Monday, March 16, 2009

Kain Batik Free


Hooray.... kami satu ofis dapat kain batik free.  Rasanya semua staff UMS dibekalkan kain batik free (corak dan warna berbeza mengikut jabatan masing-masing) memandangkan kakitangan Kerajaan diminta untuk memakai baju batik pada setiap hari Khamis.  Lawa kah kain ni? Actually ini bukanlah pilihan aku. Kalau ikutkan hati, aku mau sangat yang warna merah tu.... tapi apakan daya... ramai orang yang berkulit gelap rupanya di ofis kami ni. Hahahaha... Jadi terpaksa la akur dengan warna yang ini (aku pun tak tau apa colour ni sebenarnya. Bukan juga oren dan bukan juga coklat. Seakan-akan warna oren bata?).  Apa warna atau corak sekalipun, janji ianya GRATIS!!   Tapi... yang bikin panas tu... tailor aku pulak buat hal.  Baju Raya tahun lepas pun masih belum siap. Kalau aku hantar kain ni entah bila pulak mau siap. Kweng-kweng-kweng... kawan-kawan di luar sana yang sedang membaca blog ini, tolong rekomen tailor yang bagus ya.  Muchas Gracias...

6 comments:

Alicia Kee said...

warna org tuak ba ni...tp ko letak la manik2 supaya ndk terselah ketuaannya...

CHINA DOLL said...

To Alicia,
Yang memilihnya pun memang tuakkk nak... camana.... terima aja la.. hehehe...

Cath J said...

Kalau sudah jahit tu... lepas tu org yg memakai pun slim..lawa.... itu kain pandai jadi muda tu...don't worry...

Alalala.. Harap2 tailor kau tu bukan lah butik aku hahahahha...
Aku mau juga suruh kau p butik aku...tapi takut pula jadi perkara yg sama...hahahaha...coz sekarang butik aku tu byk tempahan (ehh mcm minta puji pulak...)

Cay said...

Bestnya dapat batik free ...saya suka plak colour nii mimi ..betul cakap si cath ..yg penting org yg pakai tuuu ...

jojo said...

nasib la aku ndak ikut memilih baju tue hari..:-D

Kimora said...

hehehe....nanti ku post warna kain marin punya ya hehehe