Friday, January 30, 2015

Bawal Aidijuma

Model tudung bawal Aidijuma yang terbaru kacukan sino suluk dari Tawau.
Nahhh ni kali la ya… buang tebiat!


Ni gara-gara si MC, kawanku dari Tawau menelefon aku kelmarin minta tolong singgah ke 1B untuk belikan dia tudung bawal Aidijuma (white label) baru release kelmarin konon.  Tudung tu murah… RM10 sehelai.  Harga mampu milik.  Dia cakap kalau baru release mesti cepat-cepat beli sebab kalau tidak sekejap saja sudah sold out.  Bukan saja itu, biasa orang que memanjang.  Terlajak laris konok.  Ngam-ngam dia call tu, aku di ofis.  Baru siap sign cek gaji staff.  Time tu baru dalam jam 3.15pm jadi alang-alang biar la singgah kejap ke 1B.  Kesian juga.   Aku bilang sama si MC,  bagus dia berdoa sebab kalau ramai orang que, ndak la aku berkari ber-que.  Sebab konok biasa kalau weekend, orang sanggup que sampai 2 jam!!  Maigattt…. kalah-kalah LV!

Nah, bila aku sampai kedai Aidijuma… tadaa…. tiada que! Masuk dalam kedai pun tak brapa ramai orang.  May be pasal orang masih kerja time tu. Memang rezeki si MC la.


Ni la dia tudung bawal Aidijuma yang jadi kegilaan si MC.  Disuruhnya aku pajak kelima-lima design (white label) yang baru keluar tu.  Apa boleh buat, satu pelanggan hanya boleh beli satu helai setiap satu design.  Kalau ndak tu… nahh aku pun memajak. Jual balik.  Hahaha…. Dengar-dengar biasa orang pajak dan jual balik dengan harga gila-gila.  Ada yang jual balik dengan harga starting from RM20-RM60!!  My goodness!  And believe it or not? Semalam kawan aku ada singgah ke butik Aidijuma dalam jam 8.30malam untuk beli tudung tu tapi SOLD OUT!   Begini pula penangan bawal Aidijuma.  Hebat! 


Agak-agak kalau aku bisnes tudung Aidijuma ada yang mau kah??? Hahaha… Just kidding.


4 comments:

oakleyses said...

nike free, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, chanel handbags, christian louboutin uk, prada outlet, michael kors outlet online, louis vuitton, uggs on sale, christian louboutin shoes, christian louboutin outlet, uggs outlet, ray ban sunglasses, polo outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, michael kors outlet online, nike air max, christian louboutin, ugg boots, oakley sunglasses wholesale, oakley sunglasses, longchamp outlet, replica watches, uggs outlet, tiffany and co, jordan shoes, michael kors outlet online, longchamp outlet, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, gucci handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, nike outlet, tiffany jewelry, michael kors outlet, oakley sunglasses, kate spade outlet, longchamp outlet, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, burberry handbags, ugg boots, nike air max, replica watches, tory burch outlet

oakleyses said...

true religion outlet, hollister pas cher, ray ban pas cher, replica handbags, coach outlet store online, oakley pas cher, ralph lauren uk, vans pas cher, jordan pas cher, nike air max, burberry pas cher, true religion jeans, north face uk, true religion outlet, michael kors, michael kors outlet, lululemon canada, true religion outlet, hollister uk, kate spade, nike free uk, timberland pas cher, sac hermes, coach outlet, nike tn, nike air max uk, nike blazer pas cher, nike free run, nike roshe run uk, ray ban uk, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors, converse pas cher, abercrombie and fitch uk, longchamp pas cher, north face, nike air force, sac longchamp pas cher, louboutin pas cher, new balance, guess pas cher, polo lacoste, coach purses, air max, polo ralph lauren, michael kors pas cher, mulberry uk, hogan outlet, nike roshe

oakleyses said...

ferragamo shoes, iphone cases, celine handbags, soccer jerseys, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone 5s cases, babyliss, timberland boots, asics running shoes, bottega veneta, iphone 6 cases, mcm handbags, mont blanc pens, ghd hair, chi flat iron, giuseppe zanotti outlet, baseball bats, soccer shoes, louboutin, hollister, s6 case, longchamp uk, beats by dre, herve leger, abercrombie and fitch, instyler, iphone 6 plus cases, nfl jerseys, mac cosmetics, hermes belt, wedding dresses, lululemon, ipad cases, vans outlet, nike trainers uk, insanity workout, north face outlet, jimmy choo outlet, north face outlet, oakley, reebok outlet, p90x workout, new balance shoes, nike air max, nike huaraches, nike roshe run, hollister clothing, valentino shoes, ralph lauren

oakleyses said...

canada goose, montre pas cher, wedding dresses, toms shoes, hollister, karen millen uk, replica watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, pandora charms, moncler, coach outlet, converse, moncler outlet, moncler, nike air max, ugg pas cher, converse outlet, ugg uk, juicy couture outlet, canada goose outlet, marc jacobs, pandora uk, canada goose outlet, barbour uk, juicy couture outlet, barbour, louis vuitton, moncler outlet, ugg, swarovski crystal, thomas sabo, links of london, canada goose jackets, hollister, swarovski, ugg,uggs,uggs canada, doudoune moncler, pandora jewelry, gucci, moncler, louis vuitton, louis vuitton, canada goose outlet, vans, louis vuitton, louis vuitton, lancel, supra shoes, canada goose uk