Saturday, December 15, 2012

JLO Dance Again World Tour in KL

Again??? Mesti kamu cakap aku ndak puas ni kan.  Memang la bah ndak puas tengok konsert JLO hari tu di Manila pasal sekejap jak.  Ini kira appeal balik la bah ni.  Bukan apa.  Gini ceritanya... my cousin menang 2 keping tiket konsert JLO free from Celcom.  Nilai tiket adalah RM600++ setiap satu.  Kebetulan aku memang berada di KL pada hari konsert tu (2 Disember 2012), so my cousin jual murah-murah la tiket tu sama aku.  Jadi aku bawa la my sister Elsa untuk tengok  ni konsert dengan harapan.....disebabkan tiket mahal so tempat duduk mesti di bahagian depan-depan yang dekat pentas tu kan.  Hehehe......

IKLAN kejap.  Ayu nya aku bergambar.  Hehehe...


Ok sambung story...... sekalinya.... bulih-bulih pada hari konsert tu hujan laa pulak start dari petang.... adehhhh.... sudah la konsert dibuat di stadium merdeka.  Mana ada atap tu kan kalau duduk berdepan dengan pentas.  Betul-betul la malang.  Aku gerak dari rumah jam 7.00 malam.  Disebabkan hujan, jem di sana sini... mengkali jem pasal orang mau pigi tengok konsert JLO.... kami sampai di Stadium Merdeka jam 9.00 malam! Huhuuuu.... 

Bila kami sampai jak, kami kena kasi plastic rain coat.  Rupanya hujan masih tidak berenti.  Nasib la gerimis.  Memang betul-betul la kami duduk di tengah hujan.  Hadoiiiii..... Tiada atap! Ngam-ngam kami dapat tempat duduk kami.... time tu JLO pun keluar.  Aku rasa tidak payah la dorang sediakan kerusi sebab semua orang berdiri time tu tengok JLO.  Haa... tengok ni orang tengah berdiri sambil pakai plastik.  Hahaha... (termasuk aku la tu).  Mau bergambar pun susah pasal hujan.  Takut handphone rusak!  Kali ni aku tak bawa kamera la pulak pasal aku terlupa.  Sialan tul.




Sudah setengah jam konsert mula, akhirnya hujan pun berenti.  Nasib la.  Jadi aku sempat la ambik video si JLO nyanyi tu.  Haa... klik sini ya kalau mau tengok videonya tu.  Ada dua ni -------> Video 1 dan Video 2.

Jadeyyyy..... kalau semua orang sudah berdiri... apa la gunanya kerusi tu kan?? Dan sama jugak bohong.  Macam mana mau tingu JLO.  Bagus lagi duduk di grand stand yang free seating tu.  Bulih nampak lagi tu JLO walaupun jauh.  So, alamatnya tengok di skrin jak la. Itupun skrinnya kecik.

Kalau kamu tanya aku best kah tidak konsert JLO di KL ni.... aku cakap NDAK BEST! Jauh lebih best lagi konsert nya di Manila.   Pertama dari segi tempat/lokasi konsert tidak sesuai.  Jem.  Patut dibuat di luar KL jak.  Yang kedua sound system nya buruk sikit.  Aku boleh dengar suara si JLO tercungap-cungap semput.  Yang ketiga skrinnya kecik.  Aku rasa penonton di Manila jak mau 5 kali ganda dari KL ya.

Macam mana ooh ni pihak penganjur?? Masa kamu tidak tau bulan Disember ni musim hujan.  Patut kamu buat la di PICC kah.  Renung-renungkan laa... Nasib baik aku tidak beli tiket RM600++.  Time tu aku tengok VVIP/Kerabat DiRaja pun terpaksa dikasi pindah duduk di Grand Stand jak akhirnya.  Kesian... Huhuu...

Anyway, itu saja la yang aku mau share sama kamu cerita konsert JLO di KL ni.  Ndak best! Tu jak.



5 comments:

Anonymous said...

Very quickly this web site will be famous amid
all blogging visitors, due to it's nice posts

Stop by my web page :: map of china showing beijing

Anonymous said...

Nіce post. I ωas checking conѕtаntly this blog and I'm impressed! Extremely helpful information specifically the last part :) I care for such info a lot. I was seeking this certain info for a very long time. Thank you and good luck.

Visit my site queensland travel guide

Anonymous said...

I like it whenever people get together and share
opinions. Great site, continue the good work!


My site local travel agency

Anonymous said...

Howdy, There's no doubt that your site could be having internet browser compatibility issues. Whenever I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in IE, it has some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, fantastic blog!

Take a look at my site ... travel agency china

eric yao said...

Coach Factory Coach Factory Outlet Coach Outlet Online Fila Outlet Balenciaga Shoes Cheap Kate Spade Handbag Kate Spade Outlet Air Max Tn Plus Nike Air Max
Victoria Secret Outlet