Sunday, February 7, 2010

Lagi-lagi kisah Boots

Entah laa apa nasib. Aku sentiasa ada masalah dengan kasut boots. Ingat dulu last year kaki aku sakit gara-gara pakai si Bootie?? Masa pigi Beijing dulu, tapak kasut bootsku kuyak maybe pasal kasut tu sudah lama.  Baru tu kuyak terlangap yang macam mulut buaya tu bah.  Aduiii... sungguh memalukan. Nasib baik aku sedar time dalam kapalterbang and bila sampai KLIA kelamkabut cari kasut.  Time di Jepun pulak, tumit kasut tercabut (yang tumit warna hitam tu) so bila berjalan berbunyi-bunyi sebab besinya terkeluar.  I hate this!! Jangan kan kasut boots. Sandal vincci ku yang selalu problem begini. Benciiii laa...  Setiap kali tu tumit hitam tercabut... konpom tu kasut tidak akan dipakai sudah.  Adehhh... sayangggg...  Ok... sambung cerita... Pernah jugak time aku di HK aku punya boots kuyak di tepi, gam nya terbuka la gitu. Aduii...macam-macam kisahku ni rupanya.  Tapi tidak jugak jerak-jerak memakai kasut boots. Hahaha... 

So kali ni apa pulak ceritanya?? 


Aku beli ni kasut boots (Tengok gambar di atas) di HK bulan December 2009 hari tu dengan harga RM150.  Selesa memang selasa... tapi malangnya... tidak sampai setengah hari berjalan... rupa-rupanya tumit kasut sebelah kanan kalau tak silap aku sudah mulai goyang-goyang macam mau patah. Adehhhh.... sungguh memalukan. Memang cheap!!! Huahuahua...

Mau tak mau... terpaksa time tu cari kasut juga. Kali ni... bukan alang-alang.  Biar la bayar mahal asal comfortable. Mulanya aku mau beli jenama Bally tapi malang sekali tiada size untuk aku.  Aduhhh... sakit hati aku kerana kecewa... 

Finally... kasut ini yang berjaya menambat hatiku....

Presenting you.... 
my new boot
Air Lynda from Cole Haan



Jeng jeng jeng....



Nah... walaupun aku pakai size 7... tapi untuk kasut boots, biar la ambik yang size besar sikit supaya comfortable. 



********************************************
********************************************
********************************************
********************************************
********************************************

Tadaaa......


Bukan alang-alang ni kasut.  Tapak kasut siap ada NIKE Air ooh.
Very comfy.



Now, aku sudah boleh tersenyum lebar dengan kasut boots ku. Hohoho...



So, 14 February 2010.... HK, are you ready for me?? Huhuuuu.... I'm comingggg....

4 comments:

Ina said...

aku pun slalu menghadapi kes yg sama...tumit slalu tercabut..tu la mengelak beli kasut tumit halus...aku hanya beli wedges sbb tumit tebal..

btw, mmg cantik la itu boots!!!

Cath J said...

aik??? Ke HK lagi?? Wahhhh best nyaaaaa......

Sib baik aku nda jadi ke HK this chinese new year... laki ku bilang... byk kedai tutup sebab chinese new year???

ahhhhh... tipu ja lahhhhhhhh... aku tunggu musim dingin dulu baru p sana.. nanti you periksa itu tempreture sana ya... kalau sejuk... nah Mac pun Mac lah...hahahahha

@dR3h said...

cantiknya itu boots.. i like!

Anonymous said...

cantik boots baru you..nice..