Thursday, July 21, 2011

Wednesday Shopping

Yesterday, 20 July 2011 aku telah tershopping. Mula-mula niat mau membeli sebum gel for blackheads & whiteheads di Sasa. Sekali tengok... jeng-jeng-jeng....

Semua ni aku angkut!



Mari kita tengok apa yang telah aku beli.

Nahhh... ini la bah tu yang aku maksudkan tadi tu.... sebum gel for blackheads & whiteheads, from B.liv by Cellnique. Sebelum ni aku memang guna product Cellnique terutama skin action sebum gel nya. Bagus bah konok untuk kurangkan tu kepala-kepala yang tidak di-ingini yang berada di atas muka ni. Hehehe.... Oleh kerana tempat salon kechantekan ku iaitu Being Wellness telah diisytiharkan bankrap..... maka... aku terpaksalah membeli di Sasa. Rasanya ingredient sebum gel ni lebih kurang kot... Aku pernah try sample nya sebelum ini. Ok juga la...


Sudah beli sebum gel, aku minta puji. Aku mau beli facial scrub pulak. Percaya atau tidak?? Aku tidak pernah ada facial scrub di rumah. Huahuahuahua... Selama ni aku cuma pigi facial jak. Tapi tidak pernah ber-scrub muka di rumah. Since aku sudah lama tidak pigi facial, jadi aku mau try la kunuk beli ni facial scrub mau buat di rumah konok. So, sales girl tu telah rekomenkan aku product NATIO - Made in Australia.



GENTLE FACIAL SCRUB
An extremely delicate refiner with sea kelp and rosehip to ease away impurities, excess surface oils and dulling surface flakes. Tini spherical beads gently buff, refine and smooth promoting softer more radiant skin <----- true or not oooh??

(Recommended use 2 to 4 times a week)


Lepas tu... aku telah terbeli mask muka. Banyak lagi tu aku terbeli. Sebab ada offer - purchase with purchase.

Nah... yang ni aku beli harganya RM5 sekotak. Dalam box ada 3 keping tissue mask. Nama mask ni MAGIC FAIRY. Kalau ndak juga magic... ndak la ku tau ya.



Yang yellow colour tu is Vanilla Mask
Suitable for all skin types, especially for combination and oily skin. Effectively balances sebum secretion and anti-oxidizing. Helps activate fibroblast for firmer skin.

Yang pink tu Coralline Algae Mask
Suitable for all skin types, especiallydehydrated skin. Energizes and nourishes skin helps to reduce fine lines for a more resilient skin.


This one pula tissue mask by B.liv Cellnique. Harganya RM5.00 sekeping. Also purchase with purchase. So i bought 2 pieces.


Yang colour blue is IMMERSE ME
For excessive dry @ instant hydration + lasting moisturization. This moisturizing mask engages lavish boost of hydration that replenishes and sustains!

Yang colour green is FEEL NO SLUGGISH
For youth preserving @ cell rejuvenating + nourishing + anti-oxidation. This rejuvenating mask splashes your face with antioxidants and cell-revitalizing nutrients which paving theway for young and vibrant skin without toil!


Seterusnya... i also bought this mask - Silk Whitia Collagen Highly concentrated Collagen Hydrating Mask.. Tapi yang ni harganya RM49.90 sekotak. Ada 5 pieces. Nampaknya terpaksa la aku pakai mask selang-seli ni. Hehehe...

The collagen hydrating mask provides the skin of the face with instant moisture and nourishment. Ideal for all skin types.




Lepas tu aku beli Body Scrub lagi. Lama sudah aku mau beli/try ni bodyscrub from Caudalie - Crushed Cabernet Scrub (Slimming Action. Strong Exfoliation) This product is from Paris. Memandangkan ada offer... so aku beli ni scrub dengan harga RM60. Normal pricenya RM120. Harap-harap betul la tu ada Slimming Action. Kekekekekek....



What it is formulated to do:
This natural, wine-inspired body scrub provides strong exfoliation, drains, refines, softens, and nourishes the skin as it imparts intense hydration and a satiny finish.


Seterusnya i bought this penggepit bulu mata palsu. Bukan aku tidak pandai pakai bulu mata palsu... actually, aku terror pakai sendiri sebenarnya. (Puji diri sendiri bah... huahuahua... bukan apa... ramai kawan aku cakap dorang ni tidak pandai pakai sendiri). Tapi memandangkan terciptanya sudah ni penggepit... jadi aku beli la bagi memudahkan kerjaku. Lagipun benda ni membentuk supaya bulu mata palsu tu tidak la jadi lurus. Untuk makluman, aku belum try pakai lagi ni sebab baru juga dibeli kelmarin kan.



Akhir sekali, aku telah membeli kapas muka jenama Shiseido yang berharga RM12.90. Yes i know mahal... dengan harga begitu aku rasa boleh dapat 3 bungkus kapas muka di Guardian. Entah kenapa laa aku terpengaruh dengan sales girl tu. Konok kapas muka ni ada lain sikit. Tebal, lembut dan berkualiti. Tapi bila aku try semalam... sama jak pun. Dehhh...



(Terpaksa ambik gambar kapas sikit jak pasal baki yang lain sudah dimasukkan dalam box)


So, itu saja yang saya mau laporkan pembelian saya di SASA, 1Borneo.

Terima kasih.

Tetapi... belum SEKIAN ya. Ada lagi ni...


Nahh... bila aku sampai ofis terkeluar lagi usinku. Lupa aku yang aku ada meng-order pin brooch dari si Meng. Adehhh... Lupa aku bah. Kamu mau tingu kah gambarnya????


?????????????????????????????????

?????????????????????????????

?????????????????????????

?????????????????????

?????????????????

?????????????

?????????

??????

???

?

Tadaaa......



Chantek kah??? Chantek nie kalau kena sinaran cahaya lampu lagi la bersinar dan boleh pinar tu biji mata kamurang tingu. Mari aku kasi tunjuk kamu dekat-dekat tu gambar brooch. Aku zoom aahhh....


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@
@@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@
@@@@@
@@@@
@@@
@@
@



JENG-JENG-JENG....



Murah jak bah ni brooch ni. Sudah laa besar. Silau. Chantek lagi. Jadi kalau kamurang berminat mau beli ni brooch... kamu contact aku. Jan kamu direct contact si Meng. Hehehe...


Terima kasih kerana masih sudi membaca dan meningu hasil Wednesday Shopping.

Sebagai penutup, saya mau bagi tau kamurang bahawa saya telah terbeli 2 pasang kasut lagi. Sila laa jenguk gambar kasut saya yang tidak seberapa ini.







Sekian, terima kasih.






































1 comment:

CathJ said...

bestnyaa tingu org bershopping2 ni tau... lamaaaa sudah aku nda p facial... ada berapa kali lagi tu... adala nanti kana terminate... haha..