Sunday, May 6, 2012

Kisah orang bercuti di hari pertama

Olaa everybody... Huhh... sudah cuti panjang pun aku masih busy rupanya.  Sampai ndak sempat bah aku update blog.  Kesian dehh... Full pulak aktiviti ku sejak 1 Mei 2012 tu.  Tapi aku suka ya!! Good for me! Itu menandakan aku belum boring dan belum puas bercuti.  Hihihi...  Aku sibuk sampai aku ndak boleh ingat brapa haribulan sudah hari ni.  Kalau dulu time kerja asyik tengok kalender dan update diary Boss jak kan.  Nahh... ni kali laa.... 

Anyway, aku mau story sama kamu ni pasal apa yang telah terjadi denganku pada 2 Mei 2012 tu sebab aku last kerja pada 30 April 2012 kan... and 1 Mei 2012 pulak adalah public holiday sempena cuti Hari Pekerja.  Ramai yang tertanya-tanya especially my ofismate apa la konok yang aku buat apabila sudah bercuti panjang tu.   So, i bagi tau dorang la yang i will update tru' my blog.  

Okay, pagi tu aku bangun lambat around jam 8.40am.  Itupun kalau lakiku tidak kasih bangun aku belum tentu bangun.  Lakiku tanya aku kalau aku mau ikut dia pigi Alamesra sebab dia mau cari ofis kosong di sana.  Oleh kerana aku takut boring, jadi aku pun follow la.  Pagi tu aku ikut dia tengok shoplot di Alamesra. Kami ke Pejabat Lintasan Mayang yang jual tu shoplot Alamesra dan kami diberitahu oleh itu sales person bahawa semua shoplot sudah sold out.  Hampehhh laki aku.  Sapa suruh lambat kan.  Hihihi.  


Oleh kerana shoplot sudah tiada... alang-alang kami sudah ada di situ, jadi kami terus ambik kesempatan la meningu rumah banglo contoh di Alamesra tu.  Be-trip la sekejap.  Tapi tak sempat ambik gambar aahh... Huhuuu...  Actually, ini second time sudah aku pigi tengok tu rumah.  Lakiku ni macam berminat mau membeli tapi... aku macam masih belum sudi.  Hihihi... Apakah ertinya itu? Macam 2 tahun oooo lagi baru mau siap tu banglo di Alamesra.  Apapun, aku masih juga suka di Kingfisher.  Ermm... No komen.... 

Okay, lepas dari tengok rumah contoh kami pigi breakfast cum lunch terus la di Wan Wan.  As usual, i ordered mee hoon sup ikan.  Yummy.   


Sempat lagi aku terjumpa dengan kazenku si Paijun di situ.  Terkejut aku.   Ku pikir dia di Tawau jaga nenek selama ni.  Ada pula ampai-ampai di KK rupanya. Dalam hatiku pandaikah jugak dia makan sup ikan.  Apa ni aku melalut pulak pasal si Paijun.

After lunch, lakiku bawa aku masuk ofisnya di Tg. Aru.  Ini la bah ni yang aku mau story sama kamurang ni.  Semasa berada di ofis lakiku tu, aku sedang main internet di bilikku.  Ehemmm... yes.  Aku ada bilik sendiri di ofis lakiku ya dan bersebelahan bilik dengannya.  Time tu lakiku keluar pigi minum dengan kawannya.   Tiba-tiba ada staffnya ni ketuk pintu bilikku.  Bulih-bulih dia bercakap sama aku macam ni.

"Famila... sorry ya" - aku tidak ingat apa exactly perkataan yang keluar dari mulutnya.  Time tu dia speaking sama aku.  Dia mau minta tandatanganku untuk sign cek.  Ahh... begitu la....  tapi aku sangat terkejut she address me  as "FAMILA".  OMG.... i was like.... !@#$%^&*




Hahahaha....  pa macam ooooo.....  Kalau kamu jadi aku, apa la respond kamu? Hahaha.... then, ndak lama kemudian my hubby masuk ofis.  Dia tanya aku samada aku sudah jumpa kah stafnya si "A" tu.  Aku cakap la sudah... sebab dia minta sign cek dan dia panggil aku FAMILA.  Ambikmu.... terkejut la bah lakiku.  Dia cakap, "Eh! mana boleh begitu.  Ko Boss maa".  Terus dia panggil la si "A" sebab mau kasih kenal sama aku.  Tapi aku sempat cakap sama lakiku supaya jangan tegur dia di depan aku.  Kalau dia mau tegur pun buat la time aku tiada kan.  Hehehe...  Bukan sepatutnya dia panggil aku "Puan" or "kakak" kah tu aar?? Tapi aku masih rasa lucu pulak.  Itu jak la bah yang aku mau story sama kamurang.

Lepas dari ofis, aku pigi minum petang di Yen Ai Dessert & Herbal Tea, Foh Sang.  I love bubur kacang merahnya.  My pebret.




After minum petang.... teka aku pigi mana??? Scroll down kalau mau tau.  Hihihi...

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?





Hohoho... bless me!

I hope you all tak la boring baca blog aku ni.  Till' we meet again.

5 comments:

Anonymous said...

salam Mimi ...py siok baca blog u..baru juga sy tdgr u ni bcuti.. gonna miss kelibat u di canselori..wah pening juga rasanya boss u cari pengganti..

bah jgn lupa kami aaa ,... dan jgn lupa kembali pas cuti...

Have Fun k..

Anonymous said...

Mimi tu first comment dr Norti aaa hehe

☆彡Mitchell Cullen said...
This comment has been removed by the author.
Nora said...

Hi China Doll,

Baru Today I manage to blog hopping. wah bestnya U cuti panjang..:-) . I wish I can do that..tapi malangnya nda buli hehe. Kalau macam tu update lah selalu your blog k..Suka baca your blog especially jalan penceritaan yang sempoi dan kelakar.

(pstt: I'm Dian Snorazie you FB fren)hehehe.

cumie said...

lucu la cerita u ni Fam.. from cumie