Sunday, August 22, 2010

Shopping LV's in Paris


Okay... beg yang seterusnya jadi rembatanku adalah Speedy30 Monogram Multicolore yang memang sudah lama ku idam-idamkan dari dulu. Antara beg-beg keluaran LV... memang Speedy adalah my favourite... So, since i am in Paris... ibu kota keluaran LV... sudah tentu la aku ambik kesempatan beli tu beg kan... Bukan apa... setiap kali menjejak kaki ke LV, Starhill... mesti Speedy tu menjadi intaianku sebab bagiku beg tu sungguh klasik. Tapi setiap kali niat mau beli Speedy, akhirnya akan terbeli beg yang new arrival la pulak.  Kweng-kweng-kweng...

So, finally.... ni la dia... si jali-jali... huhuuu.... 









Tapi gambar yang terakhir ni juga yang bikin lucu... bulih-bulih ada reflection. Hohoho.... Bukan senang mau dapat gambar laki di beg LV.  Huhuuuu.... LIKEEEEEE....


I hope this is the last LV yang aku beli untuk TAHUN ini.... So, terpaksa selepas ini... aku tidak mau sudah tengok website LV.... My Brea PM yang my sister beli di Paris for me sebelum ni pun baru beberapa kali pakai.  I will post pasal my Brea after this.   LV... please stay away from me..... huks huks huks.....

Okay... then seterusnya.... i also bought Tivoli GM.  But this is not for me.  This is for my mother sempena Mother's Day.  Wowww.... untungnya.... dapat LV.  Tapi ya jugak dia masih tidak puas hati dengan beg ini.  My mum bah tu.... sesungguhnya my adik beradik saja yang memahaminya. Hahaha....




This is me... baru selesai bershopping di Maison Louis Vuitton Des Champs -Elyses, Paris. Sempat bergambar walaupun tengah hujan gerimis. Hehehe... Nampak tu pacik sebelah kanan yang tengah bertelefon tu sambil menjeling ke arah aku tu? Hihihi.... Bulih-bulih dia approach laki aku mau pinjam those brown bags untuk bergambar semata-mata???? OMG!! Sudah tentunya i say NO!!! Di Paris... mana boleh picaya orang ooo.... sekelip mata jak dia boleh bawa lari tu those brown bags.  No-no-no-no.... absolutely CANNOT laa uncle!!! Sorry yer...


Mau tau apa isi dalam paper bag besar tu??? Hihihi... well... yang tu my hubby punya bag luggage.  Bayangkan... sanggup dia angkat tu bag luggage from HQ LV ni ke Montage Avenue... rasanya macam perjalanan lebih kurang mau 1km dengan berhujan gerimis.... adehhh.... betul-betul dugaan oooh.... 

So, ni la dia beg bertuah tu... Damier Graphite - Pegase 55 Business 




Sekian, untuk tatapan hari ini.... to be continue.....

6 comments:

Nal said...

Congrats Fam! The Mutlicolor Speedy is amazing. The lock is different and it has metal corners as well. LVoely!!!!! I also like your hubby bag too.

Kimora said...

aku click LIKE hehee

Rosc said...

Jauh nya perjalanan ko Mie untuk LV terchenta ko tu...."MARBALEZ"!!!

Mimi said...

Pandai juga ko ambil gambar ada reflection macam tu... hahaha! Kalau mama saya kan, malas saya kasi beli beg, selalu ndak ngam di hati nya.. Bagus bawa terus ke kedai suruh dia choose..

CHINA DOLL said...

Nal - thanx
Kimora - like too... hehehe
Rosc - hehehe...
Mimi - x sengaja bah tu terambik gambar tu. Hahaha... kebetulan. Mama kita cerewet... ertinya... nanti kita tua pun begitu la tu kan. Hahahaha...

CathJ said...

Phiewwwwwwwww wittttt....

*wroilaleelike*<< tiada perkataan yg lebih hebat dari like... so aku cipta lah yg ni... maksud dia... like sampai pengsan... hihihihi

amboi... ada reflection lagi tu... mesti laki nya tgh pikir... apa lah bini ku buat ni...hahahhahahah...

amboi... laki bini gila LV!!! eee... seram oh itu lelaki... pandai2 mau konon bergambar.... eee....