Sunday, March 20, 2011

Samsung Galaxy

Ini bukan laa cerita baru... tapi memandangkan aku ni sudah lama tidak update blog,  jadi kasi chan la bah aku mau cerita pasal my cool gadget yang bernama SAMSUNG GALAXY. Actually, masa birthday my hubby on December last year, dia minta belikan aku ipad.  Uisehh... mau ipad kunuk... hehehehe... Kebetulan my friend si Zally telah membeli dan menunjukkan dia punya Samsung tablet ni, lantas aku pun terpikat dan jatuh chenta.  Pikir punya pikir, bagus aku belikan lakiku Galaxy daripada ipad.  Kerana.... aku ada 4 sebab... iaitu:

1.   Sizenya lebih kecil dibandingkan dengan ipad (namanya pun tablet).  Boleh masuk dalam handbagku.

2.  Pasal ada camera... siap boleh buat video call and i can take photo and immediately upload dalam facebook.  Hihihi... itu yang best tu.

3.  Ianya juga berfungsi sebagai handphone okay... but bukan la kita guna macam guna phone biasa. Boleh pakai earphone (kalau tak mau perbualan didengar oleh orang) dan boleh juga loud speaker.  

4.  Dan sebab yang ke-4 ialah.... Hujung minggu boleh jadi milikku - KEGUNAAN BERSAMA laa katakan... hahahaha... kalau aku pigi salon, aku boleh guna.


Nah... here is what CHLEO says about this cool gadget... please take a look.


And guess what? Setelah aku beli ni tablet, my hubby komplen! Dia cakap terlampau kecik la pulak.  He still want the ipad :(.  Matanya tidak nampak kunuk padahal tu tulisan boleh kasi zoom bah macam ipad jugak.  Sama juga fungsinya macam ipad.  Alasan jak bah tu padahal ndak pandai guna bah tu.  Hohoho...  Jahatnya aku... Hahaha... (To my hubby: "Maafkan binimu ni lai... hehehe.... harap-harap CIMB kasi free ipad la next month ya")

And.... finally, this tablet is belong to me, myself & I.  So, baju hitam terpaksalah dibuka dan ditukar dengan baju pink.  



And what say you about this baju pink??? nice tak? Ngam dengan orang nya kan.  Hihihi...

6 comments:

Va Va Voom said...
This comment has been removed by the author.
Va Va Voom said...

wow memang cool gadget!

CathJ said...

hehehehe..last2 jadi hak milik juga..

hubby ku pun ada offer Ipad sama aku, tapi tau lah aku ni org yg paling pantang nampak cap jari di skrin.. hihihi... kerja ku membersih itu skrin ja... so apa2 brg yg mau touch2 skrin memang aku nda minat ni...

canggih2 sudah brg2 skrg ni...

Ratnariz said...

santik nya moi..hmm aku skang bepikir mau beli ipad 1 ka or 2...hmmm...ndak gak rasa different nya baitu kan..asalkan cover dia ngan pink baju like yours cool uda tu kekeke

xjd7410@gmail.com said...

toms outlet
jordan 3
cheap jordan shoes
michael kors outlet
replica watches
michael kors handbags
louis vuitton outlet online
toms outlet
coach outlet store online clearances
coach outlet
nike blazers
coach factory outlet
true religion jeans
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
michael kors outlet online
michael kors outlet
coach outlet
asics outlet
gucci outlet
michael kors outlet
louis vuitton outlet
michael kors outlet clearance
ralph lauren outlet
cheap oakley sunglasses
coach outlet
supra sneakers
michael kors outlet
cheap jordan shoes
true religion outlet
coach factory outlet
pandora jewelry
gucci handbags
polo ralph lauren
polo ralph lauren outlet
ralph lauren outlet
ray ban sunglasses
burberry outlet online
nike roshe run
2016.7.6haungqin

soma taha said...

https://decor-ksa.com
http://mchaabaty.com/luxurious/
http://mchaabaty.com/red-bricks/
http://mchaabaty.com/factory/