Sunday, February 22, 2009

Our Belated Valentino


Ini gara-gara merajuk dengan laki time Valentine. Kunun sepatutnya mo ber-valentine dinner dengan laki pada 14 Feb tu tapi laki telah mungkar atas sebab-sebab yang bikin panas.  Tu la ceritanya aku terpaksa ber-valentine dengan Neetot dan family. Jadi dipendekkan cerita, 3 hari selepas valentine baru laa hati aku ni sejuk setelah kena pujuk kunun... Dibelikan konon aku hadiah ni.  Apa ni? Crystal musical ball kah yang berbentuk cawan. Lucu pulak aku rasa laki kasi hadiah ni. Terasa macam budak-budak. Hehehe... Cute jugak la... walaupun masa terima hadiah tu mulutku muncung pasal i hate surprise terutamanya daripada laki. Tau la orang perempuan ni. Dibelikan barang/hadiah marah. Ndak dibelikan barang pun lagi marah. Hahahaha....  Jadi ni la bah hadiahku kunun... bising la bah aku masa menerima hadiah ni. Aku cakap buang duit saja beli benda macam ni. Semak sudah dressing table.  Nasib ada jugak fungsi benda ni iaitu bulih taruh cincinku yang gabak-gabak tu. Thank you lai... love you too...


So, malam tu laki bawa la pigi dinner di Tatu, Shangri La Tg. Aru.  Actually aku sudah bawa camera - kunun mo bergambal-gambal dan dimasukkan dalam blog.  Tapi kenapa pulak, time dinner tu kan, meja kami bersebelahan dengan meja si Velvet dan Rich (AF). Malas la bah aku mo mengeluarkan camera pasal nanti dorang ingat aku ni kampungan pulak.  Ataupun nanti dorang perasan aku mo menggambar durang la pulak. Oh ya... fyi, pregnant sudah si Velvet.  Congrats la...

Jadi, untuk membalas jasa budi lakiku ni... hehehe... aku ajak laa laki pigi bercuti di Kundasang kelmarin.  Kami tinggal di Hotel Mount Kinabalu Herritage & Spa Resort (Perkasa Hotel).  Tukar management sudah konon hotel ni.  Harga bilik RM230.00nett termasuk breakfast and dinner.  Kira ok laa....

Cuma yang bikin panas tu kan, kami dapat bilik yang 2 biji katil.  Eee........ benci. Entah kenapa setiap kali kami dapat bilik mesti yang 2 katil sedangkan sudah booking awal dan siap request.  Hairan... bila kami mo tukar bilik, ndak dapat tukar pasal bilik semua penuh.  Ada group TYT datang la pulak..... laa..... sedih... terpaksa main sambung katil jak.

Menyempat jugak kami laki bini pigi ke SPA nya. Tengok dalam internet nampak best... rupanya indah khabar dari rupa... SPA nya sekarang ni sedang dalam renovation. Konon kalau siap, ada gym lagi kunun.  Harap-harap next time kalau mo bercuti ke sini SPA nya sudah siap la.  So, itu la al-kisahnya... aku, dia dan Valentine.  

2 comments:

Cath J said...

Bikin panas kan yg dapat katil mcm tu...bukan apa...mcm kami ni suda bertiga...mesti mau katil besar...selalu dpt 2 biji katil...apa lagi...keluar lah muscel kami menolak itu katil jadi 1...anak kan tidur di tengah...nasib2 saja nda mrnyosot di tengah...hahahha (eh ketawa lagi pulak...kasian anak aku...hihihi)

amoi said...

ui...aku sukak tu perkasa hotel...pasal view gunung paling hebat kunuk kan?