Sunday, August 22, 2010

My hair

Yesterday aku telah men-colour rambutku di salun biasaku (Hair Cut Lintas).  Alasan mencat rambut adalah kerana warna yang sebelum ni sudah mulai luntur dan tu highlite (uban) sudah mulai keluar-keluar (simptom tua la tu konok kan)... and.... lagipun hari raya pun sudah dekat 2 minggu lagi kan...  So, ni adalah gambar rambutku yang sebelum dicat.

Before....

My hair colour sudah mulai luntur and the colour makes my hair look dry.  Very dry and panjang mengurai... macam tak terurus pulak tu.  Camera man pun ndak mau tulung sisir/kasi betul bah tu rambut di belakang... adehh... bilangnya kunuk biar nampak natural... pleaseee dehh... (Anyway, tq camera man....)


Bila sampai salun, aku blur tak tau mau ambik colour apa.  Cuma yang penting aku mau colour yang gelap sikit dari colour yang sebelum ni. Yang sebelum ni terang sikit dan nampak kuning and kering. So, tauke salun rekomen aku ambik something like kehijau-hijauan... lumut la bah tu... (hijau ke grey begitu)... warna ter-latest katanya... So aku ikut jak la cakap tauke tu... membiarkan dia urus rambutku...  Walaupun dalam hatiku... takut juga kejadiannya nanti bidak... 

So after diprotein, gunting, colour & treatment dan sengsara 4 jam burit melekat di kerusi... ni laa hasil kejadiannya...  jeng-jeng-jeng...


After....

????????
?????
??
?
?
?


shining laa konok... tapi ni camera punya flash ni yang buat nampak shining...


Tengok gambar di bawah pulak (tanpa flash)

????????
?????
??
?
?
?

Nah... colournya  tak la brapa terang... jadi... tak laa nampak sangat dry tu....Hehehe... I don't know laa samada i LIKE or not....macam ndak biasa pulak aku warna gelap tiba-tiba. Hahaha... Maybe pasal masih baru bah kan... kena tunggu after 2 weeks gitu baru nampak terang sikit ni kali... janji ndak la nampak DRY....
 

So? What say you??? liang moi kah?? Kah kah kah kah...

6 comments:

Mimi said...

Cantik bah... Rindu terus mau berambut panjang ni.. Saya lagi ni banyak highlite, mau pi color la ni tau nanti balik KK.. hehehe

@dR3h said...

tatap ba liang moi kak mimi.. sabar jak la aku baca hijau lumut tu.. haha.. ingatkan btul2 kasi color hijau :P apa2 pun lawa la.. :D

Kimora said...

ok bah Mi, cantek tu kaler, jeles aku rambut panjangmu..nyesal aku mengerat rambut panjang dulu tp kan daya banyak splitends

Daddy + Mummy said...

santik bah sis!! ;)

Rosc said...

Nice color lah Mi. Bertambah panjang lagi rambut mu kan? Sa nie pun mo mewarna juga nie tapi masih pikir2 apa color mo apply....

Jojo said...

Nasib ndak hijau... kalau ndak jadi hulk ko...