Sunday, June 5, 2016

Hotel Buffet Ramadan 2016

Nahhh.... siapa yang banyak duit mau berbuka puasa di hotel tu... nah ni la harga-harga sungkaian buffet di hotel sekitar KK tahun ini ya.  Agak lumayan juga la price nya.  Macam double tu harga compare last year.  Kalau kena spend tu no hal la. Tapi kalau bayar sendiri tu... macam agak-agak juga la tu price cecah lebih RM100 satu kepala macam tidak berbaloi pula.  Agak-agak kalau 2 orang makan... kena bayar RM300. Padahal bukan makan banyak pun...  Kalau beli awal voucher ada diskaun sikit konok.  But for me the price is still expensive.

So, here it is...

Le Meridien KK @ RM158nett per person



 The Pacific Sutera Hotel @ RM128nett per person



Shangri La Tanjung Aru KK @ RM142nett per person/Early Bird Vouchers RM115nett



Horizon Hotel @ RM90nett per person /Early Bird Vouchers RM78.00nett



Grandis Hotel @ RM85nett per person /Early Bird Vouchers RM70.00nett


The Klagan Regency Hotel @ RM68nett per person  



Promenade Hotel @ RM148nett per person /Early Bird Vouchers RM118.00nett



 Hyatt Regency KK @ RM150nett per person /Pre Purchase 3 days before RM130.00nett 


So, yang mana satu pilihan hati?? Dari dulu i prefer Tatu, Shangri La Tanjung Aru sebab tak banyak orang yang aku kenal.  Paling-paling tourist saja banyak.  Bukan apa... makk ni tak suka terserempak sama orang-orang yang tidak berkenaan.  Kalau di FB/IG bukan main friendly lagi.  Tapi kalau jumpa di luar PURA-PURA tidak nampak/tidak kenal.  Menyampah makk... Begitu la bah kehidupan... Tahun ni mak buka puasa di rumah jak la.  Ekonomi negara tidak baik.  Mak nak memasak.  Hihihi...

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA...



No comments: