Saturday, September 12, 2009

V&G Professional Flat Iron

Lupa aku mo update bah. Sejak aku buat rebonding rambut hari tu kan... hakikat sebenarnya.... rambutku rosak ya!! Sialan betul.  First time aku buat rebonding rambut rosak. Mula-mula aku ingatkan pasal kering.  Pelik jugak pasal cukup treatment sudah rambutku ni.  Jadi aku pigi la trim 3 inci dan buat treatment again. Ingatkan ok la selepas potong tu. 2 hari lepas tu... masih lagi rambutku kering, kembang dan tidak boleh disisir.  Sometimes aku terpaksa gunting rambutku kerana sudah tak boleh disisir akibat berkulut.  Rupa-rupanya.... kes rambutku ni adalah rebonding yang tidak berjaya. Kerana bukan saja rambutku makin kembang malahan rambut tu makin mengering, patah-patah/bengkok macam dawai dan split end ya. Geramnya aku... tension tahap gaban sudah aku ni.  Jadi... apa yang aku boleh buat? Takkan la mo buat rebonding sekali lagi.  Mesti rosak tu kan.  Sekurang-kurangnya kena tunggu setahun or 6 bulan baru boleh buat rebonding lagi.  Oooi lamanya... Sudah laa Raya makin dekat. Huaahhhhhhhhhh............ tension!!!

So, akhirnya... "penyelesaian sementara" aku adalah dengan membeli flat iron. Entah bagus kah ni tidak. Baru sampai konok ni iron (yang latest la kunuk).  Ada teknologi ionic & ozonic lagi. Harga after discount RM250.00.





Jadi alang-alang aku terus beli ni repair serum jenama BLONDEE.  Tidak pernah aku try jenama ni sebelum ini tapi aku beli kerana tokeh kedai yang rekomen.  RM23.oo only. Murahan so aku angkut ja la. Ada sesiapa pernah try serum ni??



10 comments:

Cath J said...

Ya kah jadi mcm tu kah rambut mu?? selalunya kalau jadi mcm tu... disebabkan...

a)rambut baru keriting terus di rebonding...
b)Rambut baru warna sudah di rebonding..

nda tau kalau you rebonding lagi.. dia ok kah tidak...nanti tambah lah pulak... Tapi harap2 tidak lah kan...

pasal serum tu .. nda pernah cuba.. tapi asal serum nama nya, ok lah bah tu... kalau rm5 punya harga baru aku ragu2 mau pakai...heheheheh

semoga berjaya yaaaa......

(Rambut aku pula akar nya sudah keluar curly nya... ishhhhh... mau p rebonding lagi yg di akar saja... dulu nda juga keriting gila ni rambut.. kalau bilang keriting, ok juga ...ini kasar mcm penyapu sabut kelapa..... lepas beranak rambut aku pandai mengasar...' eeeeee.....ada2 ja....

Nal said...

Sabar ko....

CHINA DOLL said...

Cath, ko ni kan... asal ko punya komen... mesti buat aku senyum/ketawa. Lucu bah ko ni. Adakah tu rambut macam penyapu sabut kelapa. Masih ada jual kah tu penyapu? Hahaha...

Borneolady16 said...

ui murah juga tu serum tu????di sini mo 60 ba...

CHINA DOLL said...

Borneo Lady - Tu pasal murah aku beli. Hehehe

wheehoo said...

Kamu beli straightening iron tu dari mana? :) aku interested nak beli.

Aku la said...

aku dulu ada beli satu v&g pro straight. iron.tapi iron dia yg bhgn besi tmpat kita panaskan rambut tu kan lebar sikit dr ko punya doll.best la iron tu,berbaloi,sekali kena curi dah iron aku,frust gila,aku beli yg lain lagi,mahal je lebih,tp susah bukan main aku nak iron...next time aku nak beli balik yang sama macam aku beli dulu tu,harga mahal gak,mau koyak poket aku doll....huhu... frust la aku hilangkan iron yang lama dulu tu

Anonymous said...

Everу ωеekend i uѕed to go to see this site,
becаuse i want enjoyment, aѕ this thіѕ ωebsitе conаtionѕ gеnuinely niсе funny materіal
too.

Fеel frеe to ѕuгf to my webpagе; vitamin e for acne

Anonymous said...

Gгeаt post. I ωas chеcκing constаntly this weblog and I am
inspired! Verу helρful information partiсulaгly the finаl sectiοn :) I
taκe care of such informatiоn much. I wаs ѕeeking thiѕ
partіcular іnfo for a verу lengthy time.
Thаnk you and goоd luck.

Also visit my ωebpagе - premature ejaculation treatment

ira asya said...

Aku skrg pakai serum ni , aku pnah kerinting kn rmbut tp rosak , jd cm hafiz af7 tu. Hahahaha ... lpas tu dpotong pndek cm laki skrg dh pnjang smpai paras pinggang, .... pkai serum ni lpas mndi, mlm nya pkai minyak zaitun, bg rmbut nya cpat pnjang ...