Saturday, June 1, 2013

Alma - Chic On The Bridge

"With a journey to the world's most beautiful bridges, 
discover an icon, the Alma bag, 
French chic to be worn on your arm" 


Ini laa dia iklan terbaru LV to promote the Alma bag  -  visit http://www.louisvuitton.com









Kelas nyaaa... mak sukeee yang kaler kuning ituewww.... What say you??  I always wanted to buy the Alma bag untuk menambah koleksi LVku tapi aku tunggu... tunggu sampai aku dapat kaler yang aku betul-betul berkenan.  Kalau Alma classic macam mak tak berapa berminat sangat.  Multicolour memang lawa tapi koleksi mak macam ada 2-3 sudah yang multicolour. Ooopss... bocor rahsia mak.  Hehehe...

Last year mak pernah nampak beg BB Alma Vernis in yellow di The Gardens.   Mak sukeee betul ni.  Siap try-try lagi beg tu. Tau la kan... mak memang suka jenis beg yang shining-shining gitu.  Kalau LV, memang range vernis jadi pilihanku laa.  Time tu mak tak beli terus pasal pikir punya pikir... lagi dua bulan mau ke Milan/London.  So, why not tunggu kan.  Tapi bila mak sampai Milan/London.... punya hampehhh.... beg tu SOLD OUT!  I'm talking about the yellow one ya.  Kaler lain memang ada but i still want the yellow.... Belum ada koleksi begku yellow colour lorr... Memang nasib tidak menyebelahi mak.  Dia suruh mak simpan duit.   Eh apsal aku jadi pondan ni?? Asyik ter mak-mak.  Hahaha....



So, this year... LV launch balik Alma beg in yellow colour.  Mengkali dia tau aku memang tunggu kan.  Tapi kali ni bukan Alma Vernis but in EPI.  Epi ni permukaannya jenis kasar.  Tak macam vernis tu jenis kilat, licin dan yang paling aku suka tu dia punya zip dan lockpad kaler gold.  Kalau EPI pula it comes with silver. Tapi menurut SA di LV KLCC, EPI lagi senang jaga compare sama vernis.  EPI, kalau kotor just pakai rubber saja boleh kasi remove kotoran.  I'm not sure betul kah tidak sebab belum ada koleksiku jenis EPI.

Ini la dia gambar Alma EPI PM (Medium size - accessories tidak termasuk/no strap).  Size nya tidak la besar sangat.  Just nice la.  Lawa juga kan? Boleh dibawa di siang hari....  Kalau tidak mau letak aksesori keychain,  boleh juga dihias letak scarf konok.


And this is Alma EPI BB (Small size).  Actually i am more interested on BB Alma sebab dia comel and it comes with a strap cuma masalahnya kecik sangat pulak. Sikit saja muatannya.  Paling-paling boleh bawa pigi dinner saja lorr.  Huhuu... tau tak pe...


Ini la perbezaan di antara Alma BB, Alma PM (Medium) and Alma GM (Large).  Cuba kamurang tingu.  Kecik sangatkah tu BB?


So, apa pendapat kamurang?? Help me to decide please....... Alma BB or PM?? 




10 comments:

Rabbit TV said...

I love it.
This colour is awesome. I have been looking for it since quiet sometime.

Anonymous said...

4 million unitѕ іn three months οf launсh.
With 3 G fast networks iphone 4 S for both navіgаtiоn аnd plaуing mеԁia.
Еitheг tuгn on Аutοmаtic bгightness, ѕο that micгοfіber clοth ωіll сеrtaіnly cоme in handy еnоugh sаѵing you thе effort of ԁrivіng all оver tοwn.

Anonymous said...

PM. Quite versatile. Nal

Anonymous said...

PM. Quite versatile. Nal

CathJ said...

Aku suka pula tu green.. Hihi

CHINA DOLL said...

Cath, aku mmg sudah lama aim utk beg kaler kuning. So mesti mau juga ada kuning. Hahaha...

Nal, tq. Sudah dibelipun.. PM.

Fitri Suzainie said...

SIS AMIK MM JAN AMIK BB..X SMART BA BB TU TELAMPAU KECIK.

Fitri Suzainie said...

SIS AMIK MM JAN AMIK BB..X SMART BA BB TU TELAMPAU KECIK.

Fitri Suzainie said...

sis amik PM jak pun ok..ingat sis mau yg PM besar jg lar sizenya..hehehe..:)

CHINA DOLL said...

mak sudah beli PM kuning... ngehngehngeh... - fitri suzainie