Tuesday, November 18, 2014

Oh My New Amah! Sweet 17!


Bolehkah aku post aku sakit hati? Tapi aku memang sudah ter-post pun.  Apa boleh buat la ya.  Aku sakit hati betul sama maid baru ku bah.  Stress mak... stresssss tahap gaban macam aku mau teriakkkkk saja..... Ini maid baru kerja sama kami selama 2 minggu.  Aku tengok dalam tempoh 2 minggu ni tiada perubahan langsung.  Bikin sakit hati ada laa... Umur my maid ni baru 17 tahun.  Sweet 17 la katakan...  so masih budak-budak lagi.  Fikiran masih belum stabil.  Belum reti mau buat kerja betul-betul.  Kalau kerja sambil lewa dan macam main-main.  Asyik terperuk di bilik tengok tv sambil baring-baring.  Katilnya masih kusut masai tak berkemas.  Aduhaiii... Kalau dipanggil keluar untuk bekerja, dia tak pandai off lampu, kipas dan tv.  Beberapa kali sudah aku tegur masih tak makan saman.  Aku tak tau la nak buat camana.   Cara dia kerja... menghampehhhhkan... Kalau sapu lantai, dia tak akan kasi lari tu karpet/lap kaki.  Ibaratnya, kalau ada ular depan mata pun dia tak peduli.  Banyak lagi aku mau cakap pasal ni amah tapi aku kelamkabut ni.  Sebab aku nak keluar pigi interview amah baru.  Kebetulan ada amah timur yang cari kerja juga ni.  So, wish me luck!

5 comments:

Anonymous said...

Hi Sis Familia,

Lama nda membaca-baca blog..baru ada kesempatan ni membaca blog selalunya tengok2 di FB ja.

Adui..susah juga kalau dapat maid macam tu kan.. your post ni reminds me of my 3rd maid..punyalah teruk perangai..memang sweet 17..so darah mudah dan terlebih hormon testeron bun banyak lagi haha.

Nda pa juga your current maid ni cuma lembap and malas, yang mine tu..siap pi dating-dating dengan security guard time kami kerja. Yang teruknya sama my anak pun dia nda bersikap penyayang..asyik marah2. Sebab dia sebenarnya dipaksa bapanya mau kerja maid dia mau datang ke KL sebenarnya mau kerja kilang kunun.

Anyway..I know you must be a nice person to your maid yang dulu dan sekarang..tapi kalau maid yang buat kita stress kan..baik let go ja.. I done that daripada jadi marah2 dan stress baik tiada or cari baru.

Luckily my daugther dian sudah besar..so I dont need maid for the momment. Lainlah kalau ada baby lagi hehehe.

So semoga dapat maid yang lebih baik. Saya sampai sekarang pun masih ingat dan rindu sama maid pertama saya si Minah..dia kerja 4 tahun dengan kami and tak banyak songeh.. cuma dia berkhawin terpaksalah kami kasi berhenti hehe.

Ehh panjang betul mesej saya ni..Jangan boring ok hehehe..

xoxox
Nora

oakleyses said...

nike free, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, chanel handbags, christian louboutin uk, prada outlet, michael kors outlet online, louis vuitton, uggs on sale, christian louboutin shoes, christian louboutin outlet, uggs outlet, ray ban sunglasses, polo outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, michael kors outlet online, nike air max, christian louboutin, ugg boots, oakley sunglasses wholesale, oakley sunglasses, longchamp outlet, replica watches, uggs outlet, tiffany and co, jordan shoes, michael kors outlet online, longchamp outlet, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, gucci handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, nike outlet, tiffany jewelry, michael kors outlet, oakley sunglasses, kate spade outlet, longchamp outlet, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, burberry handbags, ugg boots, nike air max, replica watches, tory burch outlet

oakleyses said...

true religion outlet, hollister pas cher, ray ban pas cher, replica handbags, coach outlet store online, oakley pas cher, ralph lauren uk, vans pas cher, jordan pas cher, nike air max, burberry pas cher, true religion jeans, north face uk, true religion outlet, michael kors, michael kors outlet, lululemon canada, true religion outlet, hollister uk, kate spade, nike free uk, timberland pas cher, sac hermes, coach outlet, nike tn, nike air max uk, nike blazer pas cher, nike free run, nike roshe run uk, ray ban uk, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors, converse pas cher, abercrombie and fitch uk, longchamp pas cher, north face, nike air force, sac longchamp pas cher, louboutin pas cher, new balance, guess pas cher, polo lacoste, coach purses, air max, polo ralph lauren, michael kors pas cher, mulberry uk, hogan outlet, nike roshe

oakleyses said...

ferragamo shoes, iphone cases, celine handbags, soccer jerseys, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone 5s cases, babyliss, timberland boots, asics running shoes, bottega veneta, iphone 6 cases, mcm handbags, mont blanc pens, ghd hair, chi flat iron, giuseppe zanotti outlet, baseball bats, soccer shoes, louboutin, hollister, s6 case, longchamp uk, beats by dre, herve leger, abercrombie and fitch, instyler, iphone 6 plus cases, nfl jerseys, mac cosmetics, hermes belt, wedding dresses, lululemon, ipad cases, vans outlet, nike trainers uk, insanity workout, north face outlet, jimmy choo outlet, north face outlet, oakley, reebok outlet, p90x workout, new balance shoes, nike air max, nike huaraches, nike roshe run, hollister clothing, valentino shoes, ralph lauren

oakleyses said...

canada goose, montre pas cher, wedding dresses, toms shoes, hollister, karen millen uk, replica watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, pandora charms, moncler, coach outlet, converse, moncler outlet, moncler, nike air max, ugg pas cher, converse outlet, ugg uk, juicy couture outlet, canada goose outlet, marc jacobs, pandora uk, canada goose outlet, barbour uk, juicy couture outlet, barbour, louis vuitton, moncler outlet, ugg, swarovski crystal, thomas sabo, links of london, canada goose jackets, hollister, swarovski, ugg,uggs,uggs canada, doudoune moncler, pandora jewelry, gucci, moncler, louis vuitton, louis vuitton, canada goose outlet, vans, louis vuitton, louis vuitton, lancel, supra shoes, canada goose uk