Monday, October 13, 2014

Maxis Trade In Offer - Samsung Galaxy S5

Sempena harijadi saya tahun ini, saya telah men-trade in kan handphone saya yang lama Samsung Galaxy S4 kepada S5!  So, ini la dia... tadaa... warna gold... cantek tak??


Dari dulu lagi saya memang pencinta handphone Samsung compare sama Iphone.  Ndak tau la kenapa. Aku rasa lagi mudah pakai Samsung dibandingkan dengan Iphone.  Tapi untuk PC/laptop saya memilih apple pula.  Hehehe... 

Maybe pasal iphone ni kecik.  Ndak sesuai dengan jari-jemariku yang mumuk ni.  Aku pernah sudah pakai iphone.  Dua kali aku ada iphone tapi memang aku tidak juga guna.  Samsung juga pilihan hatiku especially camera nya yang terangggg..... i like sangattt... Actually, aku ada 2 handphone.  Yang selalu aku gunakan ialah Samsung Note 3.  Sebab besar.  Kalau mau ber-whatsapp or mesej... ngam sama aku.  Yang S5 ni untuk handphone keduaku yang aku gunakan sekiranya Note3 ku abis bateri or untuk main games/browsing saja.


So, memandangkan Maxis ada promosi trade in handphone... akupun mengambil peluang ini.   




Handphone samsung S4ku di-trade in dengan harga RM650.  Saya kena tambah another  RM649 sebab harga handphone S5 yang dijual oleh Maxis adalah RM1299 dan disamping itu saya kena sign pakej Maxis ONE Plan - RM128 sebulan selama 2 tahun.  Kenapa saya ambil pakej ini? Sebab selama ni bil maxis yang saya bayar setiap bulan adalah berjumlah RM125-RM138 sebulan (dengan internet 3GB).  

Tetapi dengan pakej Maxis ONE Plan-RM128 sebulan, free to talk (limitless to all networks), free to text (limitless to all networks), free to surf (2GB only), aku rasa berbaloi.  Bayangkan aku boleh call siapa-siapa saja... ndak kira la di Tawau kah... KL kah... dan bercakap tanpa mengira limit masa (kecuali panggilan ke luar negara).  Wowww... i likeeee.... aku harap berbaloi sangat la plan yang aku pilih ni.  Jangan pula ada penyesalan di belakang hari.  Hehehe... (macam la aku ni kuat bertelefon kan...)




In the first place... why do you think i choose Maxis??? Sebabnya..... di rumahku hanya line Maxis saja yang line nya ok.  Kalau digi and celcom memang hancur. Terpaksa pigi ke depan pagar rumah baru boleh dapat line.  Huhuu... Itu la al-kisahnya.... kalau ikutkan hati... mau saja aku ambil tukar ke DIGI. Kan murrrr.... hehehe






4 comments:

oakleyses said...

nike free, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, chanel handbags, christian louboutin uk, prada outlet, michael kors outlet online, louis vuitton, uggs on sale, christian louboutin shoes, christian louboutin outlet, uggs outlet, ray ban sunglasses, polo outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, michael kors outlet online, nike air max, christian louboutin, ugg boots, oakley sunglasses wholesale, oakley sunglasses, longchamp outlet, replica watches, uggs outlet, tiffany and co, jordan shoes, michael kors outlet online, longchamp outlet, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, gucci handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, nike outlet, tiffany jewelry, michael kors outlet, oakley sunglasses, kate spade outlet, longchamp outlet, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, burberry handbags, ugg boots, nike air max, replica watches, tory burch outlet

oakleyses said...

true religion outlet, hollister pas cher, ray ban pas cher, replica handbags, coach outlet store online, oakley pas cher, ralph lauren uk, vans pas cher, jordan pas cher, nike air max, burberry pas cher, true religion jeans, north face uk, true religion outlet, michael kors, michael kors outlet, lululemon canada, true religion outlet, hollister uk, kate spade, nike free uk, timberland pas cher, sac hermes, coach outlet, nike tn, nike air max uk, nike blazer pas cher, nike free run, nike roshe run uk, ray ban uk, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors, converse pas cher, abercrombie and fitch uk, longchamp pas cher, north face, nike air force, sac longchamp pas cher, louboutin pas cher, new balance, guess pas cher, polo lacoste, coach purses, air max, polo ralph lauren, michael kors pas cher, mulberry uk, hogan outlet, nike roshe

oakleyses said...

ferragamo shoes, iphone cases, celine handbags, soccer jerseys, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone 5s cases, babyliss, timberland boots, asics running shoes, bottega veneta, iphone 6 cases, mcm handbags, mont blanc pens, ghd hair, chi flat iron, giuseppe zanotti outlet, baseball bats, soccer shoes, louboutin, hollister, s6 case, longchamp uk, beats by dre, herve leger, abercrombie and fitch, instyler, iphone 6 plus cases, nfl jerseys, mac cosmetics, hermes belt, wedding dresses, lululemon, ipad cases, vans outlet, nike trainers uk, insanity workout, north face outlet, jimmy choo outlet, north face outlet, oakley, reebok outlet, p90x workout, new balance shoes, nike air max, nike huaraches, nike roshe run, hollister clothing, valentino shoes, ralph lauren

oakleyses said...

canada goose, montre pas cher, wedding dresses, toms shoes, hollister, karen millen uk, replica watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, pandora charms, moncler, coach outlet, converse, moncler outlet, moncler, nike air max, ugg pas cher, converse outlet, ugg uk, juicy couture outlet, canada goose outlet, marc jacobs, pandora uk, canada goose outlet, barbour uk, juicy couture outlet, barbour, louis vuitton, moncler outlet, ugg, swarovski crystal, thomas sabo, links of london, canada goose jackets, hollister, swarovski, ugg,uggs,uggs canada, doudoune moncler, pandora jewelry, gucci, moncler, louis vuitton, louis vuitton, canada goose outlet, vans, louis vuitton, louis vuitton, lancel, supra shoes, canada goose uk