Tuesday, April 14, 2009

Good Bye Shanghai....

Lets Go To The Zoo


Macam boring bah di hari-hari terakhir kami di Shanghai. Tak tau mau pigi ke mana sudah. So, selepas lawatan ke museum, kami ke Zoo. Gara-gara mo tengok Panda secara live la ni konon. Kira jauh juga la zoo ni. Terletak dekat Shanghai Hongqiao International Airport. Kira not bad juga la dia punya zoo ni. Nampak macam buruk... hmm... tapi banyak isinya. Segala anjing pun ada dalam zoo. Hmm... pelik. Tapi kucing cuma satu ekor la pulak. Kesian... So, dipendekkan cerita... nampak la aku si Panda.... gemuk dan pemalas rupanya. Hihihi.






Good Bye Shanghai

Kami punya flight from Shanghai to KL pada 1 April 2009 jam 10.20 pagi kalo tak silap aku. Terlampau lama tidak update blog sampai ter-erase sudah memory Shanghai di kepalaku. Kami ambik taxi meter from hotel to airport.  Gara-gara tak mau ditipu sekali lagi.  Dan bila sampai airport, betul-betul kami terperanjat tengok meter taxi.  RMB152.00 @ RM80 la gitu. Bayangkan sialannya kami kena RM300 masa first day tiba di Shanghai hari tu. Ketara la bah tu kena tipu.  Normally bila sampai airport (mana-mana airport di oversea), laki akan mengajak untuk mengambil gambar di luar airport.  Tapi kali ni kami macam tiada mood pula mo bergambar di airport.  Entah kenapa.  Bukan la pasal airportnya buruk.  Airportnya ok. Agak besar juga. Pokoknya laki cakap, cukup la sekali merasa pigi ke Shanghai. Kalo kena kasih free tiket untuk pigi ke Shanghai pun dia tak mau. Hehehe... So, good bye Shanghai...



6 comments:

Cath J said...

Time u cakap abaout c panda 'gemuk dan pemalas'...entah lah kenapa...mcm tersindir pula saya...hahahahahhaha......(Bodo.. ;-p)

eh..saya yg bodo ya bukan kau...hihihihi

Alicia Kee said...

coloured dog tu mmg telinga nya begitu ka? atau dorg kasi colour

Kimora said...

kiutnya panda tu hehehhe

Ina said...

sejuknya shanghai?

CHINA DOLL said...

To Ina,
Ya sejuk betul time kami pigi tu. Dalam 9 celcius.

CHINA DOLL said...

To Alicia,
Tu doggy aku rasa kena kasih colour bah tu. Baru ngam-ngam aku gambar tu dog, adakah dia berkencing.

To Cath,
Adakah tersindir?? hihihi.