Tuesday, May 26, 2009

"Ubatkah ni atau Racun Roundup?"


Ingat tidak crita pasal post aku sebelum ni? yang kisah aku sakit bulan November tahun lepas? Dijadikan cerita, setelah 6 bulan  makan ubat cina dari Tabib Zhonghua: Chin Yam Yen kiranya macam aku ni beransur pulih la sikit. Ndak sudah berapa cepat penat badan aku ni macam dulu. Jadi hari ni bila laki aku jumpa Tabib untuk ambik ubat yang seterusnya, Tabib sempat interview aku melalui telefon. Dia tanya macam mana keadaan aku sekarang so aku cakap la macam dah ok-ok sikit la. (Dalam hati aku, memang la bah ok kalau makan ubat kan. Kalau tak makan ubat, mana kita tau). Lepas cakap dalam telefon tu, rupanya Tabib tukar my ubat. Terperanjat aku balik rumah tengok ubat aku. So, colourful... bila aku makan... makkk aii.... sempat aku cakap dengan my laki... "Ini ubatkah atau racun Roundup?!@#$%" Dasyat la bah rasanya. Macam rumput pun ada!! Bayangkan kena makan 4 biji setiap satu jenis ubat @ 1 hari 2 kali ya!! Hmm... sabar jak la... mo sihat punya pasal!

11 comments:

Ina said...

kenapa la pi jumpa tabib ni?? kan byk klinik di kk tu..

Alicia Kee said...

byk jugak ubat tuh?? berapa ratus bijik tuh???

CHINA DOLL said...

To Ina, pasal konon badan banyak angin, perut pulak ada gas. Ubat doktor ndak bagus. Jadi laki suruh pigi jumpa tabib.

To Alicia, itu ubat untuk satu bulan punya. Macam M&M kan. Hihihi.

@dR3h said...

kak mimi.. di mana ba tabibmu ni? aku ni pun banyak angin dalam badan.. kalau bekesan ubatmu mau jgk aku menerai.. hehe

CHINA DOLL said...

To Herda, Nama kedai Teck Yen Sdn. Bhd., Shop Lot-8, Taman Canggih, Bukit Harapan, Jalan Tuaran Bypass, Inanam. Ko baca post aku sebelum ni. Aku ada ambik gambar kedai tu. Gud luck.

Alicia Kee said...

aku pun banyak angin dlm badan...ba nnti klu aku jadi ke kk aku mau pigi itu tabib....

rahma said...

aiii... knp ko nda jumpa doktor jak? ok ka tu ubt2 semua.... mcm bikin takut jgk kan klu mkn ubt byk2 heeee

jppmom said...

sabar jah lah..rasa mcm rumput but gud for yer health, telan ja lah kan :D

Kimora said...

Uina...sekali aku membaca entri mu ni...trus aku terasa macam dlm CSI hehehe

Cath J said...

Wahhhhh....ni ubat apa ni??? kalau vitamin...ok lah...tapi kalau Ubat-ubatan...ui...takutttt!

Anonymous said...

[p]The boot also boasts fleecy fibers within the interior to permit for air circulation during the summer [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale clearance[/url] time so your toes to not get overheated . These boots are lightweight and are accessible in distinct standard sizes . By the way, remember to be guaranteed [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale uk[/url] to try on the merchandise to affirm the appropriate dimension ahead of taking this low-cost nike shox shoes house . This is since the way you dress [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale outlet[/url] look to be related as instantly proportionate to how profitable and assured you are . Referring in the direction of the newest development inside the style [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale[/url] shoes arena, Australian sheepskin UGG Boots Sale UK should be names you will in no way omit . But love it or hate it, everybody admits that [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots outlet uk
[/url] there's no denying the novelty of these Ugg bailey button boots . The UGG Infants Erin Booties 5202 Leopard is made from the highest quality plush sheepskin With a simple hook-and-loop closure, Genuine ugg boots goes on and comes off easily and comfortably.[/p]