Saturday, October 11, 2014

Say Hello to Elsa and Olaf

Say hello to Elsa and Olaf :)

Untuk makluman ini bukan kucing saya ya… jangan salah sangka.  Saya copy foto miau ni dari group page Borneo Catlover Community (BCC) di FB.  Kalau ndak silap tuan punya kucing berasal dari Labuan.  So si Elsa and Olaf ni tinggal di Labuan la.   






Suka bah aku tengok ni kucing.  Sebab rupa durang ni unik, keriput dan macam berbogel kan.  Tiada bulu.   Hehehe… Macam kulit semata-mata.  Kalau ndak silapku macam spesies Eyptian cat (hairless) bah dorang ni.  Rasa-rasanya la… Macam mana la feel nya memegang kucing ni ya?? Ndak mudah kesejukan kah durang ni? Itu la sebabnya kena kasi pakai baju kali.  Hahaha…

Kadang-kadang aku berfikir… mau juga aku memiara kucing comel yang mahal tapi keadaan tidak mengizinkan.  Pasal aku kesian bah kalau piara kucing mahal ni, terpaksa simpan dalam rumah atau kurungan kan.  Lebih-lebih lagi aku ni jarang ada di rumah.  Siapa la yang mau jaga kucing tu.  Lagi satu hal aku takut juga perabot rumah hancur dikerjakan kucing.  

Macam kes aku sekarang… kucing-kucingku dibiarkan bertempiaran di luar rumah saja.  Ndak dikasi masuk dorang ke dalam rumah.  Sekali-sekala ja aku kasih masuk tapi itupun aku kena jaga dorang la.  Sebab sekejap saja sofa atau langsir kena cakar.  Lain lagi carpet bulu abis kena cabut-cabut.  Hahaha… menghambur lain cerita lagi.  Ndak sampai hati bah aku mau kurung kucing dalam kurungan sebab ndak bebas bah dorang berlari-lari.  Kesian kan… 

So, jawapannya… piara kucing kampung saja la…. huhuuu…


5 comments:

Anonymous said...

Saya memantg pencinta kucing tapi yang spesis ni macam geli2 sikit sebab ndada bulu hehehe

oakleyses said...

nike free, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, chanel handbags, christian louboutin uk, prada outlet, michael kors outlet online, louis vuitton, uggs on sale, christian louboutin shoes, christian louboutin outlet, uggs outlet, ray ban sunglasses, polo outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, michael kors outlet online, nike air max, christian louboutin, ugg boots, oakley sunglasses wholesale, oakley sunglasses, longchamp outlet, replica watches, uggs outlet, tiffany and co, jordan shoes, michael kors outlet online, longchamp outlet, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, gucci handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, nike outlet, tiffany jewelry, michael kors outlet, oakley sunglasses, kate spade outlet, longchamp outlet, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, burberry handbags, ugg boots, nike air max, replica watches, tory burch outlet

oakleyses said...

true religion outlet, hollister pas cher, ray ban pas cher, replica handbags, coach outlet store online, oakley pas cher, ralph lauren uk, vans pas cher, jordan pas cher, nike air max, burberry pas cher, true religion jeans, north face uk, true religion outlet, michael kors, michael kors outlet, lululemon canada, true religion outlet, hollister uk, kate spade, nike free uk, timberland pas cher, sac hermes, coach outlet, nike tn, nike air max uk, nike blazer pas cher, nike free run, nike roshe run uk, ray ban uk, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors, converse pas cher, abercrombie and fitch uk, longchamp pas cher, north face, nike air force, sac longchamp pas cher, louboutin pas cher, new balance, guess pas cher, polo lacoste, coach purses, air max, polo ralph lauren, michael kors pas cher, mulberry uk, hogan outlet, nike roshe

oakleyses said...

ferragamo shoes, iphone cases, celine handbags, soccer jerseys, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone 5s cases, babyliss, timberland boots, asics running shoes, bottega veneta, iphone 6 cases, mcm handbags, mont blanc pens, ghd hair, chi flat iron, giuseppe zanotti outlet, baseball bats, soccer shoes, louboutin, hollister, s6 case, longchamp uk, beats by dre, herve leger, abercrombie and fitch, instyler, iphone 6 plus cases, nfl jerseys, mac cosmetics, hermes belt, wedding dresses, lululemon, ipad cases, vans outlet, nike trainers uk, insanity workout, north face outlet, jimmy choo outlet, north face outlet, oakley, reebok outlet, p90x workout, new balance shoes, nike air max, nike huaraches, nike roshe run, hollister clothing, valentino shoes, ralph lauren

oakleyses said...

canada goose, montre pas cher, wedding dresses, toms shoes, hollister, karen millen uk, replica watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, pandora charms, moncler, coach outlet, converse, moncler outlet, moncler, nike air max, ugg pas cher, converse outlet, ugg uk, juicy couture outlet, canada goose outlet, marc jacobs, pandora uk, canada goose outlet, barbour uk, juicy couture outlet, barbour, louis vuitton, moncler outlet, ugg, swarovski crystal, thomas sabo, links of london, canada goose jackets, hollister, swarovski, ugg,uggs,uggs canada, doudoune moncler, pandora jewelry, gucci, moncler, louis vuitton, louis vuitton, canada goose outlet, vans, louis vuitton, louis vuitton, lancel, supra shoes, canada goose uk