Tuesday, August 17, 2010

My Jucylicious

Weekend tu aku turun KL semata-mata untuk ambik baju Rayaku yang dijangka sudah siap konon.  Tapi sekali aku datang... mak aii... ada yang belum jahit... ada yang tengah jahit... ada yang sedang dimanik dan ada yang separuh siap.  Dehhh... tu pun selepas fitting, semua baju kena alter balik.  Lepas tu, itu tailor suruh lagi aku datang lagi keesokan harinya tu untuk fitting baju yang belum/sedang dijahit...  

Then, Sunday tu aku datang la konok mau pigi fitting baju-baju tu kan... Terkejut jugak mula-mula masuk kedai tu. Tauke kedai sambut aku dengan senyuman manisnya.  Wahhh... bergantungan sudah bajuku.  Sungguh tidak kusangka... siap semua bajuku 4 pasang tu. Sekalinya... bila aku dekat-dekat tengok baju tu... My sister Elsa sempat berbisik... "kenapa jelek baju mu ni???!"

Aduiiiiiii.... punya la sangat sakit hati... betul-betul sungguh mengeciwakan... Yang mengeciwakan tu ialah... baju-baju tu sungguh hodoh maniknya... Percuma-cuma jak aku bayar mahal... sebab maniknya sungguh kampungan... bulih-bulih si Elsa cakap manik di baju kurungku tu ibaratkan perhiasan bunga telur untuk orang kahwin... dehh... apa la tu??? Ndak sanggup aku mau tayangkan rupa/gambar baju tu dalam blog ni... Memang mengecewakan la... 

Sudah tu... jahitannya ada yang tersalah jahit... Pokoknya hina la bah... (Ndak lawan tu tailor Lavalley di Sinsuran tu. Apa boleh buat tu auntie Lavalley tidak mau terima tempahanku.) Last-last 3 pasang baju kena alter semula... hanya satu jak yang boleh dibawa balik.  Aduiii... betul-betul mengecewikan ni tau... Sudah laa aku datang dari jauh semata-mata untuk buat baju Raya. Adehhhhhh..... aku mau teriakkkkkkk sekuat-kuat hati ku bah.... huhhhhhh!!!!!  Aku paling sakit hati kalau kita beli kain mahal-mahal tapi lepas dijahit...akhirnya kain tu jadi bidak... and then kena charge mahal... Urghhhh... (Maunya aku sendiri bah ni kan yang belajar menjahit or buka kedai jahit sendiri... supaya tak banyak komplen. Hahaha)

So, setelah dikecewakan... aku telah membawa diri ke Pavillion... dan lantas telah terbeli benda ni... walaupun aku tidak ada niat mau membeli.  Ini kes men-try-try la ni... Tapi pikir juga aku... kalau sudah try... tak beli... nanti malam tak dapat tidur tu kan.  Huahuahua...

Teka... apa kah benda yang aku terbeli kali ni.... dot-dot-dot...



Mari zoom dekat-dekat....


Ni la bah dia tu... Juicy couture bracelet... 
(Hmm... gelap pulak)


Ndak pa... zoom lagi...
Me... lady Juicy... hohoho...


Love, Couture & Luck - definitely me...




Since bracelet ni nampak simple and kosong... so i decided to buy the charm... untuk menambahkan supaya dia nampak lebih chantek, menarik dan tertarik, bling-bling, sweet, juicy, heavy bla-bla-bla.....  

So, setelah mau satu jam aku di kedai tu.. akhirnya ni laa yang menjadi pilihan hatiku.... 4 biji charms.... Chantek kan?



My juicy lady bug


Tu lady bug boleh kembang dibuka jadi macam ni jugak...


My juicy dragonfly



This one yang palinggggg my favourite... My juicy charm-gold bling-bling puff
(kenapa jadi paling favourite??? pasal aku suka heart shaped)


and yang terakhir... my juicy cherries


Yeayyyyy...begini laa kejadian rupa bracelet with charms tu...  :)
So, i named this bracelet  JUICYLICIOUS






Terus hilang seketika duka di hatiku sekejap bah... Hahaha....

Kalau boring-boring kan... tu charms bulih juga dimodified jadi buah kalung... 
macam ni.... Ngam kan???

(Rantai Tiffany & Co. jadi mangsa)

6 comments:

CathJ said...

Wowwwwwwwwwwwwwww..... terliur aku geng... Love it so much!!!!

Terikut juga terhibur org sini hahahaha...

adui... rosak baju mu geng?? kasiannn... aku pula tention mau siap kan baju org, yg kain nya ui na bukan main lagi licin.... gila.. harus di jahit dgn penuh perhatian..dan penuh Chenta... mmm.. mau di extra charge ni tau... sampai putih rambut ku gara2 baju2 ni... 5 psg lagi tu...yaiii....

mau suruh si elsa jaitkan lah bah tu..... hihihi...

Mimi said...

Cantik itu Juicy heart shape!!! Sama lady bird.. semua la bah cantik!!

Dimana juga ko hantar baju sampai buruk gitu? Ko ndak try Jendela KL?

Kyeko Picaa said...

comel bangat tu :D

Rosc said...

Memang JUICYLICIOUS lah moi!!!!

CHINA DOLL said...

Cath - buang karan kalau suruh si Elsa jaitkan untuk aku... main ikut mood... susah tu tau.. kalau buka bisnes men ikut mood... konpom lingkup.

Mimi - hantar baju di Medan Mara... rekomen oleh orang laa.. dia jak yang mau terima tempahanku.. :(

Kyeko - Tq nak..

Rosc - ;)

@dR3h said...

lawanya kak mimi.. mmg ndak salah la ko kena panggil ratu bling2 kak.. hehehehe.. aku pun mo like :D