Monday, February 27, 2012

Gerai Ikan Bakar Mak Alang


Hari ni aku mau cerita lagi pasal makanan. Biar la 3 hari berturut-turut cerita pasal makanan. Setiap kali aku memblog pasal makanan ni mesti la perutku mulai berbunyi-bunyi kelaparan lebih-lebih lagi meningu gambar-gambar makanan ni.

Okay... kali ni aku mau promote GERAI IKAN BAKAR MAK ALANG yang terletak di....... haahhh... ini yang aku gagal ni. Aku pun tak brapa pasti. Yang aku tau macam terletak di belakang Istana Negara kah dorang cakap. Nanti korang goole laa ya.

Haa... ni dia gambar gerai ikan bakar Mak Alang tu. Masa aku pergi makan tengahari time tu memang agak ramai juga la orang. Gerai ni terletak di paling hujung. Ada banyak gerai tu situ.



Aku ada ambik beberapa keping gambar. Cuba tengok ni. Ada macam-macam jenis makanan dia bakar ni. Siap pakai daun pisang. Itu yang best tu.



Yang ini ikan bakar. Tapi aku tak order yang ni hari tu.


Pekerjanya tengah sibuk membakar sutung.


Nahhh... itu dia.... sotong dan udang.... nyaman... boleh bikin menitis air liur ooo....



Akhirnya... kami cuma order....

???

??

?

???

??

?

???

??

?

Ikan pari Mak Alang....



dan... sotong bakar Mak Alang


Makan dua lauk ni pun sudah cukup kalau untuk dua orang. Kenyang giler. Aku tak brapa fan sangat dengan ikan pari tetapi memandangkan laki aku yang order time tu jadi aku makan jer la. Tapi tu sotong mimang sedapppp aaar... (aku cakap sedap pasal aku ni memang suka makan sotong).

Jadi kepada peminat ikan bakar tu yang kebetulan berada di KL atau mau ke KL atau yang sudah berliur tengok ni gambar boleh laa singgah ke Gerai Ikan Bakar Mak Alang untuk merasa ikan bakarnya... Sedappp....

4 comments:

CathJ said...

Oh kl....pikir ku d kk... Di belakang istana? Baikkkk puannnn... Hihihi

Kimora said...

doiii...bikin beliur sotong ituuuu

aliff freshmart said...

Food kat situ memang sedappppppppp!!!!!!

Harga pon berpatutan.....like it sooooo much!!,,

aliff freshmart said...

Food kat situ memang sedappppppppp!!!!!!

Harga pon berpatutan.....like it sooooo much!!,,