Tuesday, September 8, 2009

Celcom Broadband

Oleh kerana line streamyx di rumah selalu ada problem, maka aku bercadang mo pakai broadband.  Kunuk mo cerai sudah dengan Streamyx la ni.  

So, tanpa pikir panjang, aku telah pilih CELCOM Broadband.  Aku beli ni benda dengan harga RM249.00 dan sewa bulanannya RM68.00 tapi untuk sewa bulanan pertamanya (for bulan September 2009) ni adalah free.  Maknanya aku akan mula start bayar sewa bulanan pada bulan Oktober 2009.



Dengan harga RM249 tu juga, aku dapat barangan percuma iaitu merupakan sebuah camera jenis dulu2 (yang main putar).  I wonder masih ada kah orang pakai camera begini lagi ni???


Sekalinya.... punya laa aku sakit hati lepas beli ni broadband..... teka apa terjadi??? Jadi BroadBADDDDD....  Mau tengok blog pun slow. Buka FB lagi laa dasyat. Tak keluar apa pun. Yahoo Messenger pun tak boleh connect.  Sakitttttttttttnyaaaa bah hati aku ni.......... setannnnnnn..... Aku rasa masalah ni berpunca di tempat tinggal aku ni.  Celcom line tak brapa bagus di area rumahku ni. Pasal bila aku try di ofis tadi petang ok la pulak. Aduiiii.... apa laa nasib badan.... hmmm.... sabar ja la aku. 


15 comments:

Cath J said...

Byk sudah org kena mcm ni... aisehhhh... lain kali cek signal dulu eh.... nah.... buat jualan lagi tu.... hehehhehe...

Saya punya streamix ok pula sini.. biar pun, sharing sama rumah sebelah (Abang ipar).. 1 atau 2 bar ja tu... lancar jugak...

kadang2 .. pandai juga tolol2 lah.. mau di on off lagi tu 'badan' dia...

haiyaaaa.... ada2 ja ni...

Cath J said...

Oh ya.. boleh buat complen bah tu... ckp broadBAD kamu nda buli pakai di rumah ku.....

biar diaorg... (Tapi punya lah byk kerja lagi)... T_T

Myelsakee said...

kalau kau masih setia, tolong bawak ni ke tawau raya nanti...at least ada hiburan. aku ni mau bawak P1 tapi belum ada coverage lagi di twu

wendi said...

alamak!!! saya baaaru bercadang mo beli broadband.. dulu ada sa p survey, tu staf ckp, kalo ruma sia dpt line 3G, tiada masalah punya...

Alicia Kee said...

ko suruh si awang beli rumah di tempat lain.... hanya utk ko guna i ni broadband... wkakakakak

rahma said...

km plak beli digi broadband. d uni apartment blm ada 3g digi tp still km blh guna coz dia guna gprs or any other connection. kira ok jg la... at least still blh update blog, fb n anything else... tp klu d ofis nda dpt sap digi memang KONG klu d IPMB ni!!!

** nda sangka plak kan, ada jg kawasan d kk ni coverage celcom msh nda dpt, padahal celcom 'punya liputan yg luas'... heheheee

sabar jak la moi...

Cay said...

Hari tuu saya purchase tuu izzinet (org tu cakap rumah kami mmg buli dpt tuu signal) pas pasang mcm celcom broadbad ko jua ...trus bisuk tuu sia antar balik(nasib baik durang buli kasi balik duit) ..so skrang saya guna streamxy jah and so far no problem ..lancar gitu.

CHINA DOLL said...

Elsa - tu la makanya aku beli broadband untuk kegunaan masa di Tawau nanti. Tp... harus ko ingat... aku pakai 24hours tu ya. Hehehe.
P/S: Bawa laptopmu sendiri.

CHINA DOLL said...

Cath, Wen, Rahma & Cay - what can i say???? BROADBADDDDDDDDDD...... huahuahua...

CHINA DOLL said...

Alicia - coming soon

MaDaM IReNe said...

napa ko beli brand vodaphone mimi...ko tau sia pakai huawei..BESTT!!!! d kampung pun buli online hua hua hua....apa pun welcome to the club jugaklah..asal ada kan???

MaDaM IReNe said...

napa ko beli brand vodaphone mimi...ko tau sia pakai huawei..BESTT!!!! d kampung pun buli online hua hua hua....apa pun welcome to the club jugaklah..asal ada kan???

CHINA DOLL said...

Irene - Huawei manada jual sudah. Skrg yg terbaru di pasaran tu vodaphone.

jppmom said...

mmg itu lah masalah ngan Celcom mi..my hubby oso used tat dulu but ndak tahan kena tunggu berjam2 loading one page..give up! now dia pakai Digi & so far no problem..

9000 said...

Celcom 'tumpang' nama Voda sampai modem USB tu pun locked sama SIM Celcom. Ndabulih pakai tu modem sama service provider yang lain. Celcom memang jahanam sebab melanggar undang-undang MCMC yang melarang amalan locking dengan service diorang....