Monday, January 19, 2015

New Dior Panarea Canvas Tote

Presenting you my new Dior Panarea Canvas Tote in blue.  Cantek tak?? Puas hati mak beli ni beg.  Besarrrr ooo… banyak barang aku boleh longgok.  Sama macam LV Neverfull jugak.  Aku memang minat beg jenis macam ni.  Yang style sangkut di bahu dan boleh banyak muatan.  Macam beg doremon.  Semua barang boleh masuk.  Kalau travelling aku paling suka pakai beg begini.  Tapi sesetengah orang suka dengan sling bag apabila travelling.  Aku pula lagi selesa pakai beg sangkut di bahu/kepit di ketiak.  Hahahaha…


Sebenarnya, beg ni last year lagi aku beli tapi aku tiada masa mau post.  Tapi kali ni sengaja aku post sebab lately aku mulai menjual beg-beg lama ku yang aku sudah tidak pakai.  Jadi ada sesetengah beg tu tiada resit pembelian dan aku tak ingat time bila aku beli dan brapa harga beg.  So ada susah sikit aku mau jual.  Terpaksa main agak-agak.  Nasib juga ada sesetengah beg yang aku beli tu aku ada kasi masuk dalam blog ni.  Boleh juga aku rujuk dari sini.  Sukur la kan



Ni dia punya charms… kalau model panarea lama macam warna silver tu.


Actually, mula-mula aku mau beli ni LV Neverfull EPI.  Tapi bila nampak si Panarea ni terus jatuh hati.  Tapi LV ni cantek jugak.  Mau jugak… tapi… nanti la… tunggu la.  Tunggu keluar  warna cantik.    LV ni tak lari ke mana.  Bila-bila masa kalau nak beli masih ada jual.  As long as bukan limited edition.  Sukaaa juga dengan warna kuning ni tapi aku sudah ada LV Alma kuning sebiji macam warna ni.  Huhuu…


Nah ni… sengaja aku tayang resit pembelian di post ni ya supaya memudahkan aku di masa akan datang sekiranya aku mau jual ni beg, agak-agak la brapa boleh jual kan.  Kalau tidak mana ingat tu harga belian.  Lagi satu takut karang resit tercicir.  Better rujuk dari blog.  Ada juga bukti.  Jadi tak der la orang mau quiry beg ori or palsu time mau berjual tu.  Hihihi… Haa… ni aku beli beg ni pada 10 Mei 2014… last year, sempena Mother's Day kunuk di Butik Dior Starhill, KL.  Ndak sudah kesabaran mau tunggu  trip ke US, jadi aku beli terus ja di KL. Lagipun SA Dior bagi tau, Dior akan naik harga dalam bulan Mei 2014 tu juga.  Apa lagi.. kelamkabut mak dibuatnya.  Hihihi….



Sempat mak posing depan butik.  Hehehe… 


Now, say good bye to my favourite old panarea.  Rest in peace darling.  Belum ada niat lagi mau jual.  Hihihi.


4 comments:

oakleyses said...

nike free, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, chanel handbags, christian louboutin uk, prada outlet, michael kors outlet online, louis vuitton, uggs on sale, christian louboutin shoes, christian louboutin outlet, uggs outlet, ray ban sunglasses, polo outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, michael kors outlet online, nike air max, christian louboutin, ugg boots, oakley sunglasses wholesale, oakley sunglasses, longchamp outlet, replica watches, uggs outlet, tiffany and co, jordan shoes, michael kors outlet online, longchamp outlet, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, gucci handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, nike outlet, tiffany jewelry, michael kors outlet, oakley sunglasses, kate spade outlet, longchamp outlet, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, burberry handbags, ugg boots, nike air max, replica watches, tory burch outlet

oakleyses said...

true religion outlet, hollister pas cher, ray ban pas cher, replica handbags, coach outlet store online, oakley pas cher, ralph lauren uk, vans pas cher, jordan pas cher, nike air max, burberry pas cher, true religion jeans, north face uk, true religion outlet, michael kors, michael kors outlet, lululemon canada, true religion outlet, hollister uk, kate spade, nike free uk, timberland pas cher, sac hermes, coach outlet, nike tn, nike air max uk, nike blazer pas cher, nike free run, nike roshe run uk, ray ban uk, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors, converse pas cher, abercrombie and fitch uk, longchamp pas cher, north face, nike air force, sac longchamp pas cher, louboutin pas cher, new balance, guess pas cher, polo lacoste, coach purses, air max, polo ralph lauren, michael kors pas cher, mulberry uk, hogan outlet, nike roshe

oakleyses said...

ferragamo shoes, iphone cases, celine handbags, soccer jerseys, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone 5s cases, babyliss, timberland boots, asics running shoes, bottega veneta, iphone 6 cases, mcm handbags, mont blanc pens, ghd hair, chi flat iron, giuseppe zanotti outlet, baseball bats, soccer shoes, louboutin, hollister, s6 case, longchamp uk, beats by dre, herve leger, abercrombie and fitch, instyler, iphone 6 plus cases, nfl jerseys, mac cosmetics, hermes belt, wedding dresses, lululemon, ipad cases, vans outlet, nike trainers uk, insanity workout, north face outlet, jimmy choo outlet, north face outlet, oakley, reebok outlet, p90x workout, new balance shoes, nike air max, nike huaraches, nike roshe run, hollister clothing, valentino shoes, ralph lauren

oakleyses said...

canada goose, montre pas cher, wedding dresses, toms shoes, hollister, karen millen uk, replica watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, pandora charms, moncler, coach outlet, converse, moncler outlet, moncler, nike air max, ugg pas cher, converse outlet, ugg uk, juicy couture outlet, canada goose outlet, marc jacobs, pandora uk, canada goose outlet, barbour uk, juicy couture outlet, barbour, louis vuitton, moncler outlet, ugg, swarovski crystal, thomas sabo, links of london, canada goose jackets, hollister, swarovski, ugg,uggs,uggs canada, doudoune moncler, pandora jewelry, gucci, moncler, louis vuitton, louis vuitton, canada goose outlet, vans, louis vuitton, louis vuitton, lancel, supra shoes, canada goose uk