Wednesday, April 8, 2009

Professional Makeup Course

4 April 2009, aku telah menghadiri Professional Makeup Course anjuran Makeupbiz KL di Marina Court KK.  Entah tiba-tiba aku ternampak iklan di suratkhabar.  Cuma perlu bayar RM250.oo untuk course ni. Kena ajar make up bridal selama 8 jam dan dapat sijil. Ini sukatan kursusnya:

 
Dorang guna product MAC & Kryolan.  Aku ajak si Aziah sekali.  Dia berminat untuk pigi.  So, pigi la kami ni konon.  Siok and best juga laa.... Kami make-up dan di-make-up kan.  Kononnya aku dan Aziah mau make up antara satu sama lain. Tau-tau sampai sana kena kasih pisah-pisah la pulak kami ni.  Ada 10 orang peserta semuanya.  Macam aku dan Aziah saja yang daripada KK.  Yang lain daripada Tenom, Keningau dan Sandakan.  

Aku dimake up oleh si Haneem (orang Keningau.  Aku tak kenal dia. Baru kenal time tu. Haneem ni umur 26 tahun/masih bujang). Mau tau punya bidak muka aku selepas di make up. Macam pelacur HongKong  kelas atasan!!!  Laki aku cakap, bagus lagi aku jangan make up. Hahaha. Aduiii... bulu mata palsu yang aku kena kasih pakai... dasyat gilaa!! Bukan lagi kaki nyamuk.  Macam kaki labah-labah laa bah tu. Pokoknya bidak la.  Bukan laa aku cakap si Haneem tak pandai make up aku.  Tapi aku rasa pasal aku ni tak sesuai dikasih make up yang heavy-heavy ni.  Ketara over la bah tu! Hahahaha...

Tengok gambar ni.  Ni aku kasih make up si Haneem.... Pandaikan aku make-up dia. Hehehehe.... Wah... aku sudah boleh kasih make up orang.  Jangan jeless... huhuuu....


P/S:  Kamu mau tingu gambarku yang jelek tu?? hehehe....

10 comments:

Ina said...

cuba kasi upload bah gambarmu di kasi make-up tu bah..ehem2 nanti boleh la tukar profession jd mak andam lepas ni hihi!!

Alicia Kee said...

aku tgk gmbr mu ramai2 tu mcm ponda pulak lepas di make up...wakakakkaka

CHINA DOLL said...

To: Alicia,
Ya sabar jak aku. Tu la aku pun tengok mukaku jadi bundan@pondan. Sudah tu, talam lagi muka tu. Macam shading pun jadi tak nampak. Hahahaha....sabar ja la aku.

Kimora said...

hehehe bah kita sambung lagi nanti dengan MAC di 1B bulan ni....

CHINA DOLL said...

To Kimora,
Tatappp.... 24 April tu kan... hihihi... can't wait.

CHINA DOLL said...

To Ina,
Ndak sanggup aku publish muka aku dlm blog ni yang kelihatan seperti pundan tu. Sudah tu muka pun jadi bengkak dan lebar. Kalah-kalah jam dinding bulat di rumamh. Hahaha... But if you mau tingu dan kutuk juga... dipersilakan tengok dlm ni ---> http://makeupacademy.fotopages.com/

Alicia Kee said...

buruknya mimi!!! kenapa bulu mata mu pendek...lepas tu punya la panjang..boleh begayut munyit...

Agee said...

kenapa muka ko jadi lebar tu... memamng ko nda ngam pakai makeup heavy2 ni... atau org yg kasih makeup nda pandai .. hehehe

Cath J said...

Mana gambar mu??? siapa yg berani memake up kan kau??? cuba tingu dulu photo nya??? hihihi...yg besar ah...hihihihi

Suzie said...

tgh membaca blog si elsa terpandang pulak blog ni. pasal kursus2 make up ni ada jugak member ku yg pigi. setakat ini klu dibanding nurul shukor jugak yang bagus. harga pun lebih kurang yg ko bayar ni jugak. ko try lah ikut kursusnya. much much better n nda kedekut ilmu.