Monday, December 10, 2012

JLO Dance Again World Tour in Manila



Macam mana mau start blog kisah ni ya? Blurr sekejap aku. Hehehe.... mulanya gini... My good friend Melania ajak kawan-kawan lama kami untuk pergi shopping trip ke Manila konok.  Actually plannya ni sudah lama.  Kira-kira awal tahun lagi.  Ramai la kunuk yang mau join tu.  Lebih-lebih lagi ada pakej penginapan murah plus menghadiri konsert JLo! Kami bayar pakej ni cuma RM620 seorang (termasuk penginapan 3 malam di Remington Hotel World Resort Manila plus tiket konsert and airport transfer).   Tapi harga pakej ni tidak termasuk tiket penerbangan ya.  Tiket kami beli sendiri dalam linkungan RM500 seorang pergi balik naik Cebu Airlines dan balik naik Air Asia.

Tapi bila part pembayaran.... tiba-tiba ramai pulak kawan yang tarik diri disebabkan ada yang tidak dapat bercuti/ada program lain la pulak.  And akhirnya hanya me, Melania, Mary and my sister Elsa saja yang dapat pigi.  Huhuuu....

Dan yang paling hebat tu.... bulih-bulih si Melania tersilap beli tiket penerbangan kami ke Manila.  Hahaha... Dia telah terbeli tiket kami on 26 November 2012 jam 6.05pm from KK (tiba di Manila jam 8.05pm) iaitu the same day and same time with JLO punya konsert.  Hahahaha....

So, begitu la ceritanya.... walaupun flight kami delay dalam 30 minit....nasib baik la kami dapat keluar dari airport Manila dengan cepat dan tanpa menghadapi masalah dengan imigresen/kastam airport.  Padahal macam-macam sudah kami dengar pasal pengalaman buruk orang ber-deal dengan pihak imigresen/kastam airport di Manila.  Nasib baik la tiada apa-apa... kami dapat keluar dengan mudah.  Dan kebetulan juga hotel kami ni betul-betul berdekatan dengan airport.  Tak sampai 10 minit naik kenderaan sampai sudah di hotel. Hehehe...

Sampai jak hotel, kami terus ambik kunci bilik di reception (sebab my sister sudah tolong check in kan awal coz dia ambik flight from KL so dia duluan sampai di Manila), kami hantar beg ke bilik.... turun ke lobby, kenderaan untuk pigi ke Mall of Asia sudah menunggu kami time tu.  So, kiranya rush la kami terus ke konsert. Dalam 20 minit gitu kami sampai ke Mall of Asia.  Time tu sudah dekat jam 10.30pm rasanya.  My sister sms me dia kata JLo lambat keluar.  So, kiranya bila kami sampai tu... ampitttt la jugak kami bah tingu JLO nyanyi walaupun kami cuma dengar dalam 4-5 lagu kalau ndak silapku. Hehehe...

Punya besar tu Mall of Asia.  Macam penuh tu dewan oh. Banyak orang. Tempat duduk kami pun yang di belakang-belakang bah.  Kasiannn.... Nah tingu ni.  Sempat kami bergambal tapi ndak la kamu nampak JLO sebab macam semut.  Hihihi.


Nah ni ada beberapa keping gambar JLO yang adikku sempat ambik.  Itupun diambik melalui skrin besar yang dekat pentas tu. Hahaha...



Yang ni kena zoom.  Hebat jugak kamera Lumix ku yang kecik tu ya.  Hehehe...



Ini time lagu pengabisan/penutupan.  Punya smart.  Tumpah tu dust dari siling. Kalau pakai DSLR konpom chantek ni.  Tapi apakan daya... DSLR tak boleh bawa masuk dalam.


So, begitu la al kisah kami tingu konsert JLO di Mall of Asia.  Walaupun cuma sekejap tapi I LIKEEE... siokkk... best!  Best bah tengok konsert live banding kita tengok di tv.  Apapun, aku mau share sama kamurang video yang sempat aku rakam time konsert JLO tu.  Saksikan la dua video ini.  Sila click sini  -----------> Video 1  dan Video 2.

Oh ya! Kami sempat bergambar dengan Miss Earth di luar dewan.  Actually ramai bah Miss-Miss tu di luar dewan pasal kebetulan dorang memang berada di Manila untuk pertandingan Miss Earth.  Ramai orang bergambar-gambar dengan dorang ni.  So, aku dapat tangkap Miss Tanzania ni pun jadi laa sebagai kenang-kenangan.





Sebelum aku akhiri post aku pasal JLO concert ni......  aku mau kamu tengok ni gambar di bawah.  Gambar ni aku ambik semasa aku shopping di Green Hills, Manila.

@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@



They actually selling it.  What say you? Hehehe....


2 comments:

Nanie Omar said...

Lady F, my blog.. nda seberapa sb baru jak mula menulis.. kunun!!

Anonymous said...

[p]Where to locate them [url=http://www.ralphlaurenoutletonlinee.co.uk]ralph lauren outlet online[/url] was at public auctions, that is craigslist and . There are outlets, these as Trend Unique, which will give you exactly what you want and then some . You can also get your tops from the very good low cost shop in places you will get that for pretty much 50 % the purchase price . There is a plethora of designs available [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]cheap ralph lauren polo[/url] from puffed diamond heart pendants to the very simple style of necklaces that come with single diamond embedded in the center to the fully paved diamond heart pendants . These shirts look extremely nice everywhere because of the quality and standards set up by Polo Ralph Lauren . An e-book reader is also a perfect option which will allow her to fit thousands of book titles into her school [url=http://www.ralphlaurenoutletonlinee.co.uk]polo ralph lauren outlet[/url] backpack . 猫聛陆 Nevertheless,Discount Jimmy Choo for the colour spray sales space that is definitely functional, trustworthy, secure, the key benefits of an ad utilized self unit by far exceed those [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]polo ralph lauren uk[/url] selecting a latest paint spots spew booth, that can be a giant debt load for your already- snug financial budget.[/p][p]There are online stores that offer a fantastic selection of men忙聤炉 clothes [url=http://www.ralphlaurenoutletonlinee.co.uk]cheap ralph lauren polo shirts
[/url] from all the leading brands . scentstore . Amazon . After the particular [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]polo ralph lauren outlet online
[/url] recent explosion for unabashed luxury and flash, there is, and yet, a growing trend toward simplicity . These previous phone stores have finest series of all items [url=http://www.ralphlaurenoutletonlinee.co.uk]ralph lauren outlet[/url] related to clothing and accessories . The large pony accent is at the left of the chest although the shirt is perfected with ribbed striped collar . Polo Shirts Sale outlets are distributed around the world and the company tries and maintain excellent standards through them.[/p]