Sunday, February 8, 2015

Vintage Dress

Ada bah kan hari tu… ni cerita last year la bah... aku jalan-jalan hunting for red dress untuk reunion sekolah kunuk.  Biasa la kan… perempuan… lain yang dicari… lain yang dinampak.  I saw this beautiful vintage dress in emerald green… kena lagi corak bunga ros yang besar… sudah la mak ni peminat dress bunga-bunga cinta.  Hihihi….


Aku pun menerai la baju tu and terus fell in love kunuk.  Tengok picture ni?? Ada macam zaman 60an kah?? Sukaaaaanya aku…. tapi sekali tengok harga…. berfikir dua tiga kali aku.  Harga cukup lumayan.  RM389.00 kah.. atau RM399.00.  Tak brapa ingat aku.  Fikir punya fikir bukannya aku ada dinner retro pun.  Kalau aku beli pun jawapannya masuk almari saja.  Tunggu ada dinner bertema retro baru laaa terpakai kali ya.


Lepas tu, seminggu aku berfikir-fikir samada mau belikah tidak.  Bila 2 minggu kemudian aku balik ke kedai tu…. naaaaah… putih mata aku.  The dress sold out sudah ya!! Padahal masa aku pigi tu macam ada 2 or 3 helai tu dress.  Nahh…menyesalnya aku…. sakitnya tuh di sini.  Hehehe.

Dijadikan cerita… 4 hari lepas aku datang menjenguk ke butik tu lagi.  Kot-kot ada dress barukah… cuci-cuci mata konok.  Nah… memang betul ya.  Ada lagi dress vintagenya.  Tapi kali ni kaler warna hitam corak bunga rose warna merah.  Aku belum sempat try ni baju sebab time tu tiada kawanku mau bagi pendapat samada cantikkah baju ni atau tidak.  Aku tengok cutting dan jenis fabric nya sama macam yang dress sebelum ini.  Sebenarnya aku tak brapa berminat dengan dress ni sebab warna tanah/latarnya kaler black.  Tak brapa ceria.  Ada lagi yang di belakang dress ni kaler silver, bunga purple.  Tak sempat aku mau snap foto.  Lagipun aku tengok dress silver tu size L.  Too big for me.  Aku cuma suka cutting dress ni.  Sooooo very the vintage. Kembang dan keras skirtnya. 



So, what say you all?? Patutkah aku beli? atau tunggu lagi mana tau ada lagi next design.

Yeayyy or nayyyy??






4 comments:

oakleyses said...

nike free, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, chanel handbags, christian louboutin uk, prada outlet, michael kors outlet online, louis vuitton, uggs on sale, christian louboutin shoes, christian louboutin outlet, uggs outlet, ray ban sunglasses, polo outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, michael kors outlet online, nike air max, christian louboutin, ugg boots, oakley sunglasses wholesale, oakley sunglasses, longchamp outlet, replica watches, uggs outlet, tiffany and co, jordan shoes, michael kors outlet online, longchamp outlet, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, gucci handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, nike outlet, tiffany jewelry, michael kors outlet, oakley sunglasses, kate spade outlet, longchamp outlet, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, burberry handbags, ugg boots, nike air max, replica watches, tory burch outlet

oakleyses said...

true religion outlet, hollister pas cher, ray ban pas cher, replica handbags, coach outlet store online, oakley pas cher, ralph lauren uk, vans pas cher, jordan pas cher, nike air max, burberry pas cher, true religion jeans, north face uk, true religion outlet, michael kors, michael kors outlet, lululemon canada, true religion outlet, hollister uk, kate spade, nike free uk, timberland pas cher, sac hermes, coach outlet, nike tn, nike air max uk, nike blazer pas cher, nike free run, nike roshe run uk, ray ban uk, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors, converse pas cher, abercrombie and fitch uk, longchamp pas cher, north face, nike air force, sac longchamp pas cher, louboutin pas cher, new balance, guess pas cher, polo lacoste, coach purses, air max, polo ralph lauren, michael kors pas cher, mulberry uk, hogan outlet, nike roshe

oakleyses said...

ferragamo shoes, iphone cases, celine handbags, soccer jerseys, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone 5s cases, babyliss, timberland boots, asics running shoes, bottega veneta, iphone 6 cases, mcm handbags, mont blanc pens, ghd hair, chi flat iron, giuseppe zanotti outlet, baseball bats, soccer shoes, louboutin, hollister, s6 case, longchamp uk, beats by dre, herve leger, abercrombie and fitch, instyler, iphone 6 plus cases, nfl jerseys, mac cosmetics, hermes belt, wedding dresses, lululemon, ipad cases, vans outlet, nike trainers uk, insanity workout, north face outlet, jimmy choo outlet, north face outlet, oakley, reebok outlet, p90x workout, new balance shoes, nike air max, nike huaraches, nike roshe run, hollister clothing, valentino shoes, ralph lauren

oakleyses said...

canada goose, montre pas cher, wedding dresses, toms shoes, hollister, karen millen uk, replica watches, moncler, pandora jewelry, doke gabbana, pandora charms, moncler, coach outlet, converse, moncler outlet, moncler, nike air max, ugg pas cher, converse outlet, ugg uk, juicy couture outlet, canada goose outlet, marc jacobs, pandora uk, canada goose outlet, barbour uk, juicy couture outlet, barbour, louis vuitton, moncler outlet, ugg, swarovski crystal, thomas sabo, links of london, canada goose jackets, hollister, swarovski, ugg,uggs,uggs canada, doudoune moncler, pandora jewelry, gucci, moncler, louis vuitton, louis vuitton, canada goose outlet, vans, louis vuitton, louis vuitton, lancel, supra shoes, canada goose uk