Wednesday, November 18, 2009

Sabun Ajaib EUMORA

Tolongggggggggggggg.............. Mukaku semakin hari semakin berjerawat!!! Napa boleh jadi begini??? Huk huk huk.... Makin tua semakin remaja pulak... dehhh.... So, atas rekomendation my fruitchild - IKA... aku telah membeli sabun ajaib Eumora ni. Entah samada betul-betul ajaib/berkesankah ni ataupun tidak dengan aku ni. Wait and see la.





Ni laa rupa sabun tu. Keciknya la bah sabun ni... macam sabun hotel murahan.  Konok boleh bertahan sampai satu bulan.   Setakat ni aku baru pakai seminggu. Belum nampak lagi hasilnya. So far, makin berjerawat la pulak. Tu jerawat makin masak ni. Dehhh... kin panas... Tapi aku masih menguatkan hati juga untuk meneruskan perjuanganku - biar laa sampai 1 bulan. 

Ada cara-cara pemakaian kunuk sabun ni. Bukan sembarangan2 pakai ooh...  Cara pemakaiannya adalah seperti berikut:-

  1. Bersihkan tangan sebelum guna, gosokkan pada tapak tangan untuk keluarkan buih. Ambil buih dan letakkan di kawasan yang bermasalah seperti jeragat, parut, kedut dan liang-liang roma yg besar sambil gosok perlahan-lahan (buat bulatan) hingga meresap kedalam kulit kemudian basahkan tangan, gosok lagi hingga keluar buih dan gosok ke seluruh bahagian muka. Untuk pertama kali guna, massage muka sehingga buih menyerap ke dalam kulit tetapi untuk seterusnya..hanya gosokkan buih ke seluruh muka sahaja.
  2. Kemudian biarkan selama lebih kurang 3 minit, kurang tidak apa. Jika sudah lama guna, cuma biarkan 1-2 minit sahaja)
  3. Basuh muka dan biarkan kering sendiri (Jangan lap)
  4. Sabun ini boleh mencerahkan kawasan yang gelap seperti celah ketiak, peha dan leher. Pada bahagian badan boleh dibiarkan lebih dari 3 minit sebelum cuci.
  5. Boleh juga digunakan sebagai shampoo (Tak perlu guna shampoo dan conditioner lain lagi). Caranya adalah:- basahkan rambut kemudian keluarkan buih pada tapak tangan dan gosok seluruh kepala dan rambut. Tidak perlu buih yang banyak seperti shampoo yang lain. Rambut akan lebih lembut, bersinar, hitam, lebat dan Insyaallah tiada kelumumur.

Kelebihan Sabun EUMORA:

  • mengawal blackheads dan whiteheads
  • mengawal keseimbangan pH pada kulit
  • mengawal masalah jerawat dan kulit sensitif
  • mengurangkan kesan parut pada kulit
  • mengurangkan pigmentasi dan mengawal masalah jeragat
  • mampu mengurangkan garis-garis halus / kedut pada wajah
  • membantu mengawal masalah penyakit kulit, eczema, psoriasis, stretchmarks,dsbnya.
  • kulit kelihatan 1 tona lebih cerah kerana proses exfoliation
  • kulit kelihatan lebih kemerahan secara semulajadi dan berseri-seri
  • meningkatkan keupayaan kitaran sel kulit, menjadikan kulit sentiasa anjal,sihat dan berseri
  • sangat sesuai dan selamat digunakan kepada bayi dan kanak-kanak
  • mengurangkan noda-noda hitam dan sel mati pada keliling leher, celah ketiakdan bikini line
  • bagus untuk mengekalkan keseimbangan minyak pada kulit kepala
  • kurangkan kedut muka, facelift up, eyebag, dark circles, jeragat, pigmentation
  • menjadi syampu untuk menjadikan rambut lebih sihat,berkilat dan lembut.

  • Mengapa Kita Harus Guna Sabun Herba?

    Sabun herba ini merupakan sabun ALL IN ONE yang memang ajaib. Hanya 3 minit sahaja 2 kali setiap hari Anda akan dapat melihat perubahannya. Wajah anda akan bertambah cantik dan berseri. Sabun ini berupaya meresap pantas ke dalam epidermis dan melakukan pembersihan (detoxification) secara menyeluruh. Selepas penggunaannya kulit terasa seolah-olah selepas melakukan rawatan spa! Sabun ini sesuai untuk semua jenis kulit: termasuk kulit bayi terutama yang mempunyai masalah eczema. Oleh kerana sabun ini bertindak menyahtoksin, membersih, mengawal pH, mencerah secara semulajadi, menghalus dan mengurangkan parut - kulit anda akan kelihatan berseri-seri selepas mengamalkannya. Hanya sehari 2 kali sahaja dan kulit anda akan bertambah cantik setiap hari Bagi yang ada masalah parut, jerawat, kulit kering, bintik-bintik hitam ianya amat berkesan sekali. Juga dapat menghilangkan kehitaman di celah peha dan ketiak. Kelemumur dan rambut gugur ???? Pasti dapat diatasi. Memang Berkesan Anda Pasti Berpuashati dengan perubahannya. Sudah ramai yg mencubanya dan memiliki wajah serta kulit yang di idamkan.

    Harap-harap betul-betul laa ajaib sama kulit muka ku ni. Hehehe... Good luck Chinadoll!!!! Huhuuuu....

    5 comments:

    Rina NAR said...

    fam,aku pun pakai tuh but now stop already...but my sister still pakai lagi, dorang bilang memang jerawat segala mcm keluar dulu, at least u kena pakai 3 bar br nmpak hasilnya...my cuz plak berenti terus sbb ndak thn tgk jerawat batu keluar mcm gunung berapi suda mukanya hahaha, ndak ngm mungkin dia tuh anyhow...gud luck!!!

    Cath J said...

    Wah wah wah... padat nya informasi...
    mcm best pula ni sabun.. buli kasih cerah celah paha?? nah itu yg sia mau tu...wakakakkaka... kedapatan lah hitam celah paha... kweng kweng kweng....

    saya pun berjerawat ni (period T_T)

    Cath J said...

    Gud luck ahhhh..... :)

    armouris said...

    info tentang kulit berparut kat sini - Kulit Berparut

    Ika said...

    good luck auntie! hopefully berkesan... pasal itu sabun lama2 mcm tiada effect sudah.. sudah 7 bulan guna.. skrg mcm teda2.. sabar jak lah.. tepaksa lah skin care hunting lagi nie... boring nya melayan mukak mcm kertas pasir.. eish!