Tuesday, June 2, 2009

Updates -My Cracked Heel

Setelah menggunakan cream AIKEN Intensive Care 4 hari berturut-turut... hasilnya sungguh mengecewakan.  Akhirnya.... aku telah pigi ke Tung Fong Therapy & Reflexology Center Sdn. Bhd. yang terletak di Jalan Bundusan, Penampang.  Tempat ni aku dan hubby memang selalu datang untuk buat reflexology.  Kedainya besar.... dan ada bilik-bilik private untuk buat reflex. Kiranya selesa jugak la. Mulanya mau datang untuk buat reflex.  Mana sangka rupanya ada service foot scrub la pulak. So apa lagi...

Berfoot scrub la aku...  Lelaki from China yang bikin kaki aku ni. Sempat lagi dikomennya kerak tumit kaki aku tu sudah keras/tebal. Sialan. (No wonder cream Aiken tu tak masuk. Hmmm...). Nasib baik masa dia buat foot scrub ni tak sakit.  Actually aku fobia buat ni foot scrub. Teringat peristiwa dulu masa buat foot scrub di Tawau.  Aduii... luka-luka tumitku sampai 3 hari susah mo berjalan. kweng-kweng-kweng.

(Ini gambar action jak ni. Kakiku tidak la selawa ini)

Lepas buat foot scrub... cewah... rupanya ada pedicure lagi... Tapi makkk aiii... punya sakit pedicurenya.  Pakai pisau jak ya.  Tiada pakai ketip-ketip kuku langsung.  Bila siap, terkejut aku tengok kuku kaki ku.  Sumpak-sumpak.  Macam muka orang yang tukang buatnya jugak. Memang not rekomended la.


After that... sambung buat reflexology.... 

 

Dan hasilnya....

?????????

?????????

?????????

????????????

?????????????

Nah... ambikmu!!!

Tadaaa....



Huhuuu.... bersih dah tapak kaki aku....   

Nah... sekarang baru la tu cream AIKEN boleh menyerap...

6 comments:

Cath J said...

Oh ya lah...kena juga buat scrub kan...alamak....aku pun kena buat lerrr ni....start sudah berkarak ni kaki....laki ku pun bilang 'koyak' kulit badannya disebabkan oleh tumit kaki ku (ADAKAAAAAAH!!!!???)

jojo said...

sudah hari tu di cakap kan... berapa ongkosnya semua ya buk???

Alicia Kee said...

cishh aku ingtkn yg gmbr yg lawa tu kaki mu la pas pki cream tuh..mau sudah ku belikan bapak ku...sekali baca smpi ke bawah ..hahahah...tp ok la sudah tu nak... bagus sudah rupanya...ko

CHINA DOLL said...

To Cath, "koyak" kulit badan lakimu disebabkan tumit kakimu??!@#$ apa maksudnya tu cath? Kah ko pijak lakimu ni???

To Jojo, harga macam Rm80. Tak brapa ingat la.

To Alicia, jawapannya... suruh bapamu ber-scrub!!! Hahaha...

Kimora said...

macam best lah...mau pigi lah ni nanti sementelahan masih cuti2 semester ni hehehe...

Cath...sadis juga komen lakimu tu hehehe

Alicia Kee said...

Mimi: dia mau berscrub??? mau tunduk pun susah sangkut perut...klu time gout mati....ndak boleh langsung di sentuh kakinya... tp aku ada belikn dia hari tu produk cosway...ok jugak tertanggal kulit buruk tu...ndak tau la sekarang jadi balik ka ndak...