Tuesday, February 14, 2012

My Valentine's Flower

Tahun ini aku sudah warning dengan my laki.  Aku cakap jangan belikan aku bunga hidup sempena Valentine's Day.  Tapi aku mau bunga palsu. Hahaha... bunga palsu maksudnya... bunga plastik la bah.  Cantik lagi... dan terus boleh dijadikan perhiasan dalam rumah. Memandangkan aku tidak picaya dengan pilihannya... aku takut dia beli bunga sembarangan... maka aku telah memilih bunga yang aku mahu, beli dan tuntut semula dengan my laki.  Punya teruk aku ni.  Hahaha... Main buyuk la bah tu.  Ketara aku ni hina dan cerewet.

Oleh itu, dengan bangganya saya ingin menayang gambar bunga Valentine saya.... Bunga ini dibeli di Just For You manakala pasu bunganya dibeli di Familia <--- Familia bukan kedai saya ya. Hahaha.

Ni la dia my Valentine's flower

Cantikkan??? Bunga ni dijual memang sudah sedia berikat. Aku beli 5 ikat. Aku cuma minta my maid - Milah bantu aku cucuk ke sponge bunga tu jak. Tapi the whole idea is mine. Termasuk laa simpan butterfly tu ya. Cute kan? Puji laa sikit. Hihihi...

Jadi... kesimpulannya... no more fresh flowers or red roses for me on Valentine!! Bazir duit saja. Imagine kalau beli roses time Valentine... double oo harganya kan. After all the roses akan aku buang jugak. Sebab Lilian Too bilang tidak boleh simpan bunga mati dalam rumah. Not good! Fengshui tidak bagus!



So, to all lovers out there.... who celebrate Valentine's Day...
HAPPY VALENTINE'S DAY!

For me... every day is Valentine's Day as long as i have him :)
Romantic kan Lady F.  Hehehe...


3 comments:

Flo said...

Happy VDay Lady F...:)

Rinah said...

Kiut rama2 kat flower tue :) memang terbaik Lady F.

CathJ said...

Beautifulllllllllllll....... adedeh... aku pula paling gila sama bunga hidup.. hahaha.... siap kasih tau laki, kalau beli jgn kasih terus aku mau yg kena hantar ke rumah...surprise.... ketawa laki ku... hahahahha....

ya kah nda bagus kah bunga mati di rumah.. aik... memang la nda bagus kan... bukan nya cantik pun... nah bunga ros saya sudah layu... mau buang lah tu...hahahaha