah berbentuk makanan ringan dariku. Siap menayang-nayang sama aku. Hahaha... Setiap kali makanan yang aku kirim sama dorang tidak akan sama. Contohnya; kalau Radi dapat coklat, Cdar maybe akan dapat biskut. Mau mengenakan dorang, kena la bijak. Hahaha.. Hmmm...pelik. Hari-hari breakfast & lunch together tapi dorang masih tidak tau sikap aku. Aduhaiiiii.... mau di rotan bah pantat durang ni. Adehhh...


Yang lucunya... si Cdar siap mem-post gambar-gambar hadiah yang dia terima dan dimasukkan dalam facebooknya. Ndak mau kalah sama aku. Duinabahhhh... Dengkikah tu lagi ya? Bulih-bulih dia cakap hadiah kedua yang aku terima dari my GA tu aku beli sendiri dan pos sama diriku sendiri. Kin panas. Tapi aku tau dia tidak bermaksudkan begitu. Dia saja mau kasi panas aku tu. Tapi dalam hatiku.... kita tingu nanti siapa yang kena. Hahahaha.... Paling siok ni tau kalau dorang tau aku la yang bagi kezutan-kezutan tu sama dorang.


Bila Cdar mem-post gambar-gambar hadiah yang dia terima dalam FB, Radi pun tidak mau kalah. Dia pun mau post gambar dalam FBnya kunuk. Asyik cakap mau post gambar dalam FB tapi ndak jugak buat. So, aku ada sedikit keciwa la sebab sometimes ada setengah benda yang aku bagi dengan dia yang aku tak sempat ambik gambar.


Yang aku geram sama dorang ni kan... asyik-asyik kasi tayang aku "makanan" yang dorang dapat dari aku tu. Tapi gaya dorang tu bah... bikin panas ni. Langsung la bah aku ni ndak kena kasi sedikit pun tu makanan.... kena offer pun tidak ya... sebaliknya dikasih jeles-jeles aku ni bah. Kalau aku ingat-ingat senyuman si Radi time menerima hadiah coklat Toblerone di ofisku hari tu bah... ermmm... bikin panas! sikit pun dia tidak mau kasih aku tu coklat. Padahal aku tu pura-pura jak bah mau minta tu. Manalaa aku suka makan coklat manis. Ahahahahaha....



Si Cdar pulak, setiap kali datang pigi ofis admin... mesti dengan bangganya mengasi tau sama kami yang dia dapat hadiah dari GA nya. Huahuahuahua... padahal hadiah yang dia dapat tu kebanyakannya dari aku. Huahuahuahua...


Actually, aku memang sudah bagi tahu sama dorang punya GA masing-masing ni. So, kiranya aku dah berpakat la dengan GA dorang. Sekiranya GA dorang mau bagi hadiah sama dorang, then aku tak akan hantar kezutan la sama dorang ni. Bertuah dorang ni... hari-hari dapat hadiah.


To Radi & Cdar... walaupun aku ni bukan GA sebenar kamu... but i just want you guys to know that... in my heart you are my angels.... I luv you guys. (Jiwang pulak. Jangan kamu menangis kerana terharu di sana aarr)


************************************************


Tapi part yang paling best dan buat aku terdiam, tersipu dan terharu tu kan.... hari ni aku sudah dapat tahu siapa GA ku. Kamu mau taukah siapa GA ku yang sebenarnya??? Baca ni nota.


Agak-agak laa bah... siapa lagi kalau bukan si Radi!!!!! Adehhh.... Aku konok yang mau mengenakan tapi aku sendiri yang terkena!!!! Huhuuuuuu..... Siap tidak percaya bah aku time dia bagi tau aku yang dia tu adalah my GA sebenarnya. Siap kasi tunjuk bukti (keratan nama) kepadaku. Memang la aku tidak percaya bah sebab last year dia la angel aku. Hahahahahahaha.... Apapun... I am happy! Very happy! Pasal aku dapat this big giant kitty!


I luv this very-very much!!!!
Thank you so much adik manjaku!
I luv u too....

P/S: Tahun depan aku harap Cdar jadi GA ku. Ni kali laa Dar... bagus ko menabung awal-awal.

5 comments:

Flo said...

Wah so sweet..bestnya dapat GA mcm tu hehehheheh

Anonymous said...

[url=http://www.vuittonhandbags2u.com/]louis vuitton handbags[/url], louis vuitton selon bon état, oui expédié, très rapidement, unique fugace terme du vendeur, aimable
louis vuitton you usually are wonderful! I want marketing. I really very own Some twos on your louis vuitton and that i cannot really protest. A person's customer care is definitely remarkable!
Offered all the in order to my associate for one product. She treasures louis vuitton.
louis vuitton would be the best louis vuitton and advise them.
Individuals wanting to find attractive louis vuitton which actually in good shape smoothly forever.each of these put faultlessly!I became amazed precisely nice they can be! sense so excellent! They look impressive. This really the actual 4 . [url=http://louisvuittonbagsonlines.overblog.com]louis vuitton bags[/url] louis vuitton and it could do not be items last a long time :)
louis vuitton had been in keeping with think about
Fairly pretty louis vuitton

Anonymous said...

[p]Pour quelques-uns, tous 篓陇 la r篓娄alisation de l隆炉aventure jardin impliquera sandales durables qui offre une couverture m篓娄t篓娄orologique [url=http://www.isabelmarantsneakersfre.com]isabel marant sneakers shop[/url] simultan篓娄ment 篓陇 froid et en plus r篓娄sistant 篓陇 l隆炉eau locaux . La plupart de ces victimes seraient probablement tout de suite le savez, le nouveau style [url=http://www.basketisabelmarantfr.com]isabel marant soldes[/url] de chaussure est sans doute contribu篓娄 篓陇 la recherche sur . Real truth put in place telephoned Suite C篓娄rul篓娄en to seek out Isabel Marant, Mostly until eventually this [url=http://www.isabelmarantsneakersfre.com]isabel marant chaussures[/url] kind of involves preserved less involving wonderful insurance firm . L'organisation r篓娄elle qui pense en saumurage collectivement associ篓娄s aux amateurs de chaussures de sport est essentiellement centr篓娄e apr篓篓s par lequel publique style de vie par le biais de publication, ainsi que la discussion des informations ainsi que les produits associ篓娄s dans le r篓娄seau social . Isabel Marant Shoes skin frequently peels and, in particularly severe cases, there may be [url=http://www.isabelmarantsneakersfre.com]isabel marant chaussures pas cher[/url] some cracking, pain and bleeding as well . Comme Isabel Marant Black-jack chaussure [url=http://www.basketisabelmarantfr.com]basket isabel marant imitation[/url] est normalement choisir des produits de couverture externes et en plus tout cela peut tr篓篓s bien utiliser un disque dur 篓陇 long terme . Le logiciel originaire faire grandir [url=http://www.basketisabelmarantfr.com]basket isabel marant prix[/url] en marque Word Wide Web 篓陇 la mode.[/p]

Anonymous said...

[p]He is now well known and recognized many L? , Einschlie change? Lich Monte Carlo and Singapore . It s appropriate for the parti and admiration christianaussures chick Skinni Jeans . Louboutin's shoes undoubtedly are a right diamond necklace of design, from other expensive evening dress . The coupon for the January 13th deal is 15% off a Chocolate Chrisitian Louboutin , with the required flatbread purchase . "You can tell, the woman who wears Christian Louboutin Galaxy Louboutin the United Kingdom just isn't for sale techniques not miss a trendy street landscape Phew -? Christian [url=http://www.chrilouboutinshoessale.com]christian louboutin shoes sale[/url] Louboutin Shoes , produce your own . Before entering the store, an auto lot, or even the dentist office,knowing how much you would need to pay elsewhere offers the data you need to request Christian Louboutin shoes a greater price . Sp? Ter him? Further guest facilities for its boutiques in Paris, to attract customers by providing them with coffee started, [url=http://www.chrilouboutinshoessale.com]replica christian louboutin shoes[/url] but the plan work, to attract a well-known client ?because it beautiful? Songnen shoes, not the coffee! Provider wanted to sell until baldtAndere his shoes, he served in the U . As Jupiter is termed chick to link on this position your ambition could be more mental than physical.[/p][p]Womens Wedding Shoes on Sale are the only one recognized [url=http://www.uschristiannlouboutinsale.com]christian louboutin sale us

[/url] by the shiny red signature mark . To [url=http://www.uschristiannlouboutinsale.com]christian louboutin boots sale[/url] greatly extend the lifetime of your shoes, consider using shoe trees when youe not wearing them . Just like Christian Louboutin . Just see the red sole, don忙聤掳 find the label, citizens will know Christian [url=http://www.chrilouboutinshoessale.com]christian louboutin shoes[/url] Louboutin . The entire cream is going to make all the leather-based considerably gentler and also just not in pain extreme while wearing keep in mind this . The gorgeous show of her is the wonderful dress, featuring raspberry and red embroidered applique detailing at the bodice and [url=http://www.chrilouboutinshoessale.com]christian louboutin wedding shoes
[/url] shoulders, short sleeves, and a full pouf skirt . Notwithstanding suggestions several personnel never saw their own dental Christian Louboutin ending from the total price with insurance currently being nominal and secure unlike typical wellbeing benefit strategies which often increased calendar year just after twelve months . Offer your child having an environment filled with different colors and textures.[/p]

[url=http://www.theitmom.com/100-amazon-gift-card-giveaway-2/?replytocom=13837]we sale cheap jewellery online 2g[/url]
[url=http://fia.ru/talks/viewtopic.php?p=511577#511577]They sale discount jewellery online 8c[/url]
[url=http://www.salaamaustin.com/wwwboard/messages/7154.html]we sale cheap jewellery online 6u[/url]
[url=http://forum.ksk.si/posting.php?mode=quote&f=27&p=23966]we sale discount handbags online 5t[/url]
[url=http://alfaesports.net/index.php?site=news_comments&newsID=32&error=captcha#addcomment]They sale discount handbags online 4a[/url]

Anonymous said...

[p]Not cheap . Adopting a Deep Cleaning Ritual Benefits for Your Skin

Considering all the hype around deep skin cleaning, you may wonder just what all the hubbub's about . This is an indication that you must move to another area . Unlike other cleansers, it is associated with removing at least six times more dirt and make up . Acne skin is quite sensitive and very easily erupts due to extraimpurities . Everyone loves the device there is recently . Second is bad cleaning brush head, because the bristles itself is not white, so it is easy to feel that it is dirty, unloaded individually cleaning after each use . Britannia didn忙聤掳 fade away however and has remained as an alternative to sterling silver for silversmiths . C l a r i s o n i c M i a w a s h b r u s h r e g u l a r e d i t i o n

0P r o d u c t N a m e 0 C l a r i s o n i c M i a ( T M ) S k i n C l e a n s i n g S y s t e m

P r o d u c t C o n f i g u r a t i o n 1 s t a l l s a v a i l a b l e C l a r i s o n i c M i a c l e a n s i n g b r u s h , 1 s e n s i t i v e b r u s h h e a d , 3 0 m l C l e a n s e r a t h e g l o b a l p o r t a b l e c h a r g e r.[/p][p]If you check out reviews to [url=http://www.disclarisonicsale.com]clarisonic mia sale[/url] discover out how men and women really feel about the Clarisonic, you'll uncover that extremely couple of people have had any troubles with it, even which includes individuals with extremely sensitive skin . The sensitive brush head is small, light and ergonomic . Do you really know clarisonic mia?
Wash Clarisonic brush is developed by Philips, the R & D team is the latest product developed by the the medical discoveries team of research and development of electric toothbrushes, the time when using face will smooth skin, healthy, delicate pores shrink . The Clarisonic As well as Spot Remedy Kit has every little thing you need for cleansing and exfoliating [url=http://www.disclarisonicsale.com]clarisonic [/url] your pores and skin . Remember that this device should be charged [url=http://www.disclarisonicsale.com]clarisonic sale[/url] every one and a half week when using it twice daily, one minute each time . This online store offers Clarisonic products at the most competitive prices . The take anywhere cleansing brush uses a specific sonic frequency technology to [url=http://www.disclarisonicsale.com]cheap clarisonic mia outlet[/url] completelyclean the skin . Promo Suncamp . [url=http://www.disclarisonicsale.com]discount clarisonic mia[/url] co.[/p]