Tuesday, March 15, 2011

Darlie

Hari ni terasa mau mem-blog.  Yaa... aku tau sudah lama aku tidak mem-blog.  Dan aku ada banyak hutang mau mem-blog.  Ahahaha... Actually semalam lagi aku mau mem-blog tapi internet streamyx slowwww betul.  Sekali aku check aku punya galaxy (line Maxis)... pun dua kali lima.  Bila aku check internet di BB Torch hubby (line digi)... pun sama jugak ya.  Apa mau jadi daaa.... pasal Tsunami kah ni sampai internet jadi slowww kaput ni?

Anyway, memandangkan hari ni internet ada okay-okay sikit... jadi malam ni aku mau bercerita. Ya.. moodku tiba-tiba datang ni.  Hari ni aku mau bercerita pasal ubat gigi.  Apakah ubat gigi kegemaran anda? Ubat gigi @ toothpaste bah yang aku maksudkan ni.... 

Kalau aku la kan, sejak dari dulu kan... aku memang suka jenama DARLIE... compare sama COLGATE.  Ndak tau la kenapa. Mengkali pasal flavour dan mint nya yang buat aku dan lakiku selesa dengan Darlie.  Bagiku kan, ubat gigi punya peranan ni sama jak bah dengan sabun mandi... mengasi bersih dan wangi.  Kalau dalam iklan tu.... bukan main lagi bah... cakap konok boleh memutihkan gigi.. ndak la ku picaya bah. Kalau mau kasi putih gigi... pigi ko sana buat dental treatment... nahh... bayar ko beribu-ribu lemon... konpom ko dapat gigi putih.  Hahaha...

Ini laa gambar ubat gigi Darlie yang sudah lama kami gunakan. DARLIE DOUBLE ACTION.  


Dulu kan... Darlie ni dikenali sebagai DARKIE.  Lucunya kan namanya dulu-dulu.  Ngam jugak ditukar tu nama.  Kalau ndak tu... haiyaaa... berdaki la gigi orang yang memakai ubat gigi ni ;p.  Hohoho...

Kebetulan hari tu ubat gigi Darlie kami sudah habis jadi  aku pesan la sama laki suruh beli. Entah angin apa tiba-tiba dia telah tukar flavour ubat gigi kami.  Dia telah membeli Darlie All Shiny White (Lime Mint).   Sebelum ni kami pernah juga try yang Darlie All Shiny White (colour biru) tapi aku tak brapa berkenan dengan flavournya.  Aku lebih suka dengan perisa double action.

Tapi kan... bila aku try ubat gigi ni - flavour lime mint... alalalalaa.... punya laa sedappppppp rasanya..... wangi lagi tu...  bikin aku semangat mau berus gigi.  Ahahahaha... Bah.... kepada sesiapa yang mau menerai ubat gigi ni... apa lagi... jan tunggu lama-lama... pigi la beli di Giant/kedai runcit yang berhampiran dan try sendiri!!  Dijamin sadappppppp especially kepada penggemar Darlie. Huhuuuu....


5 comments:

aLya said...

hehehe.. nice entry.. =))

Me said...

hahahahaha...lucunya..pasal ubat gigi lagi tu...

CathJ said...

baru aku perasan, ada warna biru dan hijau... selama ni aku pakai yg hijau.... nah lain kali mau cuba yg biru lah... hihihihi...

CHINA DOLL said...

Alya - Tq :)
Me - lucu kah? hahahahaha...
Cath - try mu.. wangi bah..

Cherry Sansita de Falconi said...

wah aku mimang suka tau ubat gigi daki ni.. hehehe... mo tarai la ni perisa baru..