Thursday, August 26, 2010

MARAH!!!!


Aaaaaaaaaaaarrrrrrghhhhhh...... aku sangat marah!!!!!! Marah betul!  Aku marah dengan tailor aku yang di KL tu. Buduh!!! Aku sudah tidak boleh bersabar... marah tahab gaban ni!  Sudah laa kainku hancur olehnya... sekarang ni aku marah pasal bajuku dia belum pos sampai ke hari ini!! Dia janji mau pos bajuku minggu lepas lagi.  Dia kata paling lewat pun aku bakal terima Isnin lepas.  Hari ni sudah hari brapa??? Hari Khamis!!! Aku sms banyak kali dan call balik-balik dia tak mau jawab.  Aku call di kedainya dia keluar.  Aku tinggal pesanan pun tak dijawab.  Pekerjanya pula apa pun tak tau!!! Buduh!!  Nahhh kau!! Ambikmu!! Carimu pasal sama perempuan yang mau dilanda period!!  Blueeeeekkkkk!!!  


13 comments:

Mimi said...

Wah! Kalau saya pun sudah mengamuk la macam ni.. That's why la saya selalu beli baju raya 6 bulan atau lebih awal. Sbb semua baju raya kurung asli ja..

CathJ said...

ya ampunnnnnnnnnnnn.....

Kali time you dtg dia pura2 jait baju mu... you pulang dia kasih masuk plastik balik... lepas tu nda tau di mana...

(aik dari pengalaman kah tu ah??? hahahha... yg 'masuk pastik, nda tau di mana' tu tiada la... tapi memang mcm tu lah tu mi)

harap2 kau dapat cepat baju mu...

CathJ said...

tapi.... takut betul aku kalau kau marah ni... tingu gambar pun serammmm.... jagaaaa..... (opsss.... nanti kena baling batu lah aku ni)

suruh c elsa pi check... kalau dakat2 rumah aku tu...sudah aku tolong p gandang pintu....^_^

Bunga Negara said...

Aik apa nama tailor tu - dimana - biar semua orang tau dia tu tak betanggungjawab - cakap inda buli di pakai. AnT beli je baju siap sedia he he he

Kimora said...

kureng betul tu tailor bah...aku pun pernah kena camni...baru tailor di KF lg tu, sudah lah hancur tu baju, salah jahit, lambat lagi siap doiiii sampai skarang tu baju aku ndak pakai...sayang ja duit beli kain mahal2 *&%^())_@@##$%%^&

@dR3h said...

eii.. bikin panas oo tu tailor.. kalau aku pun mengamuk sdh tu.. tailor aku d kk ni pun bgitu jgk.. itu la ini tahun aku ndak mo sdh hantar bj raya.. beli jak.. mudah - mudahan cepat la di hantar ya baju kak mimi tu..

CHINA DOLL said...

Mimi - 6 bulan lebih awal?? Fuhh... hebat oh! Hehehe... Mi, kami ni orang kerajaan... jadi macam tu baju kurung/kebaya tu uniform kami la bah tu.. jadi mesti ada banyak disimpan di lemari. Hehehe...

Cath - Sebenarnya bajuku tu sudah siap. Tinggal kena alter sikit jak. Aku sudah bayar habis pun. Bukan murah tau... utk 4 pasang it cost me RM1300++!! Ndak kah aku terkejut badak tu?? Itu cost termasuk manik. Lain yg aku request maniknya, lain kejadiannya. Kalau chantiqqq... ndak apa... ini... sudah laa baju tu dia tersalah jahit. Bulih2 tangan pindik lepas tu dia tambah kain then nampak tu garisan jahitan aar... aduiii... nanti la aku kasi blog kalo baju tu sampai nanti.

Auntie Liau, itu tailor terletak di Medan Mara KL. Suggested from my ipar punya kakak ipar... Kalau dia cakap baju tu belum siap alter.. saya boleh terima. Ini dia x respond saya punya sms/call. Sekurang-kurangnya jawab la bah tu sms... jangan la buat orang tertunggu-tunggu dan marah.

Kimora - kalau ko sebut tailor kingfisher... aku tahu tu siapa. 2-3 kali aku hantar situ, semua bahu baju senget.Kalau buat baju kebaya, konpom tu baju tak boleh dipakai!!

Herda - susah mau cari tailor bagus di KK ni. So far, Lavalley Sinsuran is the best. Cuma kena tahan hati kerana menunggu berbulan-bulan...

Ratnariz said...

adui mmg patut ko marah darl...ish tailor ni mmg ndak buli harap..aku serik uda mau antar baju ..seboleh-boleh aku akan carik yg ready made..kin geram kain hancur pastu bukan mau ganti kadang durang marah lagik kita ni...hope u received your baju by today..

Puan Saiman said...

sabar dik sabar (sambil sinsing baju- sbb ikut emosi)... nah begitu la tu kalau2 sudah mau dekat2 raya ni...

Baju dihantar awal, bayar duluan supaya baju kita kena buat dulu kan... last2..sudahlah salah jahit, indak cantik lagi tu... kakak faham perasaan adik tu, sbb kakak pernah mengalaminya. Jadi raya tu, kakak cuma pakai tshirt sama kain sarung..tanda protes... tapi apa kes, bila tetamu sangka kakak ni 'bibik' parents kakak.... kurang asam tul..Rupanya protes kakak salah teknik..hahahahha

Sabar dik...takut ni nmpk adik marah..marah tul adik ah...

take care n hugs..

Anonymous said...

aku selalu singgah d cni..heheh 1st tym rajin mengomen pasal topik ni selalu jd tym raya...huhuhu..my tailor d segama jg 1 baris sm lavaley..11 yrs sda jahit situ..prna jgk mo try jahit tmpt lain tp misti ada sija yg teda ngam..prna jgk try d lavaley..tp malas la mo tunggu dia pnya kalendar sentiasa full dr januari smpi disember...hehehe....nah smpi skrg mcm situ jgk la yg bgs = rozy tailor..myb sy sda lama jd layanan pn sikit spesel(kunu la kn)..tips mo antar misti dlm bln 4/5 atau lps raya ..tp hrga pn buli tahan jgk la..tp teda la mahal mcm ko pnya upah jahit d sna kihil..buli byr utk 1 wardrobe pnya baju keja woo klu gtu...hehehe..

CHINA DOLL said...

Puan Saiman - salam perkenalan... lucu jugak bah you cerita pasal adakah pulak pakai t.shirt sama kain sarung time raya tanda protes lagi tu... adakah. Hahaha...

Anonymous - mau ditry tu tau rozy tailormu. Mcm aku pernah nampak tu signboard Rozy tailor. Tapi kena jua ada orang tolong rekomen ni. Kadang kalau kita terus walk in... selalu kena charge harga mahal sikit dari biasa. Kadang durang ni tingu orang jua. Dulu saya ada tailor di wisma muis tapi sudah tutup. Maybe balik Indonesia dah.. Kalau dulu every 2 months saya hantar baju utk jahit. Skrg... 1 tahun hanya 2 kali sj bulih hantar baju di Lavalley. Tu yg sedeyyyy tu.

CHINA DOLL said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

iya ble bh d rekomen kn...hehehe..tp kdg mcm ikut nasib jgk ni tailor2 sm kta bh kn..kdg kta rasa jahitan nya ok..tp sm urg len teda plk ok..tp teda try mn tau kn...cuma jgn p jahit tym dia urg bz la..psl prna jgk kwn pigi lps kc tunjuk tu tmpt..sian woo..ndak kna terima dia pnya kain..n c rozy ni jahitan nya bgs cuma pekerja nya yg ndak pandai tahan...x tau napa...